EN SON EKLENENLER

İflas Masasına Kayıt

İflas Masasına Kayıt

İflas masasına alacak kaydı ne zaman yapılır? 

İflas halinde alacağı başka bir yolla izlemek mümkün olmadığından, kural olarak alacakların iflas masasına yazdırılması gerekir (İİK md. 219). İflas alacaklarının, adi tasfiye ilanından itibaren bir ay içinde masaya yazdırılması gerekir (İİK md. 219).

İFLAS MASASINA KAYIT YAPABİLMEK İÇİN;

– Öncelikle ilgili iflas dairesine hitaben bir dilekçe yazılması gerekir.
İflas Masasına yazılan dilekçe de borçlu aleyhinde yapılan takibin türü ve takibin kesinleşme tarihi yazılmalıdır.
– İcra Takibinin yapıldığı ilgili icra dairesi tarafından, borçlunun iflasına karar verilen tarih dikkate alınarak dosya kapak hesabı hazırlanmalı ve iflas masasına kayıt için verilecek dilekçeye eklenmelidir.
– Yine ilgili icra takibinde mevcut takip talebi dilekçe ekinde yer alacaktır.
– Her ne kadar ilgili icra takibinde vekaletnameniz mevcut olsa da iflas masasına kayıt için vereceğiniz dilekçeye de vekaletname eklemeniz zorunludur.

İflasın kaldırılması hangi merciden talep edilir?

İtirazının kaldırılarak iflâsına karar verilmesini asliye ticaret mahkemesinden talep eder (m. 156/III).

İflasın açılması ne demek?

İflasın açılması ile, müflisin haczedilebilir bütün malları, alacak ve hakları nerede bulunursa bulunsun kendiliğinden bir masa, yani bir topluluk teşkil eder; buna “iflas masası” denir. İflasın açılması ile borçlu artık masaya dahil mal varlığı üzerinde tasarrufta bulunamaz; masanın idaresi iflas organlarına geçer.

İflasta sıra cetveli ne zaman yapılır?

İflasta sıra cetveli İİK. nun 232. maddesine göre: Alacakların kaydı için muayyen müracaat müddeti geçtikten sonra ve iflâs idaresinin seçilmesinden itibaren en geç üç ay içinde iflâs idaresi tarafından 206 ve 207 nci maddelerde yazılı hükümlere göre yapılır ve iflâs dairesine bırakılır. İflasta İİK.

İflasın kaldırılması talebi nereye yapılır?

Konkordato ticaret mahkemesi tarafından tasdik edilir ve kesinleşirse, iflas idaresi, iflas kararı veren ticaret mahkemesine başvurarak iflasın kaldırılmasını talep eder.

İflas kalkar ve borçlunun malları iade edilir.

Masa alacakları ne demek?

İflâs masasının oluşmasından sonra tasfiyenin sonuna kadar, iflâs masası tarafından yapılan işlemlerden doğan alacaklar da masadan, hatta iflâs alacaklarından önce istenebilir. Bu alacaklara masa alacağı denir. Masa alacakları öncelikle ödenir

İflasına karar verilen şirket ne olur?

Ticaret Mahkemesinin iflasa karar verdiği anda, borçlu (müflis) hakkında iflas açılmış olur. İflas halinde, mükellefin varlığı ve varsa gelirleri üzerindeki tasarruf hakkı ortadan kalkmakta ve bütün varlığı ve gelirleri iflas masasına intikal etmektedir.

İlgili Makaleler

Başa dön tuşu