MANŞET

103 Davetiyesi Talebi

103 Davetiyesi Talebi

Haciz işlemi borçlunun yokluğunda yapılmışsa ve satış işlemlerine devam etmek istiyorsanız, yokluğunda koyduğunuz haczinizi İİK m. 103 uyarınca borçluya bildirmeniz gerekmektedir.

Bunun için yapmanız gereken işlem; ilgili icra müdürlüğüne, kullanım diliyle 103 davetiyesi talebi vermenizdir.

Talebinizin uygun bulunması halinde müdürlük borçluya yokluğunda yapılan haciz işlemi için 103 davetiyesi gönderecek ve bu işleme karşı beyanları için 3 gün süre tanıyacaktır.

İcra ve İflas Kanunu’nun davet başlıklı 103. maddesi ise ; “Tutanak tutulurken alacaklı, borçlu veya namlarına Tebligat Kanunu hükümlerine göre tebellüğe yetkili kimse bulunmazsa, bulunmayan alacaklı veya borçlu üç gün içinde tutanağı tetkik ve diyeceği varsa söylemesi için icra dairesine davet olunur.

Kanunen ilavesi gereken müddetler mahfuzdur. Haciz sırasında borçlu veya alacaklı adına Tebligat Kanunu hükümlerine göre tebellüğe yetkili kimse bulunduğu takdirde haciz tutanağının bir örneği bulunan şahsa verilir.

Borçluya veya alacaklıya ayrıca haber verilmez.” şeklinde düzenlenmiş ve yayımlanmıştır.

103 davetiyesi ne demek?

2004 sayılı İcra ve İflas Kanunu‘nun davet başlıklı 103. maddesiyle düzenlendiği için uygulamada 103 davetiyesi olarak adlandırılan evrak borçluyu yokluğunda yapılan haciz işleminden haberdar ederek hacze karşı beyan ve itirazlarını sunmasını sağlamaktadır.

103 davetiyesine itiraz edilirse ne olur?

Borçlunun gıyabında yapılan her haciz işlemi 103 davetiyesi ile borçluya bildirilmelidir. Aksi halde zamanında ileri sürülmeyen itirazlar satış günü tebliğinden sonra ileri sürülür ve satış işlemleri sürüncemede kalır.

103 davetiyesi hangi hallerde gönderilir?

İcra dosyasında, borçluya, haciz konulan gayrimenkule ilişkin bilgileri de içeren, varsa hacze diyeceklerini 7 gün içinde bildirmesi istenilen muhtıra gönderilir. buna uygulamada 103 davetiyesi denilmektedir.

103 davetiyesi müzekkeresi örneği

T.C

İSTANBUL … İCRA MÜDÜRLÜĞÜ

Örnek No: 22

DOSYA NO: 2021/…..

DAVET KAĞIDI

1-Alacaklının ve varsa vekilinin adı, soyadı ve adresi : …….

2-Borçlunun ve varsa vekilinin adı, soyadı ve adresi :……….
Buraya borçlunun adresi yazılacaktır.

3-Haczin yapıldığı gün ve saat :10.02.2021 tarih ve …… yevmiye no

4- Hacze konu gayrimenkule ilişkin bilgiler : İstanbul İli Florya İlçesi 14555 Ada 4 parselde kain 3 nolu bağımsız bölüm.

İcra ve İflâs Kanununun 102 nci maddesi uyarınca yapılan haciz sırasında kendiniz veya Tebligat Kanunu hükümlerine göre tebellüğe yetkili kimse hazır bulunmadığından işbu kâğıdın tebliğ tarihinden itibaren sözü edilen Kanunun 103 üncü maddesi gereğince (3) gün içinde haciz tutanağını tetkik ve bir diyeceğiniz varsa bildirmeniz için icra dairesine başvurmanız tebliğ olunur. 10.02.2015

(İİK m.103)
İcra Müdürü

Mühür ve İmza

İlgili Makaleler

Başa dön tuşu