Ağır Ceza Avukatı Hangi Davalara Bakıyor ?
Ağır Ceza Avukatı Hangi Davalara Bakıyor ?
Ceza Davası İçin Avukat Şart Mı?
Türk Hukuk sisteminde tarafların avukat ile temsil edilme zorunluluğu bulunmamaktadır. Aksine herkesin hukuk önünde kendini savunma hakkı vardır. Bundan dolayı hangi sıfatla mahkeme huzuruna çıkarsanız çıkın avukat tutma zorunluluğunuz yoktur.
Fakat mahkeme kararları karşısında zarar görmemeniz ve hak kaybına uğramamanız için bu alanda özel eğitim almış kişilerden yani avukatlardan hukuki danışmanlık ve avukatlık hizmeti almak, ceza davalarınızda ve diğer davalarınızda sizin yükünüzü hafifletecektir.
Bu hukuki süreçlerde uzman ve profesyonel avukatlık tarafından hizmeti alınmazsa ciddi hak kayıplarına ve telafisi imkansız zararlara uğranabilir. Ayrıca hukuki süreç başlamadan önce avukatlık ve danışmanlık hizmeti alırsanız önünüzü daha net görebilir ve hukuki sorunları engelleyebilirsiniz.
Ceza davalarında avukat tutma şartı olmamakla beraber, iyi bir ceza avukatı ile çalışmanız davanızın başarıyla sonuçlanmasını sağlayabilir. Asal Hukuk Danışmanlık olarak müvekkilimizin hakkını en iyi şekilde savunuyor ve sonuç odaklı hizmet veriyoruz.
Ceza Davası İçin Avukat Şart Mı?
Ağır Ceza Avukatı Hangi Davalara Bakıyor
Toplumun düzenini koruyan ceza hukuk kurallarının ihlal edilmesi ile suç kavramı ortaya çıkmaktadır. Ortaya çıkan bu suçta suçlunun tespiti ve uygulanacak olan ceza yargı ile belirlenir. Bu yargılamada kişinin hak ve özgürlüklerini koruma konusunda devreye giren ceza hukuku avukatları vardır.
Ceza davalarının vazgeçilmez unsurları arasında yer alan ceza davaları avukatları; şüpheliyi veya sanığı ve müştekiyi korumakla yükümlüdür. Herkesin davalarda savunulma hakkı vardır.
Suç işleyen kişilerin, suça sürüklenen kişilerin veya suçtan etkilenen kişilerin yardım alabileceği en doğru kişi bir ceza avukatı olmalıdır.
Yargılamanın savunma makamında rol oynayan ceza avukatlarının önemi yadsınamayacak kadar çoktur.
Delillerin toplanmasında, tanıkların tespitinde ve yargılamanın müvekkili için adil bir şekilde ilerlemesinde etkin bir konumdadır.
Ceza avukatının görevi ise müvekkilinin en iyi şekilde yargılanması sağlamak ve duruşma öncesinde lehine olabilecek durumları tespit etmek ve bunları çözmektir.
Ceza Davası İçin Avukat Şart Mı?
Ceza Davası Nasıl Açılır
Ceza davasının açılması için savcının düzenlemiş olduğu iddianamenin mahkeme tarafından kabul edilmiş olması gerekmektedir. İddianamenin on beş gün içerisinde mahkeme tarafından kabul edilmesi ile ceza davası açılır. İddianamenin kabul edilme aşamasında mahkemenin göz önünde bulundurduğu bazı noktalar vardır.
Bunlar; İddianamede bulunması gereken şartların varlığı, delillerin suçluyu kuşku bırakmayacak şekilde ortaya koymasıdır. Bu koşulların sağlanması halinde iddianame kabul edilir, eksiklik varsa iddianame savcılığa iade edilir.
Savcı tarafınca hazırlanmış iddianamenin mahkeme tarafından kabul edilmesi sonucu, mahkeme tarafından duruşma günü belirlenecektir.
Her mahkemenin iş yoğunluğu farklı olduğundan ve dosyanın durumuna bağlı olarak duruşma günü hakkında net bir tarih verememekteyiz.
Mahkemenin iş yoğunluğuna göre farklılık göstermekle birlikte genel olarak 3 veya 4 içerisinde duruşma günü verilebilmektedir. Bu tarih aralığı değişken olup 1 ay kadar kısa sürede de duruşma günü belirlenebilir, bu süre 9 aya kadar da uzayabilir.
Avukatlık Ücreti Taksitli Avukatlık Ücreti, Avukat Ücretleri Taksitlendirilebilir Mi?
Ofisimiz bünyesinde, avukatlık ücretini aramızda kuracağımız bir sözleşme doğrultusunda taksitlendirme veya e-Tahsilat uygulaması ile kredi kartına taksit yapabilme imkanımız mevcuttur.
Ancak, sözleşme ile taksitli avukatlık ücreti hizmetimiz, zor şartlar altındaki müvekkillerimiz ile aramızdaki güven ilişkisinin neticesinde meydana gelmektedir. Bilinmesi gerekmektedir ki, avukatlık ücreti, kanunen peşin alınmaktadır.
Bu ücret, 2023 Yılı İstanbul Barosu Tavsiye Niteliğindeki Ücret Tarifesi kapsamında verilmiştir. Dosya kapsamına göre değişiklik gösterebilir.
Ağır Ceza Avukatı Hangi Davalara Bakıyor
İstanbul’un en iyi avukatı kimdir?
Hukukun genel ilkelerine hakim yargılama ve usul hakkında tecrübeli, disiplin kurallarına hakim ve duruşmasına hazırlanarak giren her avukat en iyi avukattır.
Cinayet Davası diğer davalar gibi de değildir.
Ortada savunulması gereken bir insan hayatıdır. Yapılan iyi bir savunma eğer kişi ölmüş ise onun hak kaybı olmaması için aynı zamanda vicdani bir yük de yükler cinayet avukatlarına çünkü yaşama hakkından kutsal başka ne olabilir ki insan hayatında.
Ya da illa ölümle sonuçlanmayabilir öldürülmeye teşebbüste bulunulmuş da olabilir insana o zaman da karşı taraftan haklarının alınması adına iyi bir savunma yine büyük bir önemle gerekecektir.
İster mecburiyetler karşısında cinayet işleyen taraf olalım.
İster bir yakınımızın cinayete kurban gitmesi durumunda kalalım ya da işlemediğimiz bir suçun üzerimize yıkılması durumu olsun hepsi için hak kaybına uğramamak ve iyi bir savunmanın yolu iyi bir Cinayet Avukatı tutmak ile olacaktır.
İstanbul Cinayet Avukatı Ücreti, her yıl asgari bir tarife ile belirlenir.
Bu tarifenin adı, Avukatlık Asgari Ücret Tarifesi’dir AAÜT. Bu tarife her yıl Resmi Gazete’de yayımlanır.
İstanbul Barosu’na bağlı bir Avukatlık Bürosu olarak ofisimiz, İstanbul Barosu Tavsiye Niteliğindeki Ücret Tarifesi çerçevesinde bir ücret politikası ile hizmet vermektedir.
Ağır Ceza Avukatı Hangi Davalara Bakıyor