Osmaniye Aile Avukatı
Osmaniye En İyi Aile Avukatı
Aile Hukuku Boşanma Davaları
Aile hukuku medeni hukuk dalının bir alt başlığıdır.
Bu davalarda tarafların boşanmak istemeleri üzerine asliye mahkemesine başvuru yapması ve boşanma nedenlerini dilekçe ile bildirmeleri gerekmektedir.
Türkiye’de en iyi boşanma avukatı unvanı, avukatın kendi inisiyatifinde branşlaşması üzerine hukuk bürosu tarafından kabul görmektedir.
Boşanma davaları, çekişmeli ve anlaşmalı olarak ikiye ayrılmakta, kanunlar üzerinden incelenerek sebeplere dayalı boşanma nedenleri mahkemeye tabii tutulmaktadır.
Kişilerin ‘’Sevgi ya da aşkın’’ bitmesi gibi nedenlerle mahkemeye başvuru yapması kabul görmemekle birlikte, boşanma dilekçesinde nedenler belirtilmelidir.
Osmaniye En İyi Aile Avukatı
Anlaşmalı Boşanma Davası
En iyi boşanma avukatı, tarafların anlaşmalı boşanma davasında sürecin iyi bir şekilde ilerlemesi için arabuluculukta yapabilmektedir.
Burada arabuluculuk tarafların barışması değil, mal ve mülk paylaşımlarında ortak bir paydada buluşmalarını sağlayacak maddi durumları bölüştürmekle yükümlüdür.
Çocukların kimde kalacağı ve nafaka, mal mülk paylaşımı gibi maddi sorunların mahkemeye yansımadan çözülmesi sağlanmaktadır.
Bu problemlerin kişiler arasında çözülmesi her iki tarafın da boşanmaya kabul olması durumunda anlaşmalı boşanma davası başlatılmaktadır.
Anlaşmalı boşanma davası açmak için her iki tarafında boşanma dilekçesinde imzası olması ve asliye mahkemesine başvurarak duruşmaya katılması şartı bulunmaktadır.
Osmaniye En İyi Aile Avukatı
Çekişmeli Boşanma Davası
Çekişmeli boşanma davasında taraflardan birinin boşanmayı kabul etmemesi ya da karşı tarafın isteklerine itiraz etmesi söz konusudur.
Bu davalarda taraflardan birinin duruşmaya gelmemesi, itiraz etmesi veya boşanmak isteyen tarafın caymasını sağlayacak tehditlerde bulunması gibi durumlar yaşanabilmektedir.
En iyi boşanma avukatı, bu sürecin hızlandırılması ve müvekkilin haklarına sahip çıkması için kanunlara başvurarak, mahkemenin tehdit altında olan tarafın korunmasıyla ilgili karar çıkarmasını da sağlayabilmektedir.
Çekişmeli davalarda, velayet, nafaka ve tazminat davaları da sürdürülebilmekte boşanma davası tek celsede tamamlanmamaktadır.
Uzun süren bu davalarda medeni hukukun kanunlarına başvurularak, müvekkilin korunarak ya da tehdit altında olduğu bildirilerek mahkemenin sürdürülmesi sağlanmaktadır.
En İyi Boşanma Avukatı Velayet Davaları
Boşanma davalarında, avukat müvekkilinin kişisel haklarını bildirmekle yükümlüdür.
Velayetin kimde kalacağı konusunda yaşanan anlaşmazlıklarda kanunlara başvurularak, karşı tarafın velayet alması engellenebilir.
Bu durumlar için müvekkilin uygun koşullarda olması, psikolojik, fizyolojik ve maddi kaynaklara sahip olması gerekebilmektedir.
Kanunlar uygun gördüğü koşulda müvekkilin velayeti alma hakkı sağlanacaktır.
Velayet anlaşmazlıklarında çekişmeli boşanma davasıyla birlikte, tazminat ve nafaka davaları da sürdürüldüğü için tarafların ortak bir noktada buluşabilmesi için avukat arabuluculuk görevini de üstlenerek tarafların ortak bir paydada buluşarak medeni usulün gerektirdiği dava sürecinin sürdürülmesini sağlamaktadır.
Bu dava sürecinde maddi ve manevi tazminat davalarına yönelik duruşmalara da yer verilebilmektedir.
Osmaniye En İyi Aile Avukatı
En İyi Boşanma Avukatı Nafaka Davası
En iyi boşanma avukatı, tarafların nafaka hakkında anlaşamamaları durumunda duruşmanın yeniden başlatılması için dilekçe verme hakkına sahiptir.
Bu dilekçede nafaka talebi be nedenleri yer alırken aynı zamanda nafaka hakkının sadece kadına ait olduğu düşüncesi yanlıştır.
Medeni hukukta maddi olarak zor durumda olan taraf nafaka alma hakkına sahip, bu erkek ya da kadın olması fark etmeksizin uygulanmaktadır.
Nafaka davasında çalışan ya da çalışmayan olmak üzere nafaka hakkı verilebileceği gibi çocukların bakımından sorumlu olan ve maddi zorluk çeken taraf da nafaka hakkı alabilmektedir.
Boşanma davasında nafaka davasının açılabilmesi için boşanma avukatıyla birlikte hareket edilerek süreç başlatılabilir.
Osmaniye En İyi Aile Avukatı
En İyi Boşanma Avukatı Tazminat Davası
Boşanma davalarında tarafların aldatılma ya da şiddete maruz kalma durumlarında maddi ya da manevi tazminat davası açma hakkı vardır.
Mal mülk paylaşımında taraflar sadece birlikte ortak olarak aldıkları malları paylaşabilirken, tazminat davasında maddi bir tazminat beklentisi bulunan taraf karşı tarafın kendine ait olan malını mahkeme kararıyla alabilmektedir.
Tazminat davasında taraflardan birinin hayatına psikolojik ya da fiziksel zarar verme nedenlerine dayalı dava açılması medeni kanun maddelerinde yer almaktadır.
Bu nedenle en iyi boşanma avukatı, müvekkilinin boşanma davası sürdürülürken tazminat davası açması konusunda da yardım almasını, kanunlar ve hakları üzerine bilgi sahibi olmasını sağlayacak desteği sunacaktır.
Osmaniye En İyi Aile Avukatı
Boşanma Davası Nasıl Açılır?
Boşanma davası açmak için tarafların boşanma dilekçesi hazırlayarak asliye mahkemesine başvuru yapması gerekmektedir.
Duruşmanın başlatılması için iki taraftan birinin medeni hukuk kanunlarının usullerine göre dilekçeyi vermesi ve dava sürecini başlatması gerekmektedir.
Çekişmeli ve anlaşmalı boşanma davası olarak açılan davalarda, kişilerin mahkeme başvurusunu birlikte yaşadıkları şehrin mahkemesine başvurarak açması gerekir.
Taraflardan biri şehir veya ülke dışındaysa yine de dava evliyken birlikte oldukları şehrin asliye mahkemesinde yürütülmekte, bazı koşullarda eğer iki taraf da farklı şehirlerdeyse ikamet olarak yer değişikliği yapılabilmektedir.
Boşanma davası dilekçesi hazırlamak için boşanma avukatıyla görüşerek sürecin başlatılmasını sağlayabilir ve kanunlar hakkında detaylı bilgi edilebilirsiniz.
Boşanma Davası Süreci
Boşanma davası sürecinin belirli bir zamanlaması bulunmamaktadır.
Boşanma davalarında tarafların anlaşmalı ya da çekişmeli davalarına göre süreç uzayabilir ya da kısalabilir.
Medeni kanunlara göre sürdürülmekte olan boşanma davalarında, özellikle taraflar maddi nedenlerden kaynaklı anlaşamıyor ya da kanunlar bu konuda katkı sağlayamıyorsa arabuluculuk işlemine başvurulabilir.
Bu dava sürecinin kısalmasını sağlayacak, tarafların mahkemeye yansıtmadan kendi aralarındaki mal mülk paylaşımı konusunda ortak bir noktada buluşmalarına destek olacaktır.
Boşanma avukatı arabuluculuk görevini mal ve mülk paylaşımı için de yapabilecektir.
Boşanma Avukatı ile Hangi Tazminatlar Talep Edilebilir?
Boşanma avukatı yardımı ile açılabilecek olan çekişmeli boşanma ya da anlaşmalı boşanma davalarında nafakanın yanında tazminat talebinde de bulunulabilir.
Tazminat talebinde bulunabilmek için eşlerden birinin diğer eşe nazaran daha az kusurlu olması ya da hiç kusurunun olmaması ve zararın somut olması şartlarının birlikte olması gerekir.
Kanuna göre mevcut olan ya da ileride doğacak olan menfaati boşanma gerçekleştiğinde zarar görecek olan eş diğer eşten uygun bir maddi tazminat talebinde bulunabilir.
Boşanma davasına neden olan olaylar yüzünden kişilik hakları zarar gören eş, kusurlu olan diğer eşten uygun bir miktarda manevi tazminat talebinde de bulunabilir.
Kanun tazminatın uygun bir miktar olması gerekliliğini özellikle içerdiğinden uygun bir tazminatın ne anlama geldiği ise tartışmalara sebep olmuştur.
Kısaca Yargıtay kararlarında ve teoride uygun miktardaki tazminatın dayanağı olarak;
-Tarafların ekonomik ve sosyal durumlarını,
-Boşanma davasına neden olan kusurların derecelerini,
-Paranın satın alma gücünü,
-İhlal edilen mevcut ve beklenen menfaat ile kişilik haklarına yapılan saldırı dengesini belirlemiştir.
Dolayısıyla eşlerin maddi gelirleri uygun tazminatın temelini oluşturmaktadır. Bu da her boşanma davası açana aynı maddi ya da manevi tazminat verilmeyeceğini, herkesin hayat şartları ve gelirine göre davada tazminatın belirleneceğini göstermektedir.