MANŞET

Sivas Deport (Sınır Dışı) Avukatı 2023

Sivas Deport (Sınır Dışı) Avukatı 2023

Yabancılar ve Uluslararası Koruma Kanunu

Uluslararası Koruma Kanunu, insanların güvenlik ve koruma haklarını güçlendirmek için oluşturulan uluslararası bir anlaşmadır. Kanun, bireylerin yabancı ülkelerde koruma almalarını sağlamak ve insan haklarının korunmasını desteklemek için tasarlanmıştır.

Geçici koruma, yabancıların ani veya geçici ülkelerinden kaçmak zorunda kalan kişilere, mülteci statüsü almalarını sağlamak için verilir.

Uluslararası Koruma Kanunu, yabancıların haklarını korumak için çeşitli hukuki haklar da sağlamaktadır. Bunlar arasında, güvenlik, koruma, özgürlük ve temel hakların korunması, eğitim ve sağlık hizmetlerine erişim, denetimlerin usulüne uygun olarak yürütülmesi gibi haklar sayılabilir. Kanun, ayrıca, yabancıların ülkelerinden ayrılmalarının denetim altında tutulmasını, kötü muamele veya haksız işlemlerin önlenmesini de sağlamaktadır.

Deport Nedir?

Türkiye sınırları içerisinde bulunan yabancıların vize kuralları, kanun ihlalleri ya da ahlaka uygun olmayan faaliyetlerde bulunması, ulusal güvenlik ve sağlığı riske atması, çalışma izni olmadan çalışması gibi durumlarda deport edilmesi muhtemeldir. Kelime anlamıyla ‘Deport’ ülkeden çıkarılma olarak kabul edilmektedir.

Vatandaşlık esasına göre yabancı statüsündeki kimselerin kanuni sorumluluklarını yerine getirmedikleri durumda ülkeden çıkarılmaları süreci başlar. Bu kimselerin tekrar Türkiye’ye girişleri için kararını kaldırmak gerekmektedir. Deport aile birliğinin dağılmasına yol açabilecek bir uygulamadır.

Deport Edilme Nedenleri Nelerdir?

Türkiye’de bulunmaları sakıncalı olanlar hakkında deport kararı verilir. Deport edilme sebepleri 6458 sayılı Yabancılar ve Uluslararası Koruma Kanunu’nun 54. maddesinde sayılmıştır.

Deport (Sınır Dışı) Etme Kararı

Deport (sınır dışı) etme kararı, devlet yetkililerinin belirli bir eyalette ya da ülkede oturan bir kişiyi, ülkeyi terk etmeye zorlamak için verdikleri karardır. Deport (sınır dışı) etme kararı, belirli nedenlerden dolayı kişinin ülkeden çıkarılmasını gerektiren bir karardır. Deport (sınır dışı) etme kararı verilirken, kişinin hakları ve özgürlükleri korunmalıdır. Deport (sınır dışı) etme kararı, ülkeye girişinin yasaklanması, ülkede kalma izinlerinin iptal edilmesi gibi önlemleri de içerebilir.

Deport (Sınır Dışı) avukatı hakkında sınır dışı kararı verilen kişileri temsil edebilir. Deport (Sınır Dışı) etme kararı devletlerin ülkeleri için gerekli olan güvenliği sağlamaları amacı ile uygulanabilir. Kamu düzeni korunması gerektiğinde ve ülke güvenliği tehlikeye giriyorsa, yabancı kişilerin davranışları ülke için bir tehdit oluşturuyorsa sınır dışı kararı alınabilmektedir. Deport (Sınır Dışı) avukatı vasıtası ile alınacak hukuki destek sürecinde hak kayıpları engellenebilir.

Yabancılar ve Uluslararası Koruma Kanunu uyarınca yabancıların hangi koşullarda sınır dışı edilebileceği açıklanır. Sınır dışı etme kararı verilirken yasal dayanak olarak bu kanundan yararlanılır. Sınır dışı kararı verileceği zaman Göç İdaresi Genel Müdürlüğü ya da re’sen yetki alan valilik tarafından bu karar alınır.

Deport (Sınır Dışı) Kararı Kimlere Verilebilir?

Deport (Sınır Dışı) avukatı hakkında sınır dışı etme kararı verilen kişilerin haklarının doğru anlaşılabilmesi için danışmanlık verir.

Terör örgütü destekleyicileri
Çıkar amaçlı suç örgütü yöneticisi olanlar
Çıkar amaçlı suç örgütü sempatizanı olanlar
Vize süresini 10 günden fazla geçirenler
İkamet izinleri iptal edilmiş kişiler
Terör örgütleri ile bağlantısı olanlar.
Terör örgütü üyeleri ve yöneticileri
Çalışma iznine sahip olmadığı halde çalışanlar
Uluslararası koruma başvurusu reddedilmiş kişiler
Çıkar amacı ile suç örgütü üyesi ya da destekleyicisi olanlar
Türkiye’ye giriş işlemleri için gerekli olan belgelerde sahtecilik yapanlar
Türkiye’de bulunurken geçimini temin etmek üzere meşru olmayan yolları kullanalar
Kamu güvenliği ve sağlığını tehlikeye sokanlar
Türkiye’ye giriş ve çıkışlarda yasal hükümleri ihlal eden kişiler
Türkiye’ye giriş yasağı kararı olmasına rağmen ülkeye giriş yapanlar
İkamet izni biten ve makul bir gerekçeye sahip olmadan 10 günden fazla süredir ülkede bulunanlar

Deport Kararı Ne Demek?

Deport (sınır dışı etme) kararı, Göç İdaresi Genel Müdürlüğünün talimatı üzerine veya Valiliklerce kendiliğinden alınır. Deport kararı verildikten sonra hakkında karar verilen kişiye, Türkiye’yi terk edebilmesi için en az on beş, en fazla otuz gün süre verilir. Bu şekilde süre verilen kişilere Çıkış İzin Belgesi verilir.

Deport Kararı Sonrası Hukuki Süreç Nasıldır?

Deport kararı verildikten sonra kararda belirtilmek şartıyla ülkeden ayrılması için hakkında karar verilene süre verilir. Karar, gerekçeleriyle birlikte hakkında sınır dışı etme kararı alınan yabancıya veya yasal temsilcisine ya da avukatına tebliğ edilir. Hakkında sınır dışı etme kararı alınan yabancı, bir avukat tarafından temsil edilmiyorsa kendisi veya yasal temsilcisi, kararın sonucu, itiraz usulleri ve süreleri hakkında bilgilendirilir.

Deport Kimler için Mümkün Değildir?

Deport işlemleri ile alakalı olarak size kusursuz danışmanlık sunarken haklarınızı korumak adına da çözüm geliştiriyoruz. Bu çerçevede deport işleminin uygulanamayacağı kimseler aşağıdaki hallere uygun olanlardır.

Sınır dışı edilmesi halinde gideceği ülkede ölüm ve işkence tehlikesi ile karşı karşıya olanlar,
Gebe, yaşlı ve diğer seyahat engeli olanlar,
Türkiye’de bir tedavisi devam eden ve sınır dışı edilmesi durumunda gideceği ülkede tedaviyi devam ettiremeyecekler,
İnsan kaçakçılığı, cinsel şiddet ve diğer fiziksel – psikolojik şiddet türlerine maruz kalıp tedavi olanlar.
Bu kapsamda olanlar için deport kararı vermek kanuni açıdan mümkün değildir.

Ancak bu kimselerin deport edilmeme hakkını kullanarak kurallara aykırı davranmamaları gerekmektedir. Bu çerçevede belirli bir adreste ikamet etmeleri ve aralıklarla bildirimde bulunmaları istenmektedir.

Siz de deport işlemleri ile alakalı destek talep etmek ve hakkınızı korumak adına Asal Hukuk Danışmanlık ayrıcalıklarını yakalayabilirsiniz.

Deport avukatı, yabancı hakkında deport kararı verildikten sonraki hukuki süreci takip eder ve sonuçlandırır. Deport işlemleri sırasında oluşabilecek olası hatalardan kaynaklı hak kayıplarının önüne geçerek mağduriyetleri önler.

Sivas Deport (Sınır Dışı) Avukatı 2023

İlgili Makaleler

Göz Atın
Kapalı
Başa dön tuşu