MANŞET

Maaş Haczine Nasıl İtiraz Edilir

Maaş Haczine Nasıl İtiraz Edilir

Maaş haczi müzekkeresi, bir alacaklının talebi üzerine ve alacağını tahsil etmek amacıyla icra dairesi tarafından işveren yazılan bir yazıdır.

İşveren maaş haczine cevap vermezse ne olur?

İşveren, maaş haczi müzekkeresine 7 günlük yasal süresi içerisinde cevap vermezse borçtan sorumlu olacaktır. Bu durumda alacaklı, işverenin icra dosyasına borçlu olarak eklenmesini isteyebilir. Bu talebin icra müdürünce kabul edilmesi gerekir.

Maaşıma haciz geldi ne yapmalıyım?

İcra dairelerinden gönderilen tebligat üzerine işveren, işçinin maaşı üzerine haciz işlendiğini maaş üzerinde başkaca haciz varsa bunu ve işçinin maaş tutarını bildirmekle yükümlüdür. İşveren bu bildirimden sonra işçinin maaş ve ücretlerinin ödeme gününde ¼’ünü kesip maaş haczi gelen dosyaya ödemek zorundadır.

Maaş haczi fek yazısı nedir?

İcra ödeme işleminin son bulması için personelin iş yerine icra fek yazısı iletmesi gerekmektedir. Ödeme yapılarak icra kesintilerinin son bulduğunun icra fek yazısı ile bildirilmesi ile icra kesintilerine devam edilmez. İcra dairesine bir yazı ile bildirimde bulunulmasına gerek yoktur.

Maaş haczine itiraz edilmezse ne olur?

İcra Müdürlüğü’nce gönderilen Maaş Haciz Müzekkeresi’ne 7 günlük süre içinde itiraz etmeyen, beyanda bulunmayan işveren, İcra ve İflas Kanunu’nun 356. ve 357. maddeleri uyarınca dosyaya borçlu olarak eklenir.

İcra borcu olan kişi işten ayrılırsa ne yapmak gerekir?

Ücretinden haciz kesintisi yapılmakta olan işçi işten ayrılırsa, ayrıldığına dair bildirimin de icra müdürlüğüne yapılması gerekir. İşçi işten ayrılırken eğer ihbar ve kıdem tazminatı tahakkuk etmişse, bunların da haciz kapsamında borca mahsuben işçiye değil icra müdürlüğüne ödenmesi gerekir.

Maaş haczine cevap süresi ne kadar?

Maaş haczi müzekkeresinin işverene tebliğ edilmesinden itibaren 7 gün süre içerisinde işverenin bu maaş haczine cevap vermesi gerekmektedir.

Maaş haczine cevap dilekçesi nereye verilir?

Maaş haciz müzekkerelerine yasal süresi içerisinde cevap verildiğinin ispatlanmasının önemi ortaya çıkmaktadır. İspat denince, en kesin yöntem olarak kayıtlı elektronik posta (KEP) yöntemiyle icra dairesine cevap verilmesi işverenlere önerilmektedir.

Maaş Haczine Nasıl İtiraz Edilir

İlgili Makaleler

Başa dön tuşu