YABANCILAR VE VATANDAŞLIK HUKUKU

Giriş Yasağına İtiraz *2021

Giriş Yasağına İtiraz *2021

GİRİŞ YASAĞINA İTİRAZ

Yabancı vatandaşlara, Türkiye’ye giriş yasağı, belirtilen Türkiye’de kalış süresinden fazla kalarak yasaların ihlal edilmesi halinde uygulanmaktadır. İkamet izni, çalışma izni, vize süresi veya vize muafiyet süresinin dolmasıyla Türkiye’de kalan yabancılar kaçak durumuna düşer ve aşılan süreye bağlı olarak yabancıların haklarında Türkiye’ye giriş yasağı kararı alınabilmektedir. Öte yandan, Göç İdaresi Genel Müdürlüğü gerek duyulması halinde yurtdışında bulunmasına rağmen kamu düzeni, kamu güvenliği ya da kamu sağlığı açısından mahzur bulunan yabancıların Türkiye’ye girişini yasaklayabilmektedir.

Giriş Yasağı ve Uygulanan Tahdit Kodları

Yabancılar Türkiye’ye giriş yaparken gerekli sorumluluklara ve kurallara bağlı olarak Türkiye’de geçirdikleri zaman boyunca kurallara uyulmadığı için sınır dışı edilebilirler. Türkiye’den sınır dışı edilen yabancı vatandaşların ihlal nedenlerine göre tahdit kodu ile sınır dışı edilme nedeni belirlenerek sicillerine işlenir. Sınır dışı edilen yabancı vatandaşların hakkında ihlalin niteliğine göre 5 aydan 5 yıla kadar ya da bazı durumlarda ise süresiz şekilde Türkiye’ye giriş yasağı uygulanmaktadır. Türkiye’ye tekrar giriş yasağı ile alakalı olan tahdit kodları ve nitelikleri aşağıdaki gibidir:

V-69: Oturma izni iptal edilen yabancı vatandaşlar,
V-71: Adreste bulunamayan yabancı vatandaşlar,
V-70: Sahte evlilik yapan yabancı vatandaşlar,
V-77: Ahıska Türkü uyruklu olmadığı halde bu şekilde başvuruda bulunan yabancı vatandaşlar,
V-84: 10 gün içerisinde ikamet izni almak şartıyla giriş yapan yabancı vatandaşlar,
G-78: Bulaşıcı hastalık taşıyan yabancı vatandaşlar,
G-87: Genel güvenlik açısından tehlike arz eden yabancı vatandaşlar,
Ç-113: Türkiye’ye yasa dışı giriş ve çıkış yapan yabancı vatandaşlar,
Ç-114: Adına adli işlem yapılan yabancı vatandaşlar,
Ç-115: Ceza İnfaz Kurumundan tahliye olan yabancı vatandaşlar,
Ç-116: Genel ahlak ile kamu sağlığını tehlikeye atan yabancı vatandaşlar,
Ç-117: Kaçak çalışan yabancı vatandaşlar,
Ç-118: Oturma izni iptal edilen yabancı vatandaşlar,
Ç-119: Kaçak çalışan yabancı vatandaşların, adlarına verilen para cezasını ödememesi,
Ç-120: Yabancı vatandaşların vize ya da oturum ihlalinden kaynaklanan para cezasının ödenmemesi,
Ç-135: Yabancı Vatandaşlar ve Uluslararası Koruma Kanunu’na ters davranan yabancı vatandaşlar,
Ç-136: Seyahat masraflarını ödemeyen yabancı vatandaşlar,
Ç-137: Terke davet edilen yabancı vatandaşlar,
Ç-138: INAD yolcu /Inadmissible Passenger),
Ç-141: Türkiye’ye girişi bakanlık iznine tabi olan yabancı vatandaşlar,
K: Kaçakçılıktan aranan yabancı vatandaşlar,
N-99: Interpol kodu,
O-100: Adresi bilinmeyen ve yurda girişi yasaklı sığınmacılar,
N-82: İstihzan kodu / Girişi öz izine bağlı olan yabancı vatandaşlar,

Türkiye’ye Giriş Yasağı Sorgulaması Nasıl Yapılmaktadır?

Türkiye’ye giriş yasağı kararı alınan yabancılara, Türkiye’ye giriş yapmak için geldiklerinde sınır kapılarındaki yetkili kurum tarafından kendilerine bildirilmektedir. Türkiye’de yaşamaya devam ederken ülkeden sınır dışı edilen yabancı vatandaşlar hakkındaki Türkiye’ye giriş yasağı kararı ise bulundukları şehrin valilikleri tarafından kendilerine bildirilmektedir.

Bahsi geçen bildiri ya da tebligat ile Türkiye’ye girişi yasaklanan yabancı vatandaşlara verilen karara itiraz etmek için belgeler ve karara göre diğer hak ve yükümlülükler bildirilmektedir. Özet olarak açıklamak gerekirse, yabancıların Türkiye’ye giriş yasağı sorgulaması için sınır kapılarına, kendi ülkelerindeki Türkiye büyükelçiliklerine ya da konsolosluklara başvurmaları gerekir.

Giriş Yasağına İtiraz *2021

Tahdit Kodu Kaldırma Davası Avukatı

Tahdit kodunun kaldırılabilmesi için tek bir yol vardır bu da idare mahkemesinde dava açmaktır. Tahdit Kodunun Kaldırılması için İdari Dava Haklarında sınır dışı kararı alınan ve tahdit kodu işlenen kişiler zamanında açacakları dava ile bu kararın iptal edilmesini sağlayabilirler.

Tahdit Kodu Kaldırılması için İdari Dava

Haklarında deport (sınır dışı) kararı alınan ve tahdit kodu işlenen yabancı uyruklu kişiler, zamanında açacakları bir dava ile bu kararın iptal edilmesini sağlayabilir.

Sınır dışı etme süreci, 6458 sayılı Yabancılar ve Uluslararası Koruma Kanununun(YUKK) Yabancılar başlıklı İkinci Kısmının Sınır Dışı Etme başlıklı Dördüncü Bölümünde, 52 ila 60 ıncı maddeleri arasında düzenlenmiştir.

Sınır Dışı Etme Kararı

YUKK’nun 54 üncü maddesinde düzenlenen sebepleri ihlal edenler hakkında uygulanır. Kanunun açık lafzı gereği bu karar sadece valiliklerce alınabilir. Sınır dışı etme kararının değerlendirme ve karar aşaması en fazla 48 saat sürer.

Deport Nasıl Kaldırılır?

Deport kararına itiraz, dava yolu ile gerçekleştirilebilir. Deport kararı idarenin aldığı bir karar olması dolayısıyla idari işlem niteliğindedir. İdari işlemlerin iptali için idare mahkemesinde iptal davası açılmalıdır.

V71 kodu nasıl kaldırılır?

V71 tahdit kodu yada diğer tahdit kodları genellikle T.C. bakanlığı izni ile kaldırılır ve girişine izin verilir. Bakanlıktan alınacak mahkeme kararı yada özel izinle kaldırılır.

Tahdit Kodu Kaldırma Davası *2021 Avukatı

Deport nasıl kaldırılır cezası nasıl ödenir?,

Deport cezası nasıl ödenir?

Vize ihlali nedeniyle ceza verilen yabancı, ülkeden çıkmadan önce işbu cezayı ödemelidir. Vize ihlali cezası havalimanlarında bulunan vize ihlali ofisine ödenebilir.

Azerbaycan vatandaşı Türkiye’de ne kadar kalabilir 2021?

1 Nisan 2021’de yürürlüğe girecek uygulama ile iki ülke vatandaşları yeni tip çipli kimlik kartlarını kullanarak diğer ülkeye 90 gün kalış süreli vizesiz turistik seyahat gerçekleştirebilecek.

Ç 120 tahdit kodu nasıl kaldırılır?

Tahdit kodunun kaldırılabilmesi için tek bir yol vardır bu da idare mahkemesinde dava açmaktır. Tahdit Kodunun Kaldırılması için İdari Dava Haklarında sınır dışı kararı alınan ve tahdit kodu işlenen kişiler zamanında açacakları dava ile bu kararın iptal edilmesini sağlayabilirler.

Ç 141 kodu nedir?

Ç-141 Tahdit Kodu “Türkiye’ye Girişi Bakanlık İznine Tabi Yabancı” tahdit kodudur.

Tahdit Kodu Kaldırma Davası Avukatı

Giriş Yasağına İtiraz *2021

Tahdit Kodu Kaldırılması için İdari Dava

Haklarında deport (sınır dışı) kararı alınan ve tahdit kodu işlenen yabancı uyruklu kişiler, zamanında açacakları bir dava ile bu kararın iptal edilmesini sağlayabilir. Her tahdit koduna göre değişik bir işlem yapmak ve davada başka türlü bir savunma yapmak gerekecektir.

Ç 116 tahdit kodu nasil kaldirilir?

Ç116 tahdit kodu yada diğer tahdit kodları genellikle T.C. bakanlığı izni ile kaldırılır ve çıkışına izin verilir. Bakanlıktan alınacak mahkeme kararı yada özel izinle kaldırılır. Hızlı ve yasal giriş yasağı kaldırılması konusunda sizlere alanında uzman ekibimizle profesyonel hizmet vermekteyiz

Ç 114 tahdit kodu nedir?,

Ç-114 (Haklarında adli işlem yapılan yabancılar)

Türkiye’deyken herhangi adli bir işleme konu olmanız halinde suçlu olup olmamanıza bakılmaksızın hakkınızda 1 yıl boyunca Türkiye’ye giriş yasağı uygulanacaktır.

V-69 Tahdit Kodu Kaldırma

Yani herhangi bir ülkede suç işlemiş kişi kendi ülkesine gönderilirken deport yolcu olarak tanımlanıyor. Deport olmak demek bir kişinin kendi vatandaşı olmadığı herhangi bir ülkede suç işlemesi demektir.

Göçmenler nasıl sınır dışı edilir?

Terör ve suç örgütü yöneticisi veya destekleyicisi olmak, kamu güvenliğini tehlikeye sokmak, uluslararası terör örgütü olarak tanımlanan kişilerle irtibatı tespit edilen yabancılar, itiraz başvurusu yapsa dahi sınır dışı edilir.

Deport edilince ne olur?

Deporte yolcuların ülkeye dönerken kullandıkları uçak masrafları sınır dışı eden devlet tarafından karşılanır. Deporte yolcularının; deporte edilme nedenlerine göre, deport edildiği ülkeye bir daha alınmama ya da belirli süre içerisinde o ülke sınırlarına alınmasına izin verilmeme durumları bulunmaktadır.

Ç 120 kodu nedir?

Ç-120 Tahdit Kodu “Vize ve İkamet İhlali Nedeniyle, Cezalı İkamet Harcı ve 5 Yıl Giriş Yasağı” tahdit kodudur.

Türkiye’ye Giriş Yasağı Nasıl Sorgulanmaktadır?

O100 kodu nedir?

Türkiye’deki İl Göç İdaresi Müdürlüklerine sığınmacı konumunda başvuru yaparken beyan ettiği adreste bulunmadığı rutin kontrol ya da şikayet gibi bir uygulama ile tespit edilen ve Türkiye’ye girişi yasaklanmış sığınmacı yabancılar hakkında Türkiye’den sınır dışı O-100 numaralı bu tahdit kodu konur.

G87 ne demek?

G-87 (Genel güvenlik açısından tehlike arz etmekte olan yabancı kişiler) Yabancı uyruklu kişiler hakkında bazı kaynaklara dayanılarak G-87 kodlu tahdit kodu konulabilmekte ve bu kişiler deport (sınır dışı) edilmektedirler.

Ç 137 tahdit kodu nedir?

Ç-137 Tahdit Kodu “Türkiye’yi Terke Davet Edilen Yabancı Şahıs” tahdit kodudur.

V-69 Tahdit Kodu Kaldırma

V 88 kodu nedir?

Evde çocuk bakıcısı, hasta veya yaşlı bakıcısı olarak çalışan yabancı uyruklu vatandaşların, çalışma izinleri iptal edildiği zaman 1 sene boyunca turistik ikamet izni alamazlar. Bu durumun belli olması için pasaportlarına kod işlenir. Bu kodun adı V-88 tahdit kodu’dur.

Ç 120 tahdit kodu nasıl kaldırılır?

Tahdit kodunun kaldırılabilmesi için tek bir yol vardır bu da idare mahkemesinde dava açmaktır. Tahdit Kodunun Kaldırılması için İdari Dava Haklarında sınır dışı kararı alınan ve tahdit kodu işlenen kişiler zamanında açacakları dava ile bu kararın iptal edilmesini sağlayabilirler.

Ç 135 tahdit kodu nasıl kaldırılır?

Ç135 tahdit kodu yada diğer tahdit kodları genellikle T.C. bakanlığı izni ile kaldırılır ve girişine izin verilir. Bakanlıktan alınacak mahkeme kararı yada özel izinle kaldırılır. Hızlı ve yasal giriş yasağı kaldırılması konusunda sizlere alanında uzman ekibimizle profesyonel hizmet vermekteyiz.

Ç 116 tahdit kodu nedir?

Ç-116 Tahdit Kodu “Genel Ahlak ve Kamu Sağlığını Tehdit Eden Yabancılar 1 Yıl Giriş Yasağı” tahdit kodudur.

Irak deport nasıl kaldırılır?

Dava açarak deport kararı nasıl kaldırılır? Yabancı veya yasal temsilcisi ya da avukatı, sınır dışı etme kararına karşı, kararın tebliğinden itibaren yedi gün içinde idare mahkemesinde iptal davası açabilir.

Giriş Yasağına İtiraz *2021

 

İlgili Makaleler

Başa dön tuşu