Puantaj Bordrosu
Puantaj Bordrosu
Bordrolama tanımı olarak da, işverenlerin yaptıkları iş için emek karşılığında somut veya soyut bir eylem için çalışana ödeme yapılması sürecidir diyebiliriz. Bir organizasyonda bordrolama nedir peki, çalışanların maaş, ücret, ikramiye ve kesintilerinin tüm finansal kayıtlarının toplamıdır
Bordrolama uzmanı ne iş yapar?
Bordro Uzmanı Kimdir? Bordro Uzmanı, bordro sürecinin yönetiminden sorumlu insan kaynakları profesyonelidir. Şirket personelinin çalışma sürelerini hesaplamak ve fazla mesai, ikramiye vb. faktörleri de göz önünde bulundurarak maaş miktarlarını belirlemekle sorumludur.
Özlük işleri ve bordrolama nedir?
Bordro ve özlük işleri uzmanı, yeni işe başlayan personelin işe giriş evraklarını hazırlamak, maaş bordrosunu düzenlemek ve personel işten ayrılana kadar özlük hakları ile ilgili tüm süreci takip etmekle sorumludur.
Maaş bordrosunda ne yazar?
213 Sayılı Vergi Usul Kanunu’na göre maaş bordrosunda yer alması gereken bilgiler: Hizmet erbabının adı ve soyadı, ücretin alındığını gösteren imzası veya mührü Vergi karnesinin tarihi ve numarası (mevcutsa) Aldığı birim ücreti (aylık, haftalık, günlük, saatlik veya parça başı ücreti)
Personel bordro ve özlük işleri eğitimi nedir?
İşyerlerinde çalışan personelin özlük işlemleri, iş sözleşmeleri vb. konularını bilme, ücret ve ücret bordrosu uygulamalarını gerçekleştirebilme, bordro paket programlarını kullanabilme bilgi ve becerisinin kazandırıldığı bir eğitim programıdır.
Maaş bordrosunu kim düzenler?
Vergi kanunları açısından ücret bordrosu işçilik giderlerini ispata yarayan bir belgedir. Vergi Usul Kanunu’na göre ücret bordrosunda işçinin imzasının yanında işveren ya da müdürünün imzası ve bordroyu düzenleyen çalışanın imzasının yer alması gerekmektedir.
Puantaj Bordrosu E devletten maaş bordrosu alınır mı?
Sisteme giriş yapıp e-Hizmetler kısmından veya yukarıda bulunan arama bölümünden yararlanmak istediğiniz hizmetin adını girin. 5. e-bordro yazmanızın ardından bu hizmetin adı karşınıza çıkacaktır. Sonrasında Maliye Bakanlığı e-Bordro Sorgulama hizmetine tıklayın. Açılan ekrandan görüntülemek istediğiniz bordroyu seçin.
4a Maaş Bordrosu nereden alınır?
Maaş bordrosunu muhasebe bölümlerinden veya maliye kurumlarından alabildiğiniz gibi internet üzerinden de bu belgeyi elde edebilirsiniz. Maaş bordrosunun internet ortamındaki ismi E-Bordro olarak geçmektedir. Yani internet üzerinden maaş bordronuzu E-Bordro olarak alabilirsiniz.
Puantaj ve bordro nedir?
Puantaj; personelin işe giriş ve işten çıkış saatlerini belirleyebilmeye yarayan kayıtlardır. Bu kayıtlar sayesinde personelin tüm giriş ve çıkış zamanları kendi imzası ile kayıt altında tutulur. Bu kayıtlar personelin maaş hesabında etkin rol oynadığından oldukça önemli kayıtlardır
Puantaj kontrolü nasıl yapılır?
Puantaj özelliğini kullanmak için sol sekmede yere alan “Uygulamalar” bölümüne girmeniz yeterli. Personel yönetim süreçlerinizi kolaylaştıracak birçok uygulamanın yanında “Puantaj” uygulamasını da bu sekmede bulabilirsiniz. Tek yapmanız gereken “Puantaj”a tıklamak ve istediğiniz ay için puantaj tablosu oluşturmak
Personel bordro ve özlük işleri eğitimi nedir?
İşyerlerinde çalışan personelin özlük işlemleri, iş sözleşmeleri vb. konularını bilme, ücret ve ücret bordrosu uygulamalarını gerçekleştirebilme, bordro paket programlarını kullanabilme bilgi ve becerisinin kazandırıldığı bir eğitim programıdır.
Eksik gün nedeni 7 puantaj kayıtları nedir?
Söz konusu genelgeye göre eksik gün nedeni, “06-Kısmi İstihdam” seçilen sigortalılar kısmi süreli/çağrı üzerine çalışan sigortalı, “07-Puantaj kayıtları” seçilen sigortalılar ise ay içerisinde günün bazı saatlerinde çalışıp çalıştığı saat karşılığında çalışan sigortalı sayılmışlardır.
Puantaj usulü çalışma nedir?
Puantaj usulü çalışan bir işçi için işveren her ay puantaj kaydı tutar ve ay sonunda işçi kaç gün çalışmışsa bugünlerin karşılığı olan ücretini alır. Puantaj usulü çalışan işçinin sigortası da çalıştığı gün üzerinden SGK’ya bildirilir. Puantaj usulü ile çalışanlar için SGK’ya 07 koduyla bildirim yapılır.
Puantaj hesaplaması nasıl yapılır?
Doğru bir puantaj takibi için 2020 yılında dikkat edilmesi gerekenler… Herhangi bir ayın toplam gün sayısına bakılmaksızın her ay standart olarak 30 gün üzerinden hesaplanıyor. Bir ayın toplam 28 gün ya da 31 gün olması, ancak işçinin gelmediği günler o aydan çıkarılırken dikkate alınıyor.
Puantaj Bordrosu