Türkiye’de boşanma Almanya’da geçerli mi ?
Türkiye’de boşanma Almanya’da geçerli mi ?
Evlilik cüzdani Almanyada geçerli mi?
Türkiye Cumhuriyeti Medeni Kanunu‘na göre yapılan evlilikler Almanya’da tanınmaktadır. Ancak aile/evlilik cüzdanları tanınmamaktadır.
Türkiyede bosanma Almanyada geçerli mi?
Yurtdışında boşanan TC vatandaşları, yetkili mercilere, yani bulundukları ülkedeki dış temsilciliklerine başvurdukları takdirde, tanıma ve tenfiz davası açmalarına gerek kalmadan boşanmalarını Türkiye’de geçerli olarak tanıtabilecek ve nüfus sicillerine işletebilecekler.
Almanyada evlenen Türkiyede boşanabilir mi?
Artık yurtdışı boşanma kararlarını yurtdışı temsilciliklerinde nüfusa işletmek yeterlidir. Böylece yabancı ülkede gerçekleşen boşanma davası Türkiye’de de geçerliliğini korumaktadır. Türkiye’de yeniden evlenme kararı alındığında yurtdışındaki boşanma davası böylece geçerli sayılıyor.
Türkiyede evlenen biri yurtdışında boşanabilir mi?
Türkiye’ de evlenen kimseler yurtdışına yerleşmeleri neticesinde boşanma kararı aldıklarında, tarafların ikisinin de T.C. vatandaşı olup olmadığına bakılmaksızın bulundukları ülkede boşandıkları ve boşanabilecekleri görülmektedir. Boşanmanın tanınması ve tenfizi davası açmaksızın tekrar evlenmeniz mümkün değildir.
Almanya’da boşanma ne kadar sürer?
Alman Aile hukuku bu uygulamaya farklı olarak tarafların en azından bir yıl ayrı yaşamasını öngörmektedir. Taraflar bir yıl ayrı yaşadıktan ve her iki taraf boşanmayı kabul ettikten sonra evlilik birliğinin sarsılmış olduğu kabul görmektedir.
Alman vatandasi esini nasil getirir?
Alman vatandaşı olan birinin eşi, oturma iznine aşağıda belirtilen şartları yerine getirdiği takdirde sahip olabilir: Geçerli bir evliliğin olması gerekir: İki kişi eğer evlenmiş ise ve evlilik cüzdanı ibraz ediyorlar ise evli kabul edilmektedirler. Almanya’da evlenmek için vize almakta mümkündür.
Türkiye’de boşanma Almanya’da geçerli mi
Yurtdışında evlilik Türkiye’de geçerli mi?
Yurtdışında yapılan evlilikler Türkiye’de kendiliğinden geçerli olmazlar. Evlilik bildirimini yapacak olan kişi evlenenlerden ikisi de Türk ise koca, yalnız biri Türk ise Türk olan taraftır. Bildirim en yakın Türk konsolosluğuna veya bizzat Türkiye’ye gelerek yetkili makamlara tescil ile olur.
Alman vatandaşı ile kaç yıl evli kalmak gerekli?
Almanya’daki eşin en az 1 yıllık oturma iznine sahip olması, Kişilerin dilekçe tarihinde evli olması, Almanya’daki eş Türk ise yeterli büyüklükte konut ve yeterli gelir beyan etmesi gerekiyor. Bağımsız oturma en az 3 yıllık yasal evlilik süresinden sonra mümkündür.
Iltica eden biri evlenebilir mi?
İltica eden bir mültecinin aile birleşimi yapma hakkı vardır. Şayet mültecinin ailesi vizeli yada vize muafiyeti olan pasaport ile (yeşil, gri, kırmızı) gelmiş ise aile birleşimleri iltica etme kampına başvuru yapmadan direk yabancılar dairesine başvuru yapılarak gerçekleşmektedir.
Almanya’da çocuğun velayeti hangi durumda babaya verilir?
Boşanma kararında velayete ilişkin bir hüküm bulunmaması halinde çocukların velayeti, tıpkı evlilik sürecinde olduğu gibi, müştereken anne ve babaya ait olacaktır. Alman hukukunda da çocukların velayetinin boşanan anne ve babaya ortak olarak bırakılması mümkündür.
Almanya’ya gitmek için Almanca bilmek şart mı?
Almanya Aile Birleşimi Vizesi almak ve bir an önce Almanya’ya gitmek için A1 Dil sınavını geçmenizi sağlayacak kadar Almanca öğrenmeniz gerekmektedir.
A1 düzeyinde Almanca öğrendiğini ibraz edemeyen kişilerin vize başvurusu Almanya’da yabancılar dairesi tarafından kabul edilmeyecektir.
Alman vatandaşları Türkiye’de ne kadar kalabilir?
Vizenin veya vize muafiyetinin imkan verdiği kalış süresi, her 6 ayda günde 90 günü geçemez. Türkiye’de son 180 gün içerisinde toplam kalış süresinin 90 günü geçmemesi kaidesi Türkiye’ye seyahat edecek tüm yabancı ülke vatandaşları için geçerlidir. Söz konusu kural ALMANYA vatandaşları için de geçerlidir.
Yabanci uyruklu birisi ile evlenirken ne gerekiyor?
Yabancı uyruklu kişi ile Türkiye’de evlenmek için gerekli belgeler nelerdir?
İki örnek olarak düzenlenen evlenme beyannamesi,
Pasaport veya fotoğraflı kimlik örneği,
Nüfus kayıt örneği,
Sağlık raporu/resmi sağlık kurulu raporu,
Rıza belgesi,
Vesikalık fotoğraf.
İltica başvurusunu nasıl yapabilirim?
Mülteci olarak kayıt yaptırmanızın ardından, Federal Göçmenler ve Mülteciler Dairesi‘nin (Almanca) Berlin’deki dış ilişkiler şubesinde iltica başvurunuzu yapabilirsiniz. Burada size bir randevu verilir. Başvuruda bulunmak için de kimlik belgelerinizi yanınızda götürün.