MANŞET

Aile Hukuku Alanında Bilgi ve Tecrübe

Aile Hukuku Alanında Bilgi ve Tecrübe

Bir boşanma avukatı, aile hukuku konusunda uzmanlaşmıştır , bu nedenle, farklı türde boşanma davaları ve diğer aile meseleleri üzerinde çalışma konusunda büyük deneyime sahiptir. Tecrübeleriyle, yalnızca boşanmanızın farklı yasal işlemlerinde yolunuzu bulmanıza yardımcı olmakla kalmaz, aynı zamanda karşı karşıya olduğunuz yasalara aşina olmanıza da yardımcı olurlar. Avukatınızın hukuk bilgisi, siz mahkemedeyken veya eşinizle aranızdaki anlaşmazlıkları çözerken de işinize yarayacaktır çünkü onlar bu ihtilafları doğru bir şekilde nasıl ele alacaklarını ve sizi temsil edecek güçlü bir dava oluşturmayı bileceklerdir.

Müzakere Becerileri

Güçlü müzakere becerilerine sahip bir avukata sahip olmak, herhangi bir boşanma davası için çok önemlidir. Büyük olasılıkla, siz ve eski eşiniz arasında bazı anlaşmazlıklar olacaktır. Bunlar meydana geldiğinde, iyi müzakere edebilen bir avukata sahip olmak, her iki tarafın da rahat hissedeceğiniz bir uzlaşmaya varmasına yardımcı olabilir. Boşanma avukatınız da sizin için mümkün olan en iyi sonuç için pazarlık yapabilir.

Haklarınızı Koruyun

Boşanmaya dahil olan her taraf, süreç boyunca belirli haklara sahiptir. Boşanma avukatı ile çalışarak bu haklarınızı öğrenebilir ve süreç boyunca korunmalarını sağlayabilirsiniz. Boşanmanın her yönüyle tartışan bir partneriniz varsa veya onların sizi baltalamak için sinsi taktikler kullanmaya çalıştıklarına inanıyorsanız, avukatınız sizi ve haklarınızı boşanmanız boyunca koruyabilir.

Tecrübeli Boşanma Avukatları olarak

Anlaşmalı olsun ya da olmasın boşanmalar zordur. Boşanmanın ne kadar yorucu olabileceğini anlıyoruz ve kendimizi bu süreci sizin için kolaylaştırmaya yardımcı olmaya adadık. İster eski eşinizle sürekli anlaşmazlıklar yaşıyor olun, ister birincil velayet için mücadelede yardıma ihtiyacınız olsun, Asal Hukuk Bürolarındaki ekibimiz yardım etmeye hazırdır. Boşanma hizmetlerimiz ve davanıza nasıl yardımcı olabileceğimiz hakkında daha fazla bilgi edinmek için bugün bizimle iletişime geçin .

Nafaka Nedir? Nafaka Türleri Nelerdir?

Eş desteği, aile hukukunun karmaşık bir alanıdır ve bu süreçte size yardımcı olacak bir avukata sahip olmak paha biçilmez olabilir. Bu sayfada, nafaka , Yoksulluk Nafakası, Tedbir Nafakası , İştirak Nafakası , Yardım Nafakası ,Nafaka Miktarı Nasıl Belirlenir avukatının rolü ve nasıl bulunacağı hakkında bilgi bulacaksınız.

Türk Medeni Kanunu’nun 175. Maddesine göre “Boşanma yüzünden yoksulluğa düşecek taraf, kusuru daha ağır olmamak koşuluyla geçimi için diğer taraftan malî gücü oranında süresiz olarak nafaka isteyebilir. Yükümlüsünün kusuru aranmaz.” Nafaka sadece kadınlara değil ekonomik gücü daha düşük olan erkeklere de bağlanabilir.

Boşandığınızda, biriniz diğerine devam eden nafaka ödemeyi kabul edebilir. Eş nafakası, çocuk nafakasından farklıdır. Nafaka, ebeveynler boşandığında çocuk yetiştirmenin günlük yaşam maliyetlerini karşılamaya yardımcı olan düzenli mali destektir.

Mahkemeler nafaka kararı verirken öncelikle her bir eşin kazanma gücüne ve evliyken çiftin yaşam standardına odaklanır. Bir nafaka tazminatının miktarına, süresine ve türüne karar vermek için mahkemeler genellikle aşağıdaki faktörleri göz önünde bulundurur:

Evlilik süresi: Evlilik ne kadar uzun olursa, büyük bir nafaka ödülü alma olasılığı o kadar yüksek olur.

Tarafların sağlığı ve yaşı: Mahkemeler, eşlerden birinin sağlıksız veya oldukça yaşlı olduğu durumlarda daha yüksek nafaka tazminatı verme eğilimindedir.

Her iki eşin gelecekteki kazanç kapasitesi: Taraflardan biri eğitim alma veya çalışma olanağına sahipse ve sonunda mali açıdan istikrarlı hale gelirse, nafaka daha kısa bir süre için verilecektir. Bunun tersi de geçerlidir.

Çocuklar için ödenmemiş ek masraflar : Velayet altındaki ebeveyn, çiftin çocuklarının kreş, okul ve hastane ziyaretlerinin masraflarını karşılamak için büyük bir nafaka ödülü almaya hak kazanabilir.

Evlilik mallarının adil dağılımı Mahkeme, boşanmış bir çiftin mal varlığını adil ve adil bir şekilde bölüştürür. Bu basitçe, her ortağın varlıkların yarısını tam olarak almadığı anlamına gelir. Eş nafakası bağlamında, eşlerden biri evlilik evini alırsa, o eşin evdeki öz sermayesini ödemek için diğer ortağa nafaka ödemek zorunda kalabileceği anlamına gelir.

Yoksulluk Nafakası

Boşanma sebebi ile, yoksulluğa düşecek olan eşin diğer eşten geçimini ve devam ettirdiği yaşantısının sürekliliğini sağlama amacıyla isteyebileceği nafaka türüdür. Yoksulluk nafakası talep eden eşin, boşanmada ki kusurunun diğer eşten daha ağır olmaması gerekir. Yine eşit kusur halinde diğer şartları oluşmuşsa yoksulluk nafakası talep edilebilir. Yoksulluk nafakası boşanma kararının kesinleşmesinin ardından tek seferde ya da her ay yoksulluğa düşmüş olan eski eşe ödenir. Bu nafaka boşanma davasından sonra ayrı bir dava ile de talep edilebilir.

Tedbir Nafakası

Tedbir nafakası geçici bir önlem teşkil etmektedir, boşanma davası sırasında veya boşanma davası öncesinde istenebilen, özellikle eşlerin barınma, geçinme ve çocuklarının bakım ve giderlerini karşılamaları amacıyla bağlanan nafakadır. Tedbir nafakası hem eşe hem de çocuklar lehine verilebilir. Yoksulluk nafakasından farklı olarak kişilerin talebi olmasa da, hakim gerekli gördüğünde tedbir nafakasına karar verebilir. Tedbir nafakası boşanma davası açılmadan bağımsız bir dava (ayrılık davası) ile de istenebilir.

İştirak Nafakası

İştirak nafakası çocukların sahip olduğu nafakadır. Boşanma sonucunda velayetin verilmediği eşin, çocuğunun bakım ve eğitim giderleri için kendi gücü oranında çocuğuna vermiş olduğu parasal katkıyı ifade eder. Bu nafakada eşlerin boşanmada ki kusur oranlarına bakılmaz. İştirak nafakası çocuğun 18 yaşını doldurması, evlenmesi ve ya mahkeme kararı ile ergin kılınması hallerinde son bulur. Fakat çocuğun eğitimi devam ediyorsa ve diğer şartları oluşmuş ise aşağıda inceleyeceğimiz yardım nafakası talep edilebilir.

Yardım Nafakası

Yardım nafakası, kişinin yardım edilmediği takdirde yoksulluğa düşecek olan alt soy, üst soy ve kardeşlerine verdiği nafakadır. Bu kişiler dışındaki akrabaların birbirlerine yardım yükümlülüğü bulunmamaktadır. Yardım nafakası diğer nafakalardan ayrılır. Boşanma veya ayrılık davaları ile ilgisi yoktur, bu nedenle aile mahkemesinde görülecek ayrı bir nafaka davası ile istenebilir. Yardım nafakası davasında dikkat edilecek en önemli husus, miras sırasıdır.

KİMLER EŞ NAFAKASI ALABİLİR?

Eş nafakası konusunda mahkemelerin takdir yetkisi olsa da, her hakimin dikkate alması gereken belirli faktörler vardır. Hakim önce evliliğin süresine bakar. Bir çift ne kadar uzun evli olursa, eş desteğine o kadar ihtiyaç duyulabilir. Mahkeme, çiftin evlilikleri boyunca yaşam standartlarının yanı sıra yaşlarını ve genel sağlık durumlarını da dikkate almalıdır.

Diğer faktörler, doğası gereği büyük ölçüde finansaldır. Mahkeme, her bir eşin mali kaynaklarını tartmalıdır. Bu, ödeme yapan eşin nafaka öderken aynı zamanda kendi mali ihtiyaçlarını karşılayabilecek kapasiteye sahip olup olmadığının belirlenmesini de içerir. Son olarak mahkeme, desteklenen eşin iş ve bağımsızlık elde etmek için ihtiyaç duyabileceği zaman ve kaynakları da dikkate almalıdır. İstanbul Nafaka Avukatı bir kişiye bu unsurların her birinin kendi özel durumunu nasıl etkilediği konusunda tavsiyelerde bulunabilir.

Aile Hukuku ile ilgili gelişmeleri yakından takip etmek için bizleri sosyal medya hesaplarımızdan da takip edebilirsiniz. Instagram hesabımızda güncel hukuki paylaşımları yaptığımız gibi blog sayfamızdan da güncel haber ve yazılarımıza ulaşabilirsiniz.

İlgili Makaleler

Başa dön tuşu