MANŞET

Deport Kaldırma İşlemleri 2021

Deport Kaldırma İşlemleri 2021

Sınır dışı (deport) edilirken sınır dışı edilme sebeplerine bağlı olarak sicillerine bir tahdit kodu işlenebilmekte ve bu kod sebebi ile 5 aydan başlayarak 5 yıla kadar olabilecek süreler içerisinde, bazı durumlarda ise süresiz bir şekilde Türkiye Cumhuriyeti’ne tekrar girişleri engellenmektedir.

Ç 116 tahdit kodu nasil kaldirilir?

Ç116 tahdit kodu yada diğer tahdit kodları genellikle T.C. bakanlığı izni ile kaldırılır ve çıkışına izin verilir. Bakanlıktan alınacak mahkeme kararı yada özel izinle kaldırılır. Hızlı ve yasal giriş yasağı kaldırılması konusunda sizlere alanında uzman ekibimizle profesyonel hizmet vermekteyiz.

Vize süresi geçince ne olur?

Vize ihlali süresi 3 ay ve üzerinde ise bu ihlalin yetkili makamlar tarafından tespit edilmeden yabancı kişinin kendiliğinden sınır kapısına gelmesi ve hakkında uygulanan idari para cezasını yani vize ihlali cezasını ödemesi halinde 1 ay ile 5 yıl arasında Türkiye’ye giriş yasağı uygulanacaktır.

Türkiyeden deport nasıl kalkar?

Deport kararı nasıl kaldırılır? Hakkında deport kararı verilen yabancının ülkeye yeniden giriş yapabilmesinin 2 yolu vardır. Bunlardan birincisi meşruhatlı vize alarak deport kararının kaldırılması bir diğeri de iptal davası açılarak deport kararının kaldırılmasıdır.

Deport cezası ne kadardır?

Bu tür bir durumda kendisinin ödemesi gereken miktar 2021 yılı için 25 USD (İlk ay harç bedeli) + 35 USD (İlk aydan sonraki her ay için 5 USD) + Kart bedeli (2021 yılı için 110 TL) ve 240 TL idari para cezasının toplamı olacaktır.

Deport cezası nereden öğrenilir?

Türkiye’den sınır dışı edilirken veya kendi isteğinizle hava limanından çıkarken pasaportunuza konulmuş olan para cezasını, deport cezasını Asal Hukuk Danışmanlık ile hızlıca sorgulayarak öğrenebilirsiniz.

Deport Kaldırma İşlemleri 2021

Tahdit Kodu Kaldırılması için İdari Dava

Haklarında deport (sınır dışı) kararı alınan ve tahdit kodu işlenen yabancı uyruklu kişiler, zamanında açacakları bir dava ile bu kararın iptal edilmesini sağlayabilir. Her tahdit koduna göre değişik bir işlem yapmak ve davada başka türlü bir savunma yapmak gerekecektir.

Sınırdışı (deport) kararı kimler hakkında verilir?

5237 sayılı Kanunun 59. maddesi kapsamında sınır dışı edilmesi gerektiği değerlendirilenler, Terör örgütü yöneticisi, üyesi, destekleyicisi ya da çıkar amaçlı suç örgütü yöneticisi, üyesi veya destekleyicisi olanlar,
Türkiye’ye giriş, vize ve ikamet izinleri için yapılan işlemlerde gerçeğe aykırı bilgi ve sahte belge kullananlar,

Türkiye’de bulunduğu süre içerisinde geçimini meşru olmayan yollardan sağlayan kişiler,
Kamu düzeni ya da kamu güvenliği veya kamu sağlığı açısından tehdit oluşturan kişiler,
Vize ya da vize muafiyeti süresini on günden fazla aşanlar veya vizesi iptal edilen kişiler,
İkamet izinleri iptal edilenler,

İkamet izni bulunan fakat süresinin sona ermesinden itibaren kabul edilebilir gerekçesi olmadan ikamet izni süresini on günden fazla ihlal eden kişiler,
Çalışma izni olmadan çalıştığı tespit edilenler,

Türkiye’ye yasal giriş ya da Türkiye’den yasal çıkış hükümlerini ihlal eden ya da bu hükümleri ihlale teşebbüs eden kişiler,
Hakkında Türkiye’ye giriş yasağı bulunmasına rağmen Türkiye’ye geldiği tespit edilen kişiler,

Uluslararası koruma başvurusu reddedilen, uluslararası korumadan hariçte tutulan, başvurusu kabul edilemez olarak değerlendirilen, başvurusunu geri çeken, başvurusu geri çekilmiş sayılan, uluslararası koruma statüleri sona eren ya da iptal edilenlerden haklarında verilen son karardan sonra 6458 sayılı yasanın diğer hükümlerine göre Türkiye’de kalma hakkı bulunmayan kişiler,

İkamet izni uzatma başvurusu reddedilenlerden, on gün içinde Türkiye’den çıkış yapmayan kişiler,
Uluslararası kurum ve kuruluşlar tarafından tanımlanan terör örgütleri ile ilişkili olduğu değerlendirilenler.

Deport Kaldırma İşlemleri 2021

Kimler hakkında sınırdışı (deport) kararı verilmez?

Sınır dışı edileceği ülkede ölüm cezası, işkenceye, insanlık dışı veya onur kırıcı cezaya ya da muameleye maruz kalacağı hususunda ciddi emare bulunan kişiler,
Ciddi sağlık sorunları, yaş ve hamilelik nedeni ile seyahat etmesi riskli olan kişiler,

Hayati tehlike arz eden hastalıkları için tedavisi devam etmekteyken sınır dışı edileceği ülkede tedavi imkanı bulunmayan kişiler,

Mağdur destek sürecinden faydalanmakta olan insan ticareti mağdurları kişiler,
Tedavileri tamamlanıncaya kadar, psikolojik, fiziksel veya cinsel şiddet mağduru olanlar.

Deport olan kişi nasıl giriş yapabilir?

Deport kaldırma işlemleri iki türlü olabilir. İlk olarak yabancı meşruhatlı vize almış olabilir. Bu vize ile hakkında verilen sınır dışı süresi dolmadan ülkeye giriş yapabilir. İkinci olarak da yabancı, hakkında verilen deport kararının iptalini idare mahkemesinden dava yolu ile talep edebilir.

Deport kararına karşı ne yapılabilir?

Deport kararı, kararın yabancıya tebliğinden itibaren süresi içerisinde açılacak deport kararına karşı iptal davası açılarak ve deliller sunularak kaldırılır.

Deport Kaldırma İşlemleri 2021

 

İlgili Makaleler

Başa dön tuşu