Deport Kararına İtiraz ve Dava (Sınır Dışı Etme) (2024)
Deport Kararına İtiraz ve Dava (Sınır Dışı Etme) (2024)
Sınır Dışı Deport İşlemleri 2024
Deport Nedir , Deport Nasıl Kaldırılır? , Deport Süreci Nasıl Yönetilir?, Deport Sık Sorulan Sorular bu makalede deport hakkında tüm detayları açıklamaya çalışacağız.
Öğrenci vize ile deport kalkar mı? , Evlendim giriş yasağım kalkar mı? yada Türkiye’de evim var sınır dışı işlemini nasıl engellerim? bunlarda diğer sık sorulan sorulardandır.
Öğrenci iseniz ve deport olduysanız meşruatlı vize ile Türkiye’deki okulunuza devam etmeniz için ülkeye giriş için onay alabilirsiniz fakat burada deport olduğunuz kod çok önemlidir.
Örneğin ; G 87 deport kodu yada G 89 deport kodu ile deport edildiyseniz yürütmenin durdurulması talebiyle deport kaldırma davası açılması gerekmektedir. Bu kodlar meşruatlı vize almaya engel teşkil etmediğini hatırlatmak isteriz fakat milli güvellik ve kamu güvenliği açısından sakınca görülen yabancıların meşruatlı vize süreçleri yüzde 70 oranında red olduğu için idare mahkemesine dava dolu ile hukuki işlemlere başlanılmalıdır.
Yukarıdaki örnek sadece deport kodu ve içeriğinden yola çıkarak örneklendirilmiştir. Her dosya ve her deport süreci ayrı ayrı incelenmesi gereken süreçlerdir. İnternette okudum dava gerekiyormuş yada arkadaşım çalışma vize başvurdu çıktı bende öyle yapacağım gibi kulaktan duyma sözlere itibar etmek yerine yabancılar hukuku avukatınıza danışmanızı öneririrz.
Sınır Dışı Deport İşlemleri 2024
Yabancı ülke vatandaşlarının en çok yaptığı hatalardan biride deport süreçlerinde bir tanıdık var yardım etti yanlış yaptı , arkadaşımın işini yapan biri vardı ilk olan gittim gibi yanlış kişilerden yardım almaya çalışmak.
Bu tarz seçimler sizin hem zaman kaybına hemde maddi kaybınıza sebep olacağı için bunların önüne geçilmesi için hukuki tüm süreçlerinizde deport avukatınız ile başlamanızı ve yürütmenizi önermekteyiz.
Türkiye’de Sınır Dışı Edilme Kararı
Türk hukukunda sınır dışı etme, 6458 sayılı Yabancılar ve Uluslararası Koruma Kanunu’nda düzenlenmiştir.
Sınırdışı Edilme Sebepleri Nelerdir?
Yabancılar hakkında sınır dışı etme kararı birçok farklı nedenden birine dayanılarak verilebilmektedir. 6458 sayılı Yabancılar ve Uluslararası Koruma Kanununun 54. maddesinde yabancılar hakkında hangi durumlarda sınırdışı kararı alınabileceği belirtiliyor. Bu durumların bazıları daha spesifiktir ve bazıları daha genel olarak ele alınır.
Sınır dışı etme kararı verilen kişinin, kararın hukuka ve hayatın olağan akışına uygun olup olmadığını bu alanda çalışan bir avukata danışması gerekmektedir.
Uluslararası koruma başvurusu reddedilen, uluslararası korumadan hariç tutulan, başvurusu kabul edilemez bulunan, başvurusu geri çekilen, uluslararası koruması sona eren veya iptal edilen, kesin kararda Türkiye’de kalma hakkı bulunmayan yabancılar, İkamet izni uzatması reddedilen ve bunun üzerine 10 gün içerisinde Türkiye’den ayrılmayanlar.
Sınır Dışı Deport İşlemleri 2024
Geri Gönderme Merkezine Gönderim ve Sınır Dışı İşlemi
Yakalanan veya gönüllü olarak kolluk kuvvetlerine başvuran yabancılar için:
Muayene için hastaneye götürülürler.
İl Göç İdaresi tarafından belirlenen bir yere götürülürler.
Sınır dışı kararına esas olacak belgeler hazırlanır.
Avukat tutma ve İl Göç İdaresi ile görüşme hakkı:
Hızlı ve hak kaybı yaşanmadan işlem için avukat desteği önemlidir.
Belgelerin tamamlanmasından sonra geri gönderme merkezine gönderilirler.
İşlemleri tamamlanmayan ve dava açmayanlar kendi ülkelerine veya istedikleri başka bir ülkeye geri gönderilirler.
Geri Gönderme Merkezine Gönderilebilecekler
Kaçma veya kaybolma riski olanlar
Türkiye’ye giriş ve çıkış kurallarına uymayanlar
Sahte veya uydurma belge kullananlar
Kamu düzeni, kamu güvenliği veya kamu sağlığına tehdit oluşturanlar
Deport Kararına İtiraz ve Dava (Sınır Dışı Etme) (2024)