Miras Avukatı * 2024
En Tecrübeli Miras Avukatı
Miras Avukatı ne kadar alır?
Miras avukatları açılacak olan davadan en fazla %25 gibi bir ücret alabilir. Özellikle büyük mal varlığı ve taşınmaz davalarında uzun yıllar boyunca sürecek davalarda avukatlar takip edilmesi gereken tüm incelemeler ve araştırmalar kendisi yapar.
Miras davalarına hangi avukat bakar?
Miras İşlerine Hangi Avukat Bakar?
Miras davaları, velayetin açıklanmasından sonra sulh hukuk mahkemelerinde açılır. Miras davası süresinde hukuki işlemlerin başlatılması ve takip edilmesi sürecine miras avukatı bakar.
Miras Avukatı ne yapar?
Miras hukuku konusunda avukat, müvekkili için hukuki işlemleri yapar ve önemsiz prosedürleri yerine getirerek davanın bir an önce sonuçlanmasını sağlar.
Aynı zamanda avukat, verasetin alınması ile ilgili hizmet verdiği gibi vasiyetname düzenler ve iptal edilmesi için gerekli şartları yerine getirir.
Miras davaları ne kadar sürer?
Miras davalarının tamamlanması için makul süre 731 gün olarak belirlenmiştir. Miras davasının açılması sonrasında Dava Dilekçesinin incelenmesi ve mahkemenin tensip yapması 7 gündür.
Miras Ortaklığının hukuki niteliği nedir?
Miras ortaklığı, mirasın taksiminden önce mirasçılar arasındaki ilişkinin hukuki niteliğini ifade eder. Miras ortaklığı devam ettiği sürece mirasçıların tereke mallarını kullanmaları ve bunlardan yararlanmaları mümkündür. Kullanma ve faydalanma hakkı bütün mirasçılara aittir.
Miras davası zaman aşımına uğrar mı?
Miras sebebiyle istihkak davası, davacının kendisinin mirasçı olduğunu ve iyi niyetli davalının terekeyi veya tereke malını elinde bulundurduğunu öğrendiği tarihten başlayarak bir yıl ve her halde miras bırakanın ölümünün veya vasiyetnamenin açılmasının üzerinden on yıl geçmesiyle zamanaşımına uğrar.
Miras davası hangi mahkemede açılır?
Miras davasının konusu olan tapu tescili davasında görevli mahkeme Asliye Hukuk Mahkemeleridir. Aynı şekilde bir miras davasının konusu olan terekenin tespiti için de yetkili mahkeme Sulh Hukuk Mahkemeleridir.
En Tecrübeli Miras Avukatı
Miras hukuku dava ve danışmanlık hizmetleri
Vefat eden bir kişi, eğer sağlığında mirasının kime geçmesini istediğini düzenlemediyse, yasal mirasçıları bu mirası yasal hükümlere göre paylaşmak zorundadır.
Bu durumda miras paylaşımında bir çok miras hukuku sorusu gündeme gelmektedir. Miras avukatı size bu konularda hukuki destek verir.
Tecrübemize güvenebilirsiniz.
En Tecrübeli Miras Avukatı olarak büromuz sizlere en iyi hizmeti verme çabasındadır. Talebinize göre, gerekli miras araştırmalarını Türkiye çapında gerçekleştiriyor ve miras paylaşımı esnasında size hukuki destek veriyoruz.
En Tecrübeli Miras Avukatı arayışınızda dava ve danışmanlık hizmeti almak için bizimle iletişime geçebilirsiniz.
Profesyonel hizmet
Geçmişte birçok ailenin miras avukatı olarak yer aldığımız dava ve dava dışı işlemlerde mirasın paylaşılması ile ilgili bir çok farklı soruya cevap ve mirasın paylaşımı esnasında etkin hukuki destek vermiş bulunuyoruz.
Sizlere de bu bağlamda edindiğimiz tecrübe ile hizmet vermekten memnuniyet duyarız.
En Tecrübeli Miras Avukatı Türkçe’nin yanı sıra Almanca ve İngilizce olarak da hizmet vermekte, böylece dil ve anlayış sorunu da ortaya çıkmamaktadır.
Miras avukatı olarak mahkemeden mirasçılık belgesinin alınmasından, gayrimenkullerin paylaşımına kadar sizlerin yanındayız.