MANŞET

Nafaka Kaç Ay Ödenmezse Hapis Cezası Olur

Nafaka Kaç Ay Ödenmezse Hapis Cezası Olur

Nafaka Davaları Avukatı – İstanbul Nafaka Boşanma Avukatları

Nafaka kaç ay ödenmezse hapis cezası olur?

Nafakanın ödenmemesine ilişkin hapis cezası talepli şikayet, şikayet tarihinden geriye dönük olarak üç aylık nafakaya tabidir. Üç ay boyunca ödenmez ise hapis cezası çıkacağı anlamına gelmemektedir. Ancak hapis cezası için yalnızca şikayetten geriye son üç aylık istenebilecektir.

Nafaka kelime anlamı olarak geçinmek olan şeylerin bütünü, geçimlik anlamına gelirken hukuk alanın nafaka birinin geçindirmekle yükümlü olduğu kimselere mahkeme tarafından bağlanan aylık anlamına gelmektedir. Nafaka boşanma davasından önce, boşanma davası esnasında ve boşanma davasının bitmesi akabinde olmak üzere her koşulda istenebilir. İyi bir Nafaka Avukatı ile çalıştığınızda nafaka ödeme şartları oluştuysa nafaka talep eden adına nafakaya hükmedilecektir.

Nafaka Davası Avukatı

Bir hukuk terimi olarak bilinen nafaka eşler arasında devam eden boşanma süreci ile ilgilidir. Hukuk alanında hizmet sunan nafaka davası avukatı müvekkillerini temsil etmek ve savunmak için görev yaparlar.
Nafaka avukatı boşanma davalarında ve nafaka konuları ile ilgili bütün hakları kanun ve yasalar doğrultusunda savunan kişilerdir. Deneyim ve uzmanlık gerektiren nafaka davası avukatının yapması gereken temel görevleri vardır. Bu görevi yasal anlamda yerine getirmeleri önem arz eden bir detayı oluşturur.

Nafaka Davası Avukatı Hizmet Alanları

Eşler arasında evlilik birliği sarsıldığında boşanma konusu gündeme gelir. Nafaka davası avukatı boşanma sürecinde eşleri temsil etmekle yükümlü olan kişilerdir. Yasal haklar doğrultusunda savunma yapan nafaka davası avukatları sadece nafaka konularında değiş diğer hukuki alanlarda da çalışma yaparlar.

Boşanma süresi boyunca eşler arasında geçen nafaka konusuna bakan nafaka davası avukatı eş desteğinde ödenecek tutar konusunda bilgi verir. Şayet eşler hâkim huzurunda birbirleriyle karşılaşmak istemiyorlarsa uzman ve bilgi sahibi olan nafaka davası avukatı edinirler.

Nafaka Davası Avukatı Faydaları Nelerdir?

Eşler arasında yaşanan boşanma aşamasında en önemli detay konu nafaka konusudur. Bu önemli konu eşler arasında fikir ayrılığına yol açar. Bu durumda davayı takip edecek nafaka davası avukatı edinmek gereklidir. Nafaka davası ile edinilecek olan nafaka davası avukatı davada işlenen bütün detayları müvekkilleri ile paylaşır. Nafaka davası avukatının eşlere sağlamış olduğu en büyük fayda müvekkillerini doğru bir şekilde savunmalarıdır.

İşlerin daha kötüye gitmemesi için nafaka davalarında kesinlikle bu alanda hizmet veren avukat tercihi yapılmalıdır. Günümüzde nafaka davası avukatları olarak çalışmalar yapan bilgili avukatlar vardır. Nafaka davası avukatı uzmanlık ve bilgi gerektiren bir konudur. Eşler ve varsa çocuklar için ödenen nafaka edinilecek olan nafaka davası avukatı sayesinde öğrenilir.

Nafaka Davası Şartları ve Nafaka Türleri

Nafaka Süresi İle İlgili Değişliklerde Detaylar

Yeni yasal düzenlemelerle ilgili en çok ses getiren konu nafakanın ödenme süresi oldu. Nafakanın ödenme süresi mevcut yasada süresiz ibaresi ile açıklanmaktadır. Ancak ömür boyu nafaka ödenmesinin adil olup olmadığı tartışılmaktadır. Adalet Bakanlığı yeni yasal düzenlemelerde Medeni Kanunun 175. Maddesinde yer alan süresiz nafaka ödenmesi ifadesini değiştirmeye yönelik çalışmalar yapmaktadır. Nafaka ile ilgili son değişiklikler 2019 itibariyle hukuki platformda devreye girecek. Nafaka ödeme süreleri de artık 1 ya da 5 yıl gibi durumun tespitine ve davanın koşullarına göre belli sürelerle sınırlandırılacak.

Nafaka yasası son durum 2022

Nafaka yasası düzenlemesinde, yasal güvencenin sağlanması ve kişinin nafaka hakkını alabileceği medeni kanun değerlendirmesinde kanun maddeleri aynı şekilde işlemektedir.

Süresiz nafaka 2022

Süresiz nafaka hakkının alınması için tarafların evlenmemesi, maddi durumunun iyileşmemesi ve nafaka almaya muhtaç olması yasası işlemektedir.

Nafaka Ödememenin Cezası Nedir? ,Nafaka Dava Avukatı Danışmanlık

Mahkeme tarafından karar verilen nafakanın ödemesini gerçekleştirecek olan nafaka borçlusu bu ödemeyi her ay yapmalıdır.

Nafakanın ödenmemesi durumunda nafaka alacaklısı icra yolu ile nafakanın tahsilini isteyebilmektedir.

Nafaka ödememenin cezası ise 3 ay tazyik hapsi olmaktadır. Nafaka borçlusunun nafakayı ödememesi durumunda 3 aylık bir hapis cezası alması mümkündür. Verilen bu hapis cezasından sonra nafaka ödemesinin yapılması ile ceza ortadan kalkacaktır.

Boşanma davası açtım, hemen nafaka bağlanır mı?

Açılan boşanma davası sonrasında dava dilekçesinde kendinizi nasıl ifade ettiğiniz ayrıca önemli bir husus olmakla birlikte hakim sosyal kültürel ekonomik durum araştırması yaptıktan sonra tedbir nafakası bağlanmasına karar verebilir.

Boşandığım eşim çalışmıyor, yine de çocuğum için nafaka alabilir miyim?

İştirak nafakası takdir edilirken; çocuğun yaşı, ihtiyaçları, okul seviyesi, sosyal çevreye göre yaşam seviyesi, velayet tevdi edilen tarafın ekonomik durumu ile nafaka yükümlüsünün mali gücü birlikte değerlendirilip, hakkaniyete uygun bir nafakaya karar verilmelidir. Eşiniz çalışmasa bile ebeveynin çocuğun ihtiyaçlarına yönelik tüm giderlerine katılma yükümlülüğü olduğu için hakimin takdir edeceği uygun miktarda nafaka bağlanabilir.

Çocuklarım ve kendim için aynı anda nafaka alabilir miyim?

Evet alabilirsiniz. Sadece çocuklara yahut sadece eşe nafaka verilir algısı halkımızda çok yaygın olan yanlış bir görüştür. Şartlar oluşuyorsa hem eşe hem de çocuklara nafaka bağlanabilir.

Süresiz nafaka kalkıyor mu? (2019 – 2020 Güncel)

Ömür boyu nafaka” ödenmesine yönelik itirazları değerlendiren Hükümet, bu konuda çözüm arayışı çerçevesinde harekete geçtiği, Adalet Bakanlığı’nın, nafaka hesaplamasında 5 alternatifli bir çalışma yürüttüğü belirtildi. Henüz tasarı aşamasında olduğu ifade edilen teklifte nafakanın “evli kalma süresi”, “çocuk olup olmaması”, “boşanan kadının yaşı”, “gelir durumu” ve “kusur durumu” dikkate alınarak hesaplanacağı aktarıldı. Ancak anılan hususlar henüz tasarı aşamasındadır.

Nafaka Davaları Avukatı – İstanbul Nafaka Boşanma Avukatları

İlgili Makaleler

Başa dön tuşu