Yabancı Tahdit Kodları Nasıl Kaldırılabilir | Deport Avukatı 2022
Yabancı Tahdit Kodları Nasıl Kaldırılabilir | Deport Avukatı 2022
Deport edilince ne olur?
Deporte yolcuların, deport edilme, yanı sınır dışı edilme nedenlerine göre bulunduğu ülkede belirli bir süre girememe ya da hayatı boyunca ülkeye alınmama gibi durumlarla karşılaşabilir. Vize ihlali gibi durumlarda, çoğu ülkenin uyguladığı ceza, vize ihlali yapan kişinin ülkeye 5 yıl boyunca giriş yapamamasıdır.
Deport kaldırmak için ne gerek?
Deport kaldırma işlemleri iki türlü olabilir. İlk olarak yabancı meşruhatlı vize almış olabilir. Bu vize ile hakkında verilen sınır dışı süresi dolmadan ülkeye giriş yapabilir. İkinci olarak da yabancı, hakkında verilen deport kararının iptalini idare mahkemesinden dava yolu ile talep edebilir.
Deport edilen biri nasıl giriş yapabilir?
Sınır dışı edilen yabancı evlilik yolu ile vize, tedavi amaçlı vize, çalışma vizesi ve eğitim vizesi alması ve bu nedenlerden dolayı Türkiye’ye girmek zorunda olduğunu belgelemesi halinde giriş yasağı süresinin dolmasını beklemeden ülkeye giriş yapabilir.
Sınır dışı edilen biri geri dönebilir mi?
Deport kararının kaldırılabilmesi için başvurulabilecek seçeneklerden biri meşruhatlı (istizanlı) vize alınmasıdır. Hakkında Türkiye’ye giriş yasağı konmuş yabancı, evlilik sebebiyle vize, çalışma vizesi, eğitim vizesi, tedavi amaçlı vize gibi meşruhatlı vizelerden birini alarak Türkiye’ye tekrar girebilir.
Kimler sınır dışı edilir?
Türkiye’ye giriş veya çıkış kurallarını ihlal edenler, -Sahte ya da asılsız belge kullananlar, -Kabul edilebilir bir mazereti olmaksızın Türkiye’den çıkmaları için tanınan sürede çıkmayanlar, -Kamu düzeni, kamu güvenliği veya kamu sağlığı açısından tehdit oluşturanlar.
Deport para cezası nereye ödenir?
Vize ihlal ofisi, kaçak kalınan süreye ve vatandaşı olunan ülkeye göre cezanın hesaplanacağı ve cezanın ödeneceği yerdir. Vize ihlal ofisi havalimanlarında bulunur. Kaçak olarak Türkiye’de kalan yabancı buraya giderek cezasını ödeyebilir.
Deport süresi ne kadar?
Sınır dışı (deport) edilirken sınır dışı edilme sebeplerine bağlı olarak sicillerine bir tahdit kodu işlenebilmekte ve bu kod sebebi ile 5 aydan başlayarak 5 yıla kadar olabilecek süreler içerisinde, bazı durumlarda ise süresiz bir şekilde Türkiye Cumhuriyeti’ne tekrar girişleri engellenmektedir.
Fuhuştan deport kaç yıl?
Vize ihlalinde bulundukları sürenin para cezasını ödemeden yurt dışına çıkış yapan yabancılara beş yıl süre ile Türkiye’ye giriş yasağı koyulur. Bazı deport cezaları meşruhatlı vize ile kaldırılabilirken, bazı deport cezaları ancak mahkeme kararı ile kaldırılabilir.
Özbekler Türkiye’de ne kadar kalabilir?
Vize muafiyeti, turistik seyahatlerde geçerli olup, süreleri ise her girişte 30 günü aşmayacak şekildedir. Bu koşullara uyulması halinde Özbekistan vatandaşları 180 gün içerisinde 90 günü aşmayan Türkiye seyahatlerini vizesiz olarak gerçekleştirebilmektedir.
Giriş yasağı nasıl kaldırılır?
Giriş yasağı Türk konsolosluklarından veya içişleri bakanlığına yapılacak başvuruyla sorgulanabilir ve buna göre yasağın kaldırılması başvurusu yapılabilir. Ayrıca Türkiye’den sınır dışı edilen yabancıların Türkiye’ye girişi, Genel Müdürlük veya valilikler tarafından yasaklanır. Bu yasaklama süresi en fazla beş yıldır.
Türkiye’ye giriş yasağı nasıl öğrenilir?
Türkiye giriş yasağı sorgulama işlemlerini sınır kapılarından ya da ülkenizdeki Türkiye büyük elçiliklerinden ya da konsolosluklarından öğrenebilirsiniz. Konuya ilişkin tebligatta Türkiye’ye girişi yasaklanan kişiye, karara nasıl itiraz edebileceği ve konuya ilişkin diğer hak ve sorumlulukları açıklanır.
V71 tahdit kodu nedir?
İkamet izni için başvurulduğu sırada kişi tarafından bildirilen adresin, daha sonra kontrol esnasında veya herhangi bir şikayet üzerine yapılan araştırma sonucu kişinin bulunduğu adres çıkmaması durumunda ilgili yabancı kişi hakkında V-71 tahdit kodu konulur.
V 69 tahdit kodu nedir?
V69 ikamet izni iptal edilen yabancılara konulan bilgi amaçlı koddur, bu koddan dolayı giriş yasağı uygulanmaz. Ancak ikamet izniniz iptal edildikten sonra 3 ay içerisinde Türkiye’den çıkış yapmazsanız kademeli olarak giriş yasağı deport uygulanabilir ve bundan dolayı farklı tahdit kodları konabilir.
V 74 tahdit kodu nedir?
V-74 (Çıkışı bakanlık/valiliklere bildirilecek yabancılar)
N120 kodu nedir?
Tahdit Kodları
V-69 (İkamet izni iptal edilenler)
V-71 (Adreste bulunamayanlar)
V-70 (Sahte evlilik)
V-77 (Ahıska Türkü olmadığı halde başvuruda bulunanlar)
V-84 (10 gün içinde ikamet izni alma koşuluna bağlı olarak giriş yapanlar)
G-78 (Bulaşıcı hastalık taşıyan yabancılar)
G-87 (Genel güvenlik açısından tehlike arz edilen kişiler)
Ç-113(Yasadışı giriş-çıkış yapanlar)
Ç-114 (Haklarında adli işlem yapılan yabancılar)
Ç-115 (Ceza evinden tahliye olan yabancılar)
Ç-116 (Genel ahlak ve kamu sağlığını tehlikeye atan yabancılar)
Ç-117 (Kaçak çalışanlar)
Ç-118 (İkamet izni iptal edilenler)
Ç-119 (Kaçak çalışanların para cezasını ödememesi)
Ç-120 (Vize veya ikamet ihlalinden kaynaklanan para cezasının ödenmemesi)
Ç-135 (Yabancılar ve uluslararası koruma kanuna aykırı davrananlar)
Ç-136 (Seyahat masraflarını ödemeyenler)
Ç-137 (Terke davet edilen yabancılar)
Ç-138 (İnat yolcu)
K (Kaçakçılıktan arananlar)
N-99 (İnterpol kodu)
O-100 (Semti Meçhul Yurda Giriş Yasaklı Sıgınmacı)
N-82 (İstihzan kodu)
V-69 (İkamet izni iptal edilenler)
Yabancı Tahdit Kodları Nasıl Kaldırılabilir?
Yukarıda yer alan tahdit kodlarının kaldırılmasına yönelik farklı süreçler ve hukuki yöntemler mevcuttur. Meşruhatlı davetiye başvurusu ile, ilgili idareye başvuru ile veya ilgili idareye karşı dava açmak suretiyle tahdit kodları kaldırılabilmektedir.
Yabancı Tahdit Kodları Nasıl Kaldırılabilir | Deport Avukatı 2022