Deport Kaldırma İçin Geç Kalmayın
Deport Kaldırma İçin Geç Kalmayın
Deport Kaldırma
İnternette gezerek deport kaldırma nedir, nasıl yapılır ve deport edilmeye itiraz etmek hakkında kapsamlı detaylı bilgiler arıyorsanız ve henüz bulamadıysanız üzülmeyin doğru adrestesiniz.
Bu makalemizde sizlere bu konu hakkında açıklayıcı ve özel bilgiler sunacağız.
Deport kararı kaldırma işleminde bulunmak, kısaca sınırdışına çıkarılmaya itiraz hakkının tümünün hukuki olarak kullanılmasına verilen isimdir.
Deport Nedir?
Deport işlemi ülkemizde bulunan yabancı uyruklu insanların Türkiye sınırlarından çıkarılması ve tekrar ülkemize dönmelerinin yasaklanmasıdır.
Yabancı uyruklu insanların ülkemizdeki kanunlara karşı gelmesi, ahlaka aykırı hareketlerde bulunması, ülke güvenliğine aykırı fiil ve eylemlerde bulunması, çalışma izni olmadığı halde ticari faaliyet amacıyla çeşitli işlerde bulunması veya işe girmesi, ülke sağlığına karşı alınan tedbirlere uymaması, ülkede bulunma süresi dolduğu halde süreyi uzatmayarak bulunmaya devam etmesi gibi durumlarda ülkeden deport edilebilirler.
Türkiye Anayasasına göre vatandaşlık bağı ile bağlı olmayan başka ülke insanları ülkemizde yabancı olarak kabul edilmektedir.
Yabancıların bu tür bir durumla karşı karşıya kalmaları halinde kanunen bu karara itiraz hakları bulunmaktadır.
Deport Edilme Kararı
Yabancıların ülkemiz sınırlarından deport edilme kararını Göç İdraresi Genel Müdürlüğü veya ilgili ilin valiliği vermektedir.
Deport kararı açıklandığında yabancı uyruklu kişiye ülkeye giriş yasağı süresi belirlenir.
Göç İdaresi Genel Müdürlüğünün deport yasağı süresi konusunda oldukça geniş yetkileri bulunmaktadır.
Bazen bu yetki kapsamının geniş olması neticesinde alınan kararların süresi normal beklentilerin çok üzerinde olabilmektedir.
Bu tür durumlarda karara itiraz için yasal yollar açıktır ve bu itiraz hakkının kullanılması sayesinde deport süresi azaltılabilmekte veya tamamen kaldırılabilmektedir.
Deport Kaldırma İşlemleri Nasıl Yapılır?
Deport kaldırma işlemleri kural olarak ülkeden sınır dışı edilme kararı alınmış, ülkeye giriş yasağı bulunan yabancı uyruklu insanlar için yapılan işlemlerdir.
Deport kaldırma işlemleri iki türlü olarak yapılabilmektedir. İlk olarak yabancı uyruklu kişi meşruhatlı vize çıkarmış olabilir. Bu özel vize sayesinde hakkında ülkeye giriş yasağı süresi dolmamasına rağmen yabancı uyruklu kişi sınırdan serbestçe giriş yapabilir.
İkinci olarak da yabancı uyruklu kişi hakkında çıkarılan yasak kararı hakkında yasal olarak mahkemeye başvurarak bu yasağa itiraz edebilir.
Meşruhatlı Vize Nedir?
Yabancı uyruklu kişi evlilik yoluyla, eğitim ve araştırma izniyle, sağlık konularında tedavi amaçlı, yada uyruğu bulunan devleti temsil misyonu ile bu vizeye sahip olabilir.
Meşruhatlı vize başvurusunu bu alanda uzman olmayan kimseler yaptığında genellikle red cevabı almaktadırlar.
Bu konuda bir uzman avukattan yardım ve danışmanlık hizmeti almanız çok önemlidir.
Deport Kaldırma İçin Geç Kalmayın.