Avukata Sor – Avukattan Danışmanlık Almak
Avukata Sor – Avukattan Danışmanlık Almak
AVUKATA SORU SORMAK ÜCRETLİ Mİ?
Avukata soru sormak ücretli mi? Avukata soru sormak kaç para? Avukata ne sorabilirim? Avukata vekalet verme nasıl yapılır? Ücretsiz avukat nasıl tutulur?
Öncelikle en çok gelen sorulardan biri ile başlamak istiyoruz ;
Avukat ücretsiz danışmanlık verebilir mi?
Avukatlık yasası gereğince, avukatların ücretsiz olarak danışmanlık vermesi mümkün değildir. Bu nedenle avukatlar, ücretsiz danışmanlık hizmeti veremezler. Türkiye’de hukuki danışmanlık çalışmaları, yasalara bağlı olarak yalnızca hukuk eğitimi almış kişiler tarafından verilebilir. Biz de Asal Hukuk Danışmanlık olarak hizmet verdiğimiz alanlarla ilgili olarak aşağıda yer verilen açıklamalar çerçevesinde avukata soru isteklerinizi en hızlı ve doğru şekilde çözmekteyiz.
Danışmanlık Ücretisiz Değildir, tek sorulu cevaplar whatsapp üzerinden ücretsizdir.
Hukuki Danışmanlık Formu
Avukatlar, var olan veya gelecekte çıkması muhtemel olan hukuki problem karşısında verdikleri danışmanlık hizmetinde problemin çözümünde karşılaşılabilecek tüm olumlu ve olumsuz sonuçları danışanlarına bildirir. Bu sayede danışanlar hukuki problem karşısında doğru ve etkin çözüm yolunu seçebilirler.
Avukata sor hizmetinden verim alınması için açık, sade ve öz sorular sorulması gereklidir. Konunun özünden uzaklaşmamak şarttır. Açık, kısa ve net sorular; hem soran hem de cevaplayan kişi için iyi olacaktır. Konunun uzun ve gereksiz bilgilerle detaylı hale getirilmesi zaman kaybının yanı sıra istenilen cevabın verilmesini de olumsuz etkileyecektir.
WhatsApp’tan Avukata Sor
WhatsApp’tan avukata sor hizmeti ile müvekkillerin akıllarında bulunan soruları WhatsApp aracılığıyla alanında uzman avukatlara sorması söz konusu olmaktadır. WhatsApp ile avukata soru sormak isteyenler için kısa yollar bulunmaktadır. Bilhassa sitede bulunan
WhatsApp avukata soru sorun butonuna tıklanmasının hemen ardından avukatların hizmet sunduğu WhatsApp numarasına yönlendirme yapılmaktadır. Kişinin telefonunda bulunan WhatsApp uygulaması açılacaktır. Bu sayede, isteyen herkesin en kısa süre içerisinde soru sorması mümkün olacaktır.
Burada dikkat edilmesi ve vurgalamak istediğimiz bir husus ise avukatlar avukatlık kanuna göre ücretsiz danışmanlık vermemektedirler.
Bizim Whatsapp yada İletişim formları üzerinden verdiğimiz destek danışmanlık gibi uzun ve mesleki konuların yanı sıra kısa ve sadece bilgi amaçlıdır.
Sorduğunuz sorular kısa bir bilgilendirme gerektiriyorsa avukatlarımızca genellikle ücretsiz cevaplanmaktadır. Ancak cevap ayrıntılı araştırma ve detaylı danışmanlık gerektirmekte ise avukatlık kanunu gereği danışmanlık ücreti talep edildikten ve siz ödeme yaptıktan sonra soru cevaplanmaktadır.
Danışmanlık Verdiğimiz Konular
Boşanma Hukuku Avukatına Soru Sor
Gayrimenkul Hukuku Avukatına Soru Sor
Kira Hukuku Avukatına Soru Sor
Miras Hukuku Avukatına Soru Sor
İş Hukuku
Bilişim Hukuku
İcra ve İflas Hukuku İle Borç Tahsili
Ticaret Hukuku İle Sözleşme Hukuku
Ceza Hukuku
İş Hukuku İle İşçi-İşveren Avukatlığı
Taşınmaz Hukuku ve Kentsel Dönüşüm
Yabancılar Hukuku
Sigorta Hukuku İle Trafik Kazaları
Fikri İle Sınai Mülkiyet Hukuku
İhale Hukuku İle Kamu İhale Kurumu
Kamulaştırma
Kat Mülkiyeti
Bilişim Hukuku İle Bilişim Ceza Hukuku
İnşaat Hukuku
Vatandaşlık
Bankacılık ve Finans Hukuku
Borçlar Hukuku İle Tazminatlar
İmar Hukuku
Vergi Hukuku
Avukatların herhangi bir konuda branşlaşması mümkün değildir ancak avukatlar belirli konularda uzmanlaşmayı tercih edebilirler. Bu nedenle avukatlar toplumda boşanma avukatı, borç-alacak avukatı, miras avukatı, ceza avukatı, icra takip avukatı, sigorta avukatı, arabulucu avukat, iflas avukatı, tüketici avukatı, istinaf avukatı gibi bilinebilir.
Gizliliğim Nasıl Sağlanır?
Avukata sor formu ile gönderdiğiniz sorularınız ve bizim verdiğimiz cevaplar gizlidir ve sitenin hiç bir yerinde yer almamaktadır. Aynı zamanda avukatların Avukatlık Kanunu kapsamında sır saklama yükümlülüğü vardır.
Avukatlık Danışmanlık Ücreti Ödemek Zorunlu Mu?
Avukatlık danışmanlık ücreti ödemek zorunlu mu? sorusu en çok tartışılan ve merak edilen konulardan bir tanesidir. Avukatın sermayesi bilgisidir. Avukattan soru sorarak hizmet alırsınız. Bir soru sordum bir sürü para aldılar gibi şikayetler sıkça dillendirilmektedir. Öncelikle belirtmek isteriz ki avukattan alacağınız her hizmet için de belirli bir ücret ödemek zorundasınız.
Avukatlık kanunu 164. maddede yer alan her türlü hukuki iş, hukuki danışma, takip ve işlemler ücretlidir. Ancak avukatlık ücreti alınmadan hizmet verilecek ise durumu baroya bildirmek zorundasınız. Bu sebeple danışmanlık hizmeti için avukata ücret ödeme durumundasınız.
Avukatlardan alacağınız danışmanlık hizmetleri için ücret ödemek durumundasınız. 2023 yılı avukatlık ücret tarifesine göre; Sözlü danışmanlık hizmet alanlar bir saati 1200 TL, takip eden her saat için ise 700 TL ödemek durumundadır.
Ancak çağrı üzerine avukatın gitmesi durumunda ücret biraz daha çıkıyor. İstek üzerine çağrılan avukat bir saatlik sözlü olarak 2500 TL, takip eden her bir saat için 1300 TL ödemek almaktadır.
Büroda sözlü danışma
1- İlk bir saat için 4.000,00 TL
Bir saati aşan her saat için 2.700,00 TL
2- Yazılı danışma 8.000,00 TL
3- Sesli ve görüntülü iletişim araçları ile danışma 3.500,00 TL
4- Çağrı üzerine gidilen yerde sözlü danışma
İlk bir saat için 6.500,00 TL
Bir saati aşan her saat için 3.500,00 TL
İstanbul Barosu 2023 yılı asgari ücret tarifesine bu link üzerinden ulaşabilirsiniz.