MANŞET

Boşanma Avukatı Ücretleri 2024

Boşanma Avukatı Ücretleri 2024

Aile hukuku ile ilgili dava ve talep türleri

Boşanma davaları, ziynet eşyaları(düğün takıları) davaları, mal paylaşımı davası, maddi ve manevi tazminat, velayet, iştirak nafakası, yoksulluk nafakası, tedbir nafakası, soy bağının reddi davası(nesebin reddi davası), babalık davası vb. aileyi ilgilendiren dava ve taleplerdir. Boşanma avukatı Ankara içerisinde tüm bu davaları uzmanlık alanı dahilinde bilen ve en iyi boşanma avukatı olarak uygulamaya koyan avukattır.

Boşanma davaları, toplumun temel yapı taşı olan aile kurumunu ve evlilik birliğini derinden etkileyen hukuki süreçler olduğundan dolayı, en iyi boşanma avukatının görev bilinciyle hareket eden kişi olması gerektiği de gözden kaçmamalıdır. Boşanma davalarına bakan avukatlar, omuzlarındaki bu sorumluluğun bilincinde olarak “önce adalet ve insan” düsturuyla, görevlerini layığıyla yerine getirme girişiminde olmalıdırlar. Boşanma avukatı tavsiye ile bulunabilecek bir tüccar değil, iş etiğine ve aile kurumunun değerlerine bağlı bir hukuk insanıdır.

İstanbul Boşanma Avukatı

İstanbul boşanma avukatı, İstanbul Barosuna kayıtlı olup, çoğunlukla İstanbul ‘daki müvekkillerinin adalet ihtiyacını gidermek için hizmet veren avukattır; Asal Hukuk Danışmanlık Bürosu olarak boşanma hukuku alanında da çalışmalarda bulunuyor ve adalet arayışı içerisinde olan müvekkillere en iyi boşanma avukatı hizmeti sunmayı amaç ediniyoruz.

İstanbul Boşanma Avukatı olarak Ankara’da ve Türkiye’nin dört bir yanında yer alan irtibat bürolarımız Florya , Küçükçekmece , Bakırköy, İncirli , Zeytinburnu, Beylikdüzü ,Beşiktaş , Mecidiyeköy, Basınköy ,Avcılar, Şükrübey , Çatalca , Silivri , Sefaköy ilçe ve semtleri başta olmak üzere Ankara’nın her yerinde ve İstanbul, İzmir, Antalya, Eskişehir, Konya ve Gaziantep başta olmak üzere Türkiye’nin tüm illerinde boşanma avukatı olarak hizmet sağlıyoruz.

Boşanma Avukatı Ücretleri ve Boşanma Masrafları

Boşanma avukatı ücreti, boşanma avukatı tarafından davanın zorluk derecesi ve tarafların ekonomik durumlarına göre belirlenmektedir. Avukatlar tarafından ortalama olarak 8.000-15.000 Türk Lirası aralığında bir ücretlendirme yapıldığı görülmekle birlikte, avukatların internet siteleri üzerinden açık açık ve spesifik olarak bir tutar açıklamasında bulunmaları reklam ve rekabet yasağına aykırılık teşkil etmektedir.

Anlaşmalı Boşanma Avukatı

İstanbul Hukuk Büroları arasında yer alan büromuzda, çekişmeli boşanma davalarının yanında anlaşmalı boşanma davaları ile de ilgili olarak profesyonel destek sağlıyoruz. Bu hususta, anlaşmalı boşanma protokolünün hazırlanması, taraflar arasında sağlıklı iletişim kurulması, adliye nezdinde gerekli çalışmaların yerine getirilmesi ve kararın nüfusa geçirilmesi dahil tüm süreci yönetiyoruz.

Her ne kadar boşanma davalarında tarafların avukat ile temsil zorunluluğu bulunmasa da hukukun her dalında olduğu gibi aile hukukunda da telafisi zor kayıpların önüne geçilebilmesi adına alanında uzman boşanma avukatı ile görüşülüp hukuki danışma ve dava desteği alınmasında fayda vardır.

Anlaşmalı Boşanma Davası Ne Kadar Sürer?

Anlaşmalı boşanma davası yukarıda açıklamış olduğumuz şekilde açıldıktan sonra yapılması gereken çok önemli bir iş daha bulunmaktadır.

Anlaşmalı boşanma davası açıldıktan yani dava dilekçesi tevzi edildikten sonra davayı görmeye hangi mahkemenin atandığına bakılır. Bulunduğunuz yerde sadece bir tane aile mahkemesi varsa problem yoktur.

Davayı görmeye yetkili mahkeme burasıdır. Ancak bulunduğunuz yer büyükşehir ise, birden fazla aile mahkemesi bulunabilir.

Davanızın hangi mahkemede açıldığını öğrendikten sonra o mahkemenin yazı işlerine ( uygulamada kalem diye tabir edilir ) uğrayarak, açmış olduğunuz davanın anlaşmalı boşanma davası olduğunu, bu sebeple erken bir tarihe duruşma günü almak istediğinizi söylemeniz gerekir.

Bunun sonucunda mahkemece bir duruşma günü belirlenerek size söylenir. Belirlenecek duruşma günü tarihi, başvurduğunuz günden itibaren ortalama 2 hafta ile 1 ay sonrasına verilebilir.

Mahkemece belirlenen duruşma gününde, yukarıda da açıklandığı üzere tarafların bizzat hazır bulunmaları zorunludur. Aksi takdirde mahkeme boşanmaya hükmetmeyecek ve bir sonraki duruşma tarihini de aylar sonraki bir tarihe verecektir.

1-Duruşma Aşaması

Tarafların belirlenen duruşma günü duruşmada hazır bulunmaları halinde, mahkemece dava dosyasında yer alan anlaşmalı boşanma protokolü incelenecek ve değiştirilmesi gereken herhangi bir hususun olup olmadığı kontrol edilecektir.

Mahkemece anlaşmalı boşanma protokolünün kanuna uygun şekilde düzenlenmiş olduğuna hükmedilmesi halinde, taraflara anlaşmalı boşanma protokolü şartları okunacak ve bu şartlar dahilinde boşanmak isteyip istemedikleri sorulacaktır.

Tarafların anlaşmalı boşanma protokolünde yer alan şartlar dahilinde boşanmak istediklerini bildirmeleri durumunda mahkemece, anlaşmalı boşanma protokolünde yer alan şartlar dahilinde tarafların boşanmalarına karar verilecektir.

2-Gerekçeli Karar Aşaması

Ancak süreç burada son bulmamaktadır. Duruşma bittikten sonra gerekçeli karar yazım aşaması bulunmaktadır. Mahkemenin duruşmada vermiş olduğu boşanma kararı “kısa karar” diye anılmakta olup esas olan “gerekçeli karar”dır.

Gerekçeli kararlar, mahkemenin yoğunluğuna bağlı olarak değişmekle birlikte ortalama 2 hafta ile 1 aylık süre içerisinde açıklanmakta ve taraflara tebliğ edilmektedir. Taraflar süreci hızlandırmak isterlerse, dosyayı takip ederek gerekçeli kararın çıkmasına müteakip mahkeme yazı işlerine giderek, kararı elden tebliğ alabilirler. Bunu yapmaları kendilerine ortalama 1-2 haftalık süre kazandıracaktır.

3-Kanun Yolu Aşaması

Gerekçeli kararı tebliğ alan tarafların 2 haftalık süre içerisinde söz konusu karara karşı istinaf kanun yoluna başvurma hakları bulunmaktadır. Ancak taraflar, mahkemeye verecekleri “kanun yolundan feragat dilekçesi” ile, bu haklarından feragat edebilir ve 2 haftalık daha süre kazanabilirler.

Tüm bu aşamanın sonunda karar kesinleşir ve tarafların talep etmesi halinde kendilerine kesinleşme şerhi verilir. Aynı zamanda karar kesinleştikten sonra kararın bir örneği gereğinin yapılması için il nüfus müdürlüğüne gönderilir. Yukarıda yer alan açıklamalar ışığında anlaşmalı boşanma davası açıldıktan itibaren ortalama 1-2 aylık süre içerisinde tarafların boşanmasına ilişkin karar kesinleşmektedir diyebiliriz.

Anlaşmalı Boşanma Davası Ücreti

Anlaşmalı boşanma davası ücretine ilişkin google arama motoru üzerinden yoğun bir araştırma yapıldığı tarafımızca fark edilmiştir. Öyleyse bu konuya da açıklık getirmekte fayda var.

Anlaşmalı boşanma davası ücretine ilişkin net bir şey söylemek imkansızdır. Sebebine gelecek olursak, öncelikle avukatlık mesleği bir serbest meslektir. Yani avukatlar yaptıkları işlerden alacakları ücretleri belirli sınırları aşmamak kaydıyla serbestçe belirlerler. Dolayısıyla A avukatının 30.000 TL ye alırım dediği bir davayı B avukatı 10.000 TL ye C avukatı 8.000 TL ye alabilir. Bu konuda avukatlar ücretlerini serbestçe belirleme hakkına sahiptirler.

İkinci olarak anlaşmalı boşanma davası ücreti belirlenirken, dava içeriği ( paylaşılan mallar/ nafaka vb. edimler ) ile tarafların ekonomik durumları da göz önünde bulundurulmaktadır.

Anlaşmalı Boşanma Dava Dilekçesi

Anlaşmalı boşanma dava dilekçesi tarafların yerleşim yeri aile mahkemesine hitaben yazılır. Dilekçede kısaca açıklama yapıldıktan sonra, dilekçe ekinde sunulan anlaşmalı boşanma protokolü çerçevesinde boşanmaya karar verilmesi talep edilir.

Boşanma Avukatı Ücretleri 2024

İlgili Makaleler

Başa dön tuşu