MANŞET

Deport Nedir – Deport Avukatı

Deport Nedir – Deport Avukatı

Deport nedir? , Deport Nasıl Kaldırılır?, Sınırdışı Kararı İptal edilir mi? , Sınır dışı kararına karsı itiraz kaç günder yapılır?, Tahdit Kodu Nedir Nasıl Kaldırılır?, Deportum varmı yokmu – Deport Sorgulama nasıl yapılır yabancılar hukuku avukatı olarak bu alanda hizmet verdiğimiz müvekillerimizin sorduğu bir kaç sorunun cevabını vermek üzere bu makaleyi yazmaktayız.

Yabancı ülke vatandaşlarının ülkemizdeki tüm süreçlerini konusunda uzman yabancılar hukuku avukatıyla yürütmeleri hem maddi hemde işlemlerinin nihai ve olumlu sonuç alması için en doğru seçenek olacaktır.

İstanbul Deport Avukatı

Yabancı ülke vatandaşları maalesefki tüm işlemlerinde (oturum başvurusu, oturum uzatma işlemleri , deport kaldırma , çalışma vizesi , vize reddine itiraz  ) gibi bu konularda avukat ilk tercihleri olmamasından kaynaklı çok fazla sorunlarla karşı karşıya kalmaktadırlar.

Karşılaşılan Bazı Sorunlar;

İkamet izni alınması için konuya hakim olmayan kişilerle çalışıp paralarını kaptırmaları ve ikamet başvuruları ya hiç yapılmadığı yada eksik yapıldığı için ikamet başvuruları red edilerek ülkeden çıkış yapılmaları talep edilmektedir.

Deport kodu ve içeği önemsenmeden her bir deport kodundan meşruatlı vize başvurusu  yapılıp yüzde yüz deporttunuz kalkacak gibi ümitler verilerek kandırılıp mağdur edilmektedirler.

Deportunuz yüzde yüz kalkar biz bunu kesin yaparız gibi söylemlere itibar etmeyiniz. Hakkınızda deport (giriş yasağı ) tahdit kodu uygulaması varsa konusunda uzman avukatınız tahdit kodunuzu inceleyerek size yol haritası çizecektir.

Her işlem kişiye göre özeldir bunun sebebini bir kaç unsura bağlayabiliriz , daha önceden deport olunmuş olması deport kodunuz ve süresi , sicilinizin temiz olup olmaması yada ceza dosyanızın olması gibi detaylara göre inceleyip gerekli bilgi ve yönlendirme ile müvekkillerimize hizmet vermekteyiz.

Tahdit Kodları

Tahdit kodu nedir , Tahdit Kodu neden verilir?

Tahdit Kodu ve Türkiye’de Yabancı Uyruklular Üzerindeki Etkileri

Tahdit kodu Türkiye’de bulunan yabancı uyrukluların yasalara aykırı faaliyetleri sonucu oluşturulan bir güvenlik kaydıdır. Bu kod, yabancıların Türkiye’de gerçekleştirdikleri yasalara aykırı eylemler veya yurt dışı istihbarat bilgileri doğrultusunda hakkında bilgi toplanan kişilerin siciline işlenir.

Tahdit kodları nelerdir?

Tahdit Kodu, emniyet teşkilatı tarafından oluşturulmuş sınır dışı edilen yabancının pasaport bilgi kısmına eklenen “Ç – G – N – V” gibi harf ve rakamlardan oluşan kişinin kendi ülkesinin dışında yabancı başka bir ülkeye girişini engellemesi için uygulanan kodlara denir.

En Çok Kullanılan Tahdit Kodları Nelerdir?

Ç Tahdit Kodu , G Tahdit Kodu , N Tahdit Kodu ve V Tahdit Kodu en sık karşılaştığımız tahdit kodlarındandır.

Ç Tahdit kodları genelde giriş çıkış sürelerine yada ülkemizde kalma sürelerine dikkat etmeyen , geçimini yasal yollarla kazanmayan yabancı uyruklu vatandaşlara verilmektedir.

G tahdit kodu milli güvenlik sebebiyle verilen tahdit kodudur.

Tahdit kodu nasıl kaldırılır?

Tahdit kodunun kaldırılabilmesi için idare mahkemesine dava açılmalıdır. Bazı durumlarda idari başvuru ya da meşruhatlı davetiye ile de tahdit kodunun kaldırılabilmesi mümkündür bunun için uzman avukatınız ile görüşmelisiniz.

Sık Sorulan Sorular

Ç 116 koduyla deport oldum vize ile gelebilirmiyim?

Ç 116 tahdit kodu fuhuş sebebiyle verilen bir koddur vize ile değil idare mahkemesine iptal dava açılması ile kaldırılması talep edilmesi gerekmektedir.

Ç 102 Tahdit Kodu Nedir?

Ç-102 tahdit kodu, yabancı şahsın 3 ay (dahil)-6 ay (dahil değil) arasında vize, vize muafiyeti, çalışma veya ikamet izni ihlali yapması halinde konulan idari koddur. Bu kod ile, yabancı şahsın 6 ay süreyle Türkiye’ye girişi yasaklanmaktadır.

G 87 Tahdit Kodu Nedir Neden Verilir? 

G-87 tahdit kodu, yabancının, Türkiye’nin genel güvenliği açısından tehdit yaratacağı konusunda şüphelerin olması nedeniyle konulur. Hangi hususların ve ibarelerin genel güvenliği tehdit ettiği, yetkili idari makam tarafından tespit edilmektedir.

G 87 deport kodu güvellik açısından tehlikeli ve tehdit yaratacağı konusunda şüphelerin var olması sebebibiyle bu kodun kaldırılması için idare mahkemesine iptal davası açılması gerekmektedir.

G 89 Tahdit Kodu Nedir?

G-89 tahdit kodu, Türkiye’de güvenlikle ilgili önlemler çerçevesinde kullanılan bir idari tedbirdir. Bu kod, bir yabancının terör bağlantısı olduğunun tespit edilmesi durumunda uygulanır ve kişinin Türkiye’ye girişinin süreli yada süresiz olarak engellenmesini amaçlar.

Bulaşıcı Hastalık Taşıyanlara Hangi Kodu Verilir?

G 78 tahdit kodu bulaşıcı hastalık taşıyan ve tespit edilenler için verilen deport kodudur.

İnad Yolcu Nedir? İnad Yolcu Evrakı Verildi Ne Anlama Geliyor?

İNAD Nedir? INAD (Inadmissible Passenger), bir ülkeye giriş yapmak isteyen ancak çeşitli sebeplerle bu ülkenin sınırları içerisine alınmayan yolcular için kullanılan bir terimdir. Bu durum, genellikle vize ihlalleri, uygun olmayan seyahat belgeleri ya da güvenlik endişeleri gibi nedenlerle gerçekleşir.

INAD İşleminin Uygulanma Koşulları

Vize İhlalleri: Yolcunun vizesinin geçerli olmaması, yanlış türde vizeye sahip olması veya vizesiz giriş hakkının bulunmaması gibi durumlar INAD işleminin uygulanmasına neden olabilir.

İnad yolcu olarak geri gönderildiyseniz yabancılar hukuku avukanız ile idare mahkemesine iptal davası açılması için gerekli süreçleri başlatabilirsiniz.

Ben Özbekistandayım Nasıl Vekaletname vereceğim?

Deport kaldırma davası için avukatınıza vekaletname çıkartmak için bulunduğunuz ülkedeki Türk Konsolosluğuna yada Notere gidip vekalet çıkarabilirisiniz.Çıkaracağınız vekaletnamenin apostilli ve türkçe tercümeli olması gerekmektedir.

Ç 105 Tahdit Kodu Kaç Senelik Verilir?

Ç 105 tahdit kodu nasıl kaldırılır?

Ç-105 tahdit kodu, yabancıların vize veya izin kurallarını ihlal etmeleri durumunda beş yıl süreyle Türkiye’ye giriş yapmalarını engeller.

Deport Nedir – Deport Avukatı

İlgili Makaleler

Göz Atın
Kapalı
Başa dön tuşu