Geri Gönderme Merkezi Nerede
Geri Gönderme Merkezi Nerede
Geri Gönderme Merkezleri, Türkiye’de kalış hakkı bulunmayan ve ülkesine geri gönderilecek kişilerden haklarında idari gözetim kararı verilenlerin tutulduğu yerlerdir.
Geri Gönderme merkezinden nasıl çıkılır?
Geri Gönderme Merkezinden Çıkış
Geri Gönderme Merkezinden serbest bırakılmanız için idari gözetim kararının tebliğinden sonra Mahkeme’ye başvurulması gerekir. Mahkemenin serbest bırakma kararı kesindir ve uygulanmak zorundadır.
İDARİ GÖZETİM KARARI
Yasal yollarla gelmeyen yabancılara yönelik yaptırımlardan biri sınır dışı kararıdır. Sınır dışı kararı alınabilecekler 6458 sayılı Yabancılar ve Uluslararası Koruma Kanununun(YUKK) 54. maddesinde sayılmıştır. İdari gözetim kararı ise sınır dışı kararı ile sınır dışı edilmek üzere olan yabancılar hakkındaki karardır.
Binkılıç Geri Gönderme Merkezi nerede?
Fatih Sultan Mehmet Cad. No:5/7 Binkılıç/Çatalca/İstanbul (Binkılıç Geri Gönderme Merkezi) ile Akfırat Mah. Süleymaniye Bulvarı 140. Cad. No:65 Tuzla/İstanbul(Tuzla Geri Gönderme Merkezi) adresleridir.
Sınır dışı etme kararına itiraz nereye yapılır?
Deport kararına itiraz süresi kararın yabancı kişiye tebliğinden itibaren 7 gündür.
Sınırdışı Kararına İtiraz Nereye Yapılır?
Sınırdışı kararına itiraz, sınırdışı kararının verildiği il göç idaresinin bulunduğu ildeki idare mahkemesine yapılır.
İdari gözetime alternatif yükümlülükler şöyledir:
Belirli adreste ikamet etme,
Bildirimde bulunma,
Aile temelli geri dönüş,
Geri dönüş danışmanlığı,
Kamu yararına hizmetlerde gönüllülük esasıyla görev alma,
Teminat,
Elektronik izleme,
Geri gönderme merkezlerini Kim İşletir ?
Geri gönderme merkezlerini Bakanlık (İçişleri Bakanlığı) işletmektedir.
Geri gönderme merkezlerinde tutulan yabancılar belli başlı hizmetlerden faydalanabilmektedir. Yabancılara sunulan bu hizmetler; yabancı tarafından bedeli karşılanamayan acil ve temel sağlık hizmetlerinin ücretsiz sunulması, yakınlarına, notere, yasal temsilciye ve avukata erişme imkandır.
İdari Gözetim Kararına Nasıl İtiraz Edilir ?
İdari gözetim kararına karşı yabancının kendisi veya avukatı veya yasal temsilcisi sulh ceza hâkimine başvurmaktadır. Sulh ceza hâkimi incelemeyi beş gün içinde sonuçlandırmaktadır.
İdari gözetim altına alınan kişi ya da avukatı, idari gözetim şartlarının ortadan kalktığı , değiştiği iddiasıyla sulh ceza hâkimine başvurabilmektedir. İdari gözetim kararına karşı yapılan itiraz başvurusu idari gözetimi durdurmaz. İtiraz dilekçesi verildiğinde de idari gözetim süreci işlemeye devam etmektedir. Hakkında idari gözetim kararı verilmiş kişinin avukat desteğinden faydalanması önem arz etmektedir.