EN SON EKLENENLER

İhale Bedeli Ödenmeden Taşınır Teslim Edilir Mi ?

İhale Bedeli Ödenmeden Taşınır Teslim Edilir Mi ?

Taşınmaz Satışlarında İhale Bedeli Ödenmezse Ne Olur?

Birinci veya ikinci arttırma günü kendisine ihale yapılan ihale alıcısı verilen 10 günlük yasal süre içinde ihale bedelini yatırmadığı takdirde İİK.nun 133.maddesi gereğince ihale kararı icra müdürü tarafından kaldırılır.

İhale bedeli ödenmeden taşınır teslim edilir mi?

Alıcı süresi içerisinde bedeli öder ve ihalenin feshi de istenmez ise, herhangi bir sorunla karşılaşılmadan alıcıya mal teslim edilecek ve gerekli tescil işlemi de yapılacaktır.

İcra satış ihalesine kimler katılamaz?

İcra ihalesi katılmak için herhangi bir şart bulunmamaktadır. Sadece ihaleye katılamayacak kişiler vardır. Bu da borçludur. Zira borçlu borcunu ödediği takdirde zaten ihale yapılmayacak ve satış düşecektir.

İhale fesih edilirse ne olur?

İcra mahkemesi, fesih sebebini yerinde bulursa ihalenin feshine karar verir. Fesih kararı kesinleşince, alıcının ihale ile kazandığı mülkiyet hakkı son bulur. Tapuda alıcı adına tescil gerçekleşmişse tescil iptal edilir ve taşınmaz tekrar borçlunun mülkiyetine döner.

İcra yoluyla satış nasıl yapılır?

İcra ihalelerinde iki ayrı ihaleden satış günü belirlenir. İlk ihalede icralık malın muhammen bedelin % 50 den daha düşük teklife satış yapılamaz. Bu durumda mal ikinci ihale gününe bırakılır. İkinci ihale gününde taşınmazın % 50 ‘sini karşılayan ve en çok teklifi veren kişi malı satın alır.

İhale bedeli ödenmezse ne olur?

Birinci veya ikinci arttırma günü kendisine ihale yapılan ihale alıcısı verilen 10 günlük yasal süre içinde ihale bedelini yatırmadığı takdirde İİK.nun 133.maddesi gereğince ihale kararı icra müdürü tarafından kaldırılır. Üç gün zarfında almaya razı olursa ona ihale olunur.

Taşınmaz satış ilanı kimlere tebliğ edilir?

Bu sebeple taşınmaz satışlarında satış ilanının tebliği meselesi oldukça önem arz etmektedir. İİK madde 127: “İlanın birer sureti borçluya ve alacaklıya ve taşınmazın tapu siciline kayıtlı bulunan ilgililerinin tapuda kayıtlı adresleri varsa bu adreslerine tebliğ olunur.

İhale fesih davası ne kadar sürer?

‘İhalenin Feshi Davası Ne Kadar Sürer? ‘ sorusu ihalenin feshi davası ile ilgili en sık sorulan sorulardandır. İhalenin feshini talep etme süresi ihalenin yapıldığı tarihten itibaren 7 gündür. İlgililerin ihale yapıldığı ana kadar cereyan eden muamelelerdeki yolsuzluklara en geç ihale günü öğrendiği kabul edilir.

İhalenin feshi davası açma süresi kaç gündür?

Öncelikle ihalenin yapıldığı günden itibaren 7 gün içerisinde ihalenin feshi istenebilecektir. İcra mahkemesi talep tarihinden itibaren 20 gün içerisinde duruşma yapacaktır.

İcrada Satışın Durdurulması İptali Nasıl Olmaktadır?

İcrada satışın iptali nasıl yapılır sorusuna verilebilecek yanıt dilekçe ile İcra Mahkemesi’ne başvurmaktır. Ancak icrada satışın durdurulması iptali talep edilebilmesi için taraflara iletilen tebligatın usulsüz hazırlandığının tespit edilmesi gereklidir.

İhale Bedeli Ödenmeden Taşınır Teslim Edilir Mi ?

İlgili Makaleler

Başa dön tuşu