İkamet Başvurusu - Yükümlülük Belgesi
Yükümlülük Belgesi Nedir?
İkamet Başvurusu – Yükümlülük Belgesi
30 nisan 2024 tarihi itibariyla ikamet başvurusu yapacakların doldurmakla yükümlü oldukları ‘ Yükümlülük Belgesi ‘nedir , neden doldurulur ?
2024 tarihi itibariyle, ikamet izni uzatma başvurularında Yükümlülük Belgesi’nin gerekliliğine ve başvuru sürecinde karşılaşılabilecek güncel değişikliklere değiniyoruz.
Yükümlülük Belgesi Nedir?
İkamet başvurusunda bulunan yabancıların bazı yükümlülükleri kabul ettiğini gösteren resmi bir belgedir.
Yükümlülük Belgesi Amacı Nedir?
Başvurduğu ilin yükümlülüklerini yada verdiği bilgilerin doğruluğunu beyan ve taahhüt eder.
Oturum Başvurusu Nasıl Yapılır?
İkamet (oturma) izni almak isteyen yabancılar, öncelikle e-ikamet web sitesinden başvuru yapacaktır. Bu başvuru ön başvuru niteliğinde olup, başvuru sonucunda yabancıya randevu gün ve saati verilir. Yabancı kişi, belirlenen randevu gün ve saatinde gerekli belgelerle birlikte İl Göç İdaresine giderek başvuruyu tamamlar.
Oturum izni almak için ne gerekiyor?
Oturma izni almak isteyen yabancıların öncelikle Türkiye’ye mevzuata uygun şekilde giriş yapmış olmalıdır. Türkiye’ye yasal olarak giriş çıkış şartlarından biri giriş çıkışların sınır kapılarından yapılmasıdır. İkinci şart ise giriş ve çıkışta pasaport veya pasaport yerine geçen belge gösterilmesidir.
Oturma izni en fazla kaç yıl?
Türkiye’de oturma izni kaç defa uzatılabilir sorusunun cevabı, kişinin hangi tür oturma izni aldığına göre değişiklik göstermektedir. Türkiye’de öğrenci oturma izni, 1 yıllık olarak verilir ve bu izin yılda bir kez yenilenebilir.
Oturma İzni (İkamet İzni) Almak için Gerekli Olan Belgeler Nelerdir?
İkamet İzni Başvuru Formu.
Pasaport veya yerine geçen bir belgenin aslı ve fotokopisi.
4 adet biyometrik (ICAO standartlarında) fotoğraf.
Sağlık Sigortası
Adli Sicil Kaydı
İkamet izni boyunca yetecek miktarda maddi imkanını ispatlar belgeler.
İkamet Reddi
Oturum başvurusu yaptınız evraklarınız tamdı ama red mi edildi? İkamet başvuru redlerinde başvurunuzda eminseniz hukuki haklarınız için yabancılar hukuku avukatlarımızdan yardım alabilirisiniz.
İkamet Reddi ve haklarınız için : https://asalhukukdanismanlik.com/32-madde-ikamet-reddi-nedir.html makalemizi inceleyebilirsiniz.
Oturum başvurusu yaparken yabancılar hukuku avukatılarından yardım alınması süreçi doğru ve sonuç odaklı olmanızı sağlayacaktır.
Oturum Başvuru Adres ; https://e-ikamet.goc.gov.tr/