İstanbul Küçükçekmece Boşanma Avukatı
İstanbul Küçükçekmece Boşanma Avukatı
Boşanma kararı alınmış ve artık en doğru yol için doğru kişilerle çalışmalısınız. İstanbul Küçükçekmece bölgesinde hukuk büromuzda konusunda uzman ve tecrübeli avukatlarımız bu konuda size doğru yolu göstermeye hazır.
İstanbul Küçükçekmece Boşanma Avukatı anlaşmalı yada çekişmeli olabilir bunu istekleriniz ve ortak noktada buluşup buluşamamanız belirleyecektir.
Anlaşmalı boşanma için eşlerin ikisinin de boşanmak istemesi ve hazırlanana protokolde tüm ortak alınması gereken konuların netleştirilip imzalanması gerekmektedir.
İstanbul Küçükçekmece’de Boşanma Avukatı Çekişmeli boşanma ise adından da anlaşılacağı gibi ortak bir nokta bulunamayan ve çekişmeli olunan tüm konular için anlaşma sağlanması için hakim kararına bırakılmasına denir.
İstanbul Küçükçekmece Boşanma Avukatı Velayet , mal ayrımı gibi konularda kendi lehinize karar aldırmak istiyorsanız işte bu konuda sizin için yardımcı olamaya hazırız.
Boşanmayı erkek yada kadının açması farklılık göstermez boşanmayı isteyen taraf boşanma için dilekçesini verip boşanma işlemlerini başlatabilir.
Anlaşmalı boşanma davası tek celsede sona erer; davanın karara bağlanması ortalama olarak 1 ay ile 4 ay arasında sürer.
İstanbul Küçükçekmece’de Boşanma Avukatı Çekişmeli boşanma davası, davanın niteliğine göre dava süresinin uzadığı veya kısaldığı bir dava türüdür.
İstanbul Küçükçekmece Boşanma Avukatı Çekişmeli boşanma davası; usulüne uygun tebligat yapılması, ön inceleme duruşması, inceleme duruşmaları ve karar duruşması olmak üzere pek çok aşamadan oluşmaktadır.
İstanbul Küçükçekmece Boşanma Avukatı Ayrıca davada dinlenecek tanık sayısı, tanıkların bulundukları yer, ilk davete icabet edip etmemeleri, başka kurumlardan istenen evrakların süresinde gelip gelmemesi ve varsa tarafların diğer araştırma işlemleri çekişmeli boşanma davasının ne kadar süreceğini belirler.
İstanbul Küçükçekmece’de Boşanma Avukatı
Ortalama olarak çekişmeli boşanma davası 1,5 yıl – 3 yıl arasında sonuçlanmaktadır.
Tarafların Duruşmaya Katılması Gerekir mi?
Kural olarak tarafların vekalet verdiği bir avukat varsa, tarafların duruşmaya katılma zorunluluğu yoktur. Ancak, anlaşmalı boşanma davasında taraflar kısa sürede boşanmak istiyorsa her iki tarafın duruşmada hazır olması şarttır.
Hakim, her iki tarafı dinleyerek boşanma talebinin özgür iradeye dayalı olup olmadığını kontrol etmek zorundadır.
Çekişmeli boşanma davası, ispat açısından bir tartışma sürecinin yürütüldüğü bir dava türüdür.
Taraflar iddialarını dilekçelerle ileri sürüp iddiaların delillerini karşılıklı hakim önünde tartışırlar.
İspat ve velayet, nafaka, tazminat vb. diğer çekişmeli hususlarda karşılıklı bir tartışmanın yürütüldüğü çekişmeli boşanma davası bir avukat vasıtasıyla takip edildiğinde tarafların duruşmaya bizzat katılma zorunluluğu yoktur.
Çekişmeli boşanma davasında tarafları temsilen avukatları beyanda bulunabilir veya delilleri tartışabilir.
Boşanma davası ister çekişmeli isterse anlaşmalı olsun, avukat tutmayan taraf duruşmaya bizzat katılarak kendisini savunmalıdır.
Ne kadar çok araştırma yaparsanız, zamanı geldiğinde o kadar hızlı hareket edebileceksiniz.
Tüm konularda olduğu gibi, davanızı ele almak için bir profesyonel avukatlarla çalışmak en iyisidir.
Her dava benzersizdir ve benzersiz koşullarınızı bilen bir avukatla çalışmak önemlidir.