MANŞET

O-176 Tahdit Kodu Nedir

O-176 Tahdit Kodu Nedir

Sınır dışı edilirken sınır dışı edilme nedenlerine bağlı olarak sicillerine tahdit kodu işlenebilmekte ve bu kod sebebiyle 1 aydan ile 5 yıla kadar olabilecek bir sürede bazı durumlarda ise süresiz bir şekilde tekrardan Türkiye Cumhuriyeti’ne girişleri engellenmektedir.

Bilindiği üzere ülkemizde bulunan yabancılar hakkında tahdit kodları konabilmekte ve uluslararası koruma talebinin reddi veya sınırdışı (deport) kararlarında bu tahdit kodları esas alınmaktadır.

Tahdit kodları durumun özelliğine göre; V-69, V-71, V-70, G-87, Ç-114, Ç-116, Ç-117, Ç-118 gibi isimlendirmelere tabidir.

Söz konusu tahdit kodlarından özellikle genel güvenlik açısından tehlike arz eden kişiler için (G-87), haklarında adli işlem yapılanlar için (Ç-114), genel ahlak ve kamu düzenini tehlikeye atan yabancılar için (Ç-116) verilen kodlarda idarenin çoğunlukla somut verilere dayanmadığı görülmektedir.

Bu durumda ihtimal, sezgi veya kaynağı belli olmayan istihbari bilgiye dayanan tahdit kodunun kaldırılması için dava açılabilmektedir.

Haksız şekilde konulan tahdit kodları ve bu tahdit kodları doğrultusunda yapılan işlemler için de (sınır dışı, koruma talebinin reddi vb) tahdit kodunun kaldırılması davası açılabilmekte, idari dava yoluyla konulan tahdit koduna itiraz edilebilmektedir.

O-176 Tahdit Kodu Nedir

Tahdit Kodları

V-157 Kodu İkamet izin talebinde bulunup ikamet izni alamayan kişiler,
G-78 Bulaşıcı hastalık taşıyan yabancılar
G-82 Milli güvenlik aleyhine faaliyetlerde bulunan yabancılar için konulan tahdit kodudur. 
G-89 YTS, yani yabancı terörist savaşçı olarak değerlendirilen yabancılara konulan tahdit kodudur. Terörist eylem yapabileceği değerlendirilen yabancılara konulur.
Ç-141 Tahdit Kodu “Türkiye’ye Girişi Bakanlık İznine Tabi Yabancı”,
V-69 (Oturma izni iptal edilen yabancılar),
V-71 (Adreste bulunamayan yabancılar),
V-70 (Sahte evlilik yapan yabancılar),
V-77 (Ahıska Türkü uyruklu olmadığı halde bu şekilde başvuru yapan yabancılar),
V-84 (10 gün Oturma izni almak koşuluna bağlı olarak giriş yapan yabancılar),
G-87 (Genel güvenlik tehlikesi arz etmekte olan yabancılar),
Ç-113 (Türkiye’ye yasadışı giriş ve çıkış yapan yabancılar),
Ç-114 (Hakkında adli işlem yapılan yabancılar),
Ç-115 (Ceza evinden tahliye olan yabancılar),
Ç-116 (Genel ahlak ile kamu sağlığını tehlikeye atan yabancılar),
Ç-117 (Kaçak çalışan yabancılar),
Ç-118 (Oturma izni iptal edilen yabancılar),
Ç-119 (Kaçak çalışan yabancıların, para cezasını ödememe durumu),
Ç-120 (Vize ya da ikamet ihlalinden kaynaklanan para cezasının ödenmemesi),
Ç-135 (Yabancılar ve Uluslararası Koruma Kanunu’na aykırı davranan yabancılar),
Ç-136 (Seyahat masraflarını ödemeyen yabancılar),
Ç-137 (Terke davet edilen yabancılar),
Ç-138 (INAD yolcu),
Ç-141 (Türkiye’ye girişi bakanlık iznine tabi olan yabancılar),
K (Kaçakçılıktan aranan yabancılar),
N-99 (Interpol kodu),
O-100 (Semti meçhul ve ülkeye girişi yasaklı sığınmacı),
N-82 (İstihzan kodu / Girişi ön izine bağlı olan yabancılar),
O– 176 Uluslararası Korumaya Başvurdunuz değerlendireme aşamasında kabul edilmediği ve Türkiye’den çıkması gereken yabancılar
N-135 Türkiye’ye yasa dışı giriş çıkış yapanlar için idari para cezası verilen yabancılar

Tahdit Kodunun Kaldırılması Davası

Tahdit kodunun kaldırılması davası açılarak yetkili idari yargı merciinden, yabancı hakkında tutulan tahdit kararlarının kaldırılması talep edilebilir. Tahdit kodunun kaldırılması davası açılırken yürütme durdurma talep edilebilir. Dava sırasında davalı idare ilgili kodun hangi gerekçe veya bilgilere dayalı olarak konulduğunu açıklamalıdır. Yine yabancı hakkındaki istihbaratın somut bilgi belgeye dayanıp dayanmadığı da önemlidir.

Tahdit kodu ile sınır dışı edilme olarak bilinen bu durumlarda, tahdit kayıtlarına bağlı bu gibi işlemler nedeniyle tahdit kodunun kaldırılması davası nın yanı sıra bu tahdit kodları sebebiyle verilen sınır dışı kararının iptali davası nın da açılması gerekebilmektedir.

Yabancı Tahdit Kodları Nasıl Kaldırılabilir?

Yukarıda yabancı kişiler hakkında farklı sebeplerden dolayı farklı tahdit kodları konulduğunu ve buna bağlı olarak Türkiye’ye tekrardan giriş yapabilme sürelerinin değişiklik gösterdiğini açıkladık. Tahdit kodunun kaldırılabilmesi için idare mahkemesi yolu olduğu gibi bazı durumlarda idari başvuru veya meşruhatlı davetiye ile de kaldırılabilir. Bu konuda mutlaka bir avukat ile çalışmanız yol haritası bakımından da oldukça önemlidir.

Deport Cezası Nasıl Ödenir ?

Azerbaycan Deport kaldırma

Dava açarak deport kararı nasıl kaldırılır? Yabancı veya yasal temsilcisi ya da avukatı, sınır dışı etme kararına karşı, kararın tebliğinden itibaren yedi gün içinde idare mahkemesinde iptal davası açabilir.

Fuhuştan deport kaç yıl?

6458 olarak da bilinen YUKK’a (Yabancılar ve uluslararası koruma kanunu) aykırı bir şekilde davranan yabancı uyruklu kişilere idari para cezası uygulanmaktadır. Bu para cezasının ödenmemesi durumunda ise haklarında Ç-135 tahdit kodu konularak beş (5) yıl süre ile Türkiye’ye giriş yapmaları engellenmektedir.

Türkiyeye giriş yasağı nasıl kaldırılır?

Giriş yasağı Türk konsolosluklarından veya içişleri bakanlığına yapılacak başvuruyla sorgulanabilir ve buna göre yasağın kaldırılması başvurusu yapılabilir. Ayrıca Türkiye’den sınır dışı edilen yabancıların Türkiye’ye girişi, Genel Müdürlük veya valilikler tarafından yasaklanır. Bu yasaklama süresi en fazla beş yıldır.

Deport kaldırma nasıl yapılır?

Deport kaldırma işlemleri iki türlü olabilir. İlk olarak yabancı meşruhatlı vize almış olabilir. Bu vize ile hakkında verilen sınır dışı süresi dolmadan ülkeye giriş yapabilir. İkinci olarak da yabancı, hakkında verilen deport kararının iptalini idare mahkemesinden dava yolu ile talep edebilir.

Vatandaş sınır dışı edilebilir mi?

Yabancılar, Türkiye’ye giriş yaptıktan sonra kendilerine tanınan yasal süre içerisinde Türkiye’de kalma hakkına sahiptirler. Ancak bu sürenin aşılması durumunda veya kalma süresi içerisinde kişinin hukuka aykırı hareket etmesi durumunda ilgili Kanun gereği yabancılar sınır dışı edilmektedirler.

Ç 113 tahdit nasıl kaldırılır?

Ç113 tahdit kodu yada diğer tahdit kodları genellikle T.C. bakanlığı izni ile kaldırılır ve girişine izin verilir. Bakanlıktan alınacak mahkeme kararı yada özel izinle kaldırılır.

Ç 116 tahdit kodu nasıl kaldırılır?

Ç116 tahdit kodu yada diğer tahdit kodları genellikle T.C. bakanlığı izni ile kaldırılır ve çıkışına izin verilir. Bakanlıktan alınacak mahkeme kararı yada özel izinle kaldırılır.

V 71 tahdit kodu nasıl kaldırılır?

V71 kodu nasıl kaldırılır?

V71 tahdit kodu yada diğer tahdit kodları genellikle T.C. bakanlığı izni ile kaldırılır ve girişine izin verilir. Bakanlıktan alınacak mahkeme kararı yada özel izinle kaldırılır.

Meşruhatlı vize nasıl alınır?

Meşruhatlı vize alabilmek için vize alma amacınızı destekleyen belgelerin ibraz edilmesi zorunludur. Örneğin çalışma vizesi alarak Türkiye’ye gelmek istiyorsanız Türkiye’deki işvereniniz tarafından sizin adınıza çalışma izni alınmış olmalıdır. Ancak bu şekilde çalışma amaçlı özel meşruhatlı vize alabilirsiniz.

Vize ihlali cezası nereye ödenir?

Vize ihlali yapan yabancılar belli bir miktar ceza ödemelidir dedik. Sınırdışı edilmemek için bu cezanın ödenmesi gerekmektedir. Vize ihlali cezası havalimanlarında bulunan vize ihlali ofisine ödenebilir.

Ç 120 tahdit kodu nedir?

Ç-119 (Kaçak çalışanların para cezasını ödememesi) ,Ç-120 (Vize veya ikamet ihlalinden kaynaklanan para cezasının ödenmemesi) ,Ç-135 (Yabancılar ve uluslararası koruma kanuna aykırı davrananlar), Ç-136 (Seyahat masraflarını ödemeyenler),

Ç 105 nedir?

Yabancı kişiler hakkında bazı kaynaklara dayanılarak G-87 tahdit kodu konulabilmekte ve bu kişiler sınır dışı edilmektedirler. … Ç105; özel vize dediğimiz vize türlerinden biri alındıktan sonra, deport kaldırılır. Sonrasında yabancı uyruklu ülke vatandaşları Türkiye’de giriş yapabilir.

Ç 117 tahdit kodu nasıl kaldırılır?

Ç117 tahdit kodu yada diğer tahdit kodları genellikle T.C. bakanlığı izni ile kaldırılır ve çıkışına izin verilir. Bakanlıktan alınacak mahkeme kararı yada özel izinle kaldırılır.

Ç 114 tahdit kodu nedir?

Ç-114 Tahdit Kodu “Haklarında Adli İşlem Yapılan Yabancılar 1 yıl Giriş Yasağı” tahdit kodudur.

Deport yersen ne olur?

Deporte yolcuların ülkeye dönerken kullandıkları uçak masrafları sınır dışı eden devlet tarafından karşılanır. Deporte yolcularının; deporte edilme nedenlerine göre, deport edildiği ülkeye bir daha alınmama ya da belirli süre içerisinde o ülke sınırlarına alınmasına izin verilmeme durumları bulunmaktadır.

G-87 kodu nasıl kaldırılır?

G87 Kodu Nasıl Kaldırılır

Yabancı Deport Kaldırma Yolları Nelerdir? Meşruhatlı Vize Alınması 
Yabancı Deport Kaldırma için başvurulabilecek seçeneklerden biri meşruhatlı (istizanlı) vize alınmasıdır. …

Yabancı Deport Kaldırma için bir diğer seçenek ise, sınır dışı kararına karşı idare mahkemesinde iptal davası açmaktır.

N kodu tahdit nedir?

“N” KODLU TAHDİT KAYITLARININ SUÇ KODLARI VE SUÇ KODU TANIMLARI. “N” kodlu ön izin (istizan) kararı bir giriş yasağı kararı olmayıp, Genel Müdürlüğün izni ve bilgisi dâhilinde yabancının ülkemize girişine izin verilmesini içeren bir tedbir kararıdır

N82 kodu nedir?

Aileden birine verilen ön habersiz bu giriş yasağı aile birliğini bozmuş, tüm aile fertlerini büyük bir kaos ile baş başa bırakmıştır” dendi. Bu kişilerin N82 (Türkiye’ye girişi ön izne bağlı) kodu aldığı belirtildi: “N82 hukuken giriş yasağı olmamakla birlikte pratikte Türkiye’ye giriş yasağı olarak uygulanmaktadır.”

İltica Talebi Reddedilirse Ne Olur

Başvuru onay olasılığı çok düşük olan kişiler için başvuru yapılmamaktadır. İltica etmek isteyen kişi karşı ülkeye giriş yaptıysa iltica reddi olması halinde sınır dışı edilir ya da geldiği ülkeye iade edilir.

Özel meşruhatlı vize nereden alınır?

Özel meşruhatlı vize alabilmek için tüm evrakların eksiksiz hazırlanması gerekmektedir. Hazırlanan evraklar ile birlikte bulunulan ülkedeki Türk Konsolosluğu’na başvuruda bulunulacaktır. Vize başvurusu, Bakanlık tarafından değerlendirilecek ve bir sonuca varılacaktır.

Özel meşruhatlı vize ne demek?

Vize etiketlerinin amaç bölümünde tedavi, aile birleşimi, eğitim, çalışma, resmi görev, turizm gibi ifadelerin yer aldığı vizelere meşruhatlı vize denir. Meşruhatlı vize, Türkiye’ye giriş yasağı bulunan yabancıların ülkeye yasal olarak giriş yapmasını sağlar.

Ikamet tezkeresi gecikme cezası nereye ödenir?

Vize ihlal ofisi, kaçak kalınan süreye ve vatandaşı olunan ülkeye göre cezanın hesaplanacağı ve cezanın ödeneceği yerdir. Vize ihlal ofisi havalimanlarında bulunur. Kaçak olarak Türkiye’de kalan yabancı buraya giderek cezasını ödeyebilir.

Vize cezası ödenmezse ne olur?

Vize ihlali cezası ödemeden Türkiye’nin terkedilmesi, büyük sorunlara yol açacaktır. Dolayısıyla vize ihlal bürolarına giderek para cezası ödenmeli; ardından ülkeden çıkış yapılmalıdır. Ödenmemesi halinde ise Türkiye’ye bir daha giriş yapmak isteyen bazı hukuki engellere takılacaktır.

O 100 kodu nedir?

O100 Tahdit Kodu “Semti Meçhul Yurda Giriş Yasaklı Sıgınmacı” tahdit kodudur. Türkiye’de genellikle sıgınmacı vb.

Deport yemek ne demek?

Deporte etmek, ilgili güvenlik birimi tarafından ülkeden sınır dışı edilmek demektir. Vizeniz bittiyse ya da bulunduğun yurt dışı destinasyonunda yasalara karşı geldiyseniz deporte edilebilirsiniz. Bunun dışında politik gerekçeler ile de bir kişinin deporte edilme olasılığı mevcuttur.

Terke davet ne demek?

Türkiye’yi Terke Davet

Türkiye’den çıkış için süre tanınan kişilere, hiçbir harca tabi olmayan “Çıkış İzin Belgesi” verilir. Türkiye’yi terke davet edilenlerden, süresi içinde ülkeyi terk edenler hakkında giriş yasağı kararı alınmayabilir. Süresi içinde Türkiye’yi terk etmeyen yabancılar, idari gözetim altına alınır.

Türkiyeye giriş yasağı nasıl kaldırılır?

Giriş yasağı Türk konsolosluklarından veya içişleri bakanlığına yapılacak başvuruyla sorgulanabilir ve buna göre yasağın kaldırılması başvurusu yapılabilir. Ayrıca Türkiye’den sınır dışı edilen yabancıların Türkiye’ye girişi, Genel Müdürlük veya valilikler tarafından yasaklanır. Bu yasaklama süresi en fazla beş yıldır.

Yabancılar sınır dışı edilecek mi?

Yabancılar, Türkiye’ye giriş yaptıktan sonra kendilerine tanınan yasal süre içerisinde Türkiye’de kalma hakkına sahiptirler. Ancak bu sürenin aşılması durumunda veya kalma süresi içerisinde kişinin hukuka aykırı hareket etmesi durumunda ilgili Kanun gereği yabancılar sınır dışı edilmektedirler.

Vize için istizan ne demek?

İstizanlı (ön izin) vize nedir? Dış temsilciliklerimize yapılan vize başvurusunun Genel Müdürlüğümüze iletilmesi ve İçişleri Bakanlığı onayı alınmadan vize verilmemesi durumudur. Yani ön izinle verilen vize anlamına gelir.

Türkiyeden deport nasıl kalkar?

Deport kaldırma işlemleri iki türlü olabilir. İlk olarak yabancı meşruhatlı vize almış olabilir. Bu vize ile hakkında verilen sınır dışı süresi dolmadan ülkeye giriş yapabilir. İkinci olarak da yabancı, hakkında verilen deport kararının iptalini idare mahkemesinden dava yolu ile talep edebilir.

Deport Kaldırma | Yabancılara Oturma İzni ve Çalışma İzni

O-176 Tahdit Kodu Nedir

İlgili Makaleler

Başa dön tuşu