YABANCILAR VE VATANDAŞLIK HUKUKU

Sınır vizesi ile Türkiye’de ikamet izni alabilir miyim?

Sınır vizesi ile Türkiye’de ikamet izni alabilir miyim?

Türkiye’ye girişlerde sınır kapılarında yabancılar gelerek vize alıp ülkemize giremezler, dolayısı ile Sınır vize ile ikamet izni başvuruları kabul edilmemektedir. Ülkemize vize ile gelmek isteyen yani ülkemizin vize uyguladığı ülkeler kendi ülkesinden vize başvurusu yapmalıdır. Vize başvuruları Türkiye’nin dış temsilcilikleri tarafından yapılmaktadır.

Yabancılar Türkiye’de vize veya vize muafiyeti sonunda 6 aya kadar kısa süreli ikamet izni alabilmektedirler. Bu süreden daha fazla süreyle kalmak isteyen yabancıların yurt dışındaki temsilciliklerimizden amacına uygun uzun süreli vize almaları gerekmektedir.
Bulunduğum ülkede T.C. Konsolosluğu yok. İkamet izni başvurusu yapmak istiyorum.

Türkiye’ye nasıl giriş yapabilirim?

Vize muafiyet hakkınız yok ise 3. farklı bir ülkedeki T.C. Dış Temsilciliğinden vize alarak Türkiye’ye giriş yapabilirsiniz.

Bir yıllık vizem var Türkiye’de kesintisiz bir yıl kalabilir miyim?

Vize ile Türkiye’de maksimum 180 günde 90 gün kalınabilmektedir. 180 güle 90 gün kuralına uygun bir şekilde kalmanıza izin verilmektedir. Giriş çıkış yaparken bu kuralı dikkate almanız önem arz eder.

Yabancılar nasıl ikametgah alır?

Oturma izni, yabancının ikamet edeceği ilde yer alan Göç İdareleri’ne başvurularak alınır. Başvurular uzman danışmanlarımız tarafından online ortamda yapılır. Randevu belgesi ve diğer gerekli belgeler hazırlanır ve yabancı randevu günü belgelerini Göç İdaresi memuruna teslim eder.

Yabancılara ikamet iznini kim verir?

Ülkemizde vizenin veya vize muafiyetinin tanıdığı süreden ya da doksan günden fazla kalacak yabancıların ikamet izni alması zorunludur. Göç İdaresi Genel Müdürlüğü tarafından düzenlenen bu izin belgesi yabancıya ülkemizde belirli bir süreliğine ve belirli bir yerde yaşama hakkı sağlamaktadır.

Kısa dönem ikamet iznini kim verir?

Kısa dönem ikamet izni, yabancı uyruklu kişilere belli bir süreliğine Türkiye’de kalma hakkı veren, yasal merciler tarafından onaylanmış bir izin türüdür. Kısa dönem izinlerin büyük çoğunluğunu turistik amaçlarla verilen oturma izinleri oluşturur. 1 yıl süreyle verilen bu izinler, İstanbul için 2 yıla kadar çıkabilir.

Yabancılar e devlete nasıl girilir?

Yabancı uyruklu vatandaşlar, kamu kurumlarının istediği belgeleri tamamlayıp PTT şubelerinden e-devlet şifresi alarak www.turkiye.gov.tr adresi üzerinden sisteme giriş sağlayabilirler.

Sınır vizesi ile Türkiye’de ikamet izni alabilir miyim?

 

İlgili Makaleler

Başa dön tuşu