EN SON EKLENENLER

Hukuk Bürosu Ve Avukatlık

Hukuk Bürosu Ve Avukatlık

ASAL HUKUK DANISMANLIK Bürosu olarak , Ticaret Hukuku, Medeni Hukuk ve Borçlar Hukuku, İş ve Sosyal Güvenlik Hukuku, Fikri Mülkiyet Hukuku, Rekabet Hukuku ve İcra ve İflas Hukuku ile Kamu Hukuku alanında başta İdare ve Vergi Hukuku olmak üzere çok sayıda hukuk dalında danışmanlık hizmeti vermekte ve müvekkillerini taraf oldukları davalarda başarı ile temsil etmektedir.

Uluslararası düzeyde tanınan teknoloji, otomotiv hizmeti ve endüstri şirketlerine özellikle şirket kuruluşu, gayrimenkul işlemleri, yatırım danışmanlığı, marka ve patent, bilişim teknolojisi, sözleşmeler başta olmak üzere hukukun her alanında İngilizce, Almanca ve Türkçe dillerinde hizmet vermektedir.

Hedefimiz öncelikle uyuşmazlığı önlemek, devamında mevcut uyuşmazlıkları en hızlı ve maksimum faydayı temin edecek şekilde çözüme kavuşturabilmek ve hukuku herkes için uygulanabilir hale getirmektir.

Hukuk bürosu ne işe yarıyor?

Hukuk büroları, bir taraftan danışmanlık hizmeti sunarken, diğer taraftan dava takip işlemlerini yürütür.

Hukuk büroları, avukatlık büroları veya avukatlık ofisleri olarak da adlandırılırlar. Nasıl tanımlanırsa tanımlansın hukuk bürosu, avukatların mesleki faaliyet icra ettiği ve kamu hizmeti verilen bir alandır.

Hukuk bürosu açmak için ne gerekli?

İzin alınması gereken kurumlarken gerekli evraklar ise şu şekildedir:
Kira Kontratı
İmza Beyannamesi.
İkametgâh Belgesi.
Noter Onaylı Nüfus Cüzdan Belgesi (Eğer vergi dairesine ofisi açacak olan kişi gidecek ise gerek yok)
Vergi Levhası
Tapu Fotokopisi.
Eğer şahıs ise 3 adet vesikalık fotoğraf.

Avukat vergi açılışı yapmak zorunda mı?

Avukatlar; KDV, STOPAJ, GEÇİCİ VERGİ VE YILLIK GELİR VERGİSİ BEYANNAMELERİ VERMEK ZORUNDADIR.

Avukatlık mesleğine nasıl sahip olunur?

Avukat olmak için öncelikle üniversite sınavında 4 yıllık Hukuk Fakültelerinden birini tutturmanız gerekiyor. Hukuk fakültesini bitirdikten sonra ise avukatlık stajına başlıyorsunuz. Bu staj 1 yıl sürüyor. Bu sürenin yarısını mahkemede diğer yarısını da en az 5 yıl deneyimli bir avukatın yanında geçiriyorsunuz.

Avukat hangi vergiye tabidir?

Serbest meslek hizmetinin verilmesi karşılığında elde edilen kazanç Gelir Vergisi Kanunu’na tabi olmaktan başka, bu hizmet karşılığında alınan bedeller de Katma Değer Vergisi Kanunu’na tabidir.

Avukatlar beyanname gönderebilir mi?

Müşavirliğini yaptığım Avukat 2021 yılı için kendi beyanname şifresini kullanarak beyanname göndermek istemektedir. Avukatlar için sınırlama yok. Şifre alarak Beyannamelerini kendileri gönderebilirler.

Avukatlar başka ne iş yapabilir?

Avukat; Avukatlık Kanunu 12. madde uyarınca ticari şirkette ortak olabilir, yönetim kurulu başkanlığı, üyeliği ve denetçiliği ve komandit şirketlerde komanditer ortaklık yapabilir.

Avukat avukata makbuz kesebilir mi?

Avukatlar, serbest meslek faaliyetleri nedeniyle tahsil ettikleri vekalet ücretleri için serbest meslek makbuzu düzenlemekle yükümlüdürler.

Hukuk Bürosu Ve Avukatlık

İlgili Makaleler

Başa dön tuşu