Türkiye’ye Giriş Yasağı 2022
Türkiye’ye Giriş Yasağı 2022
Türkiye’ye giriş yasağı, yabancının yasal kalma süresinin ihlal edildiği durumlarda (oturum izni, çalışma izni, vize süresi veya vize muafiyet süresinin aşıldığı durumlarda) Yabancılar ve Uluslararası Koruma Kanunun 9. Maddesine göre uygulanmaktadır.
Deport olan kişi nasıl giriş yapabilir?
Deport kaldırma işlemleri iki türlü olabilir. İlk olarak yabancı meşruhatlı vize almış olabilir. Bu vize ile hakkında verilen sınır dışı süresi dolmadan ülkeye giriş yapabilir. İkinci olarak da yabancı, hakkında verilen deport kararının iptalini idare mahkemesinden dava yolu ile talep edebilir.
Türkiye’ye giriş yasağının süresi en fazla beş yıldır. Ancak, kamu düzeni veya kamu güvenliği açısından ciddi tehdit bulunması hâlinde bu süre Genel Müdürlükçe en fazla on yıl daha artırılabilir.
Yabancıların Türkiye’ye girişi covid,
Türkiye’ye giriş yasağı var mı,
Yabancıların Türkiye’ye giriş şartları,
Türkiye’ye giriş yasağı nasıl kaldırılır,
Türkiye’ye giriş yasağı sorgulama,
Deport olan yabancılara af 2021,
Türkiye’ye girişi yasak olan kişiler,
Deport nasıl iptal edilir?
Deport Kararı Kaldırmada Görevli ve Yetkili Mahkeme
Yetkili mahkeme de idari işlem niteliğinde olan bu kararı veren idarenin bulunduğu yer mahkemesidir. Yani hakkında deport kararı uygulanan yabancı bunun iptali için açacağı davayı işlemi uygulayan idarenin bulunduğu yerdeki idare mahkemesinde açmalıdır.
Özbekistan vatandaşı Türkiyede ne kadar kalabilir?
Umuma Mahsus Pasaport hamili Özbekistan vatandaşları 30 gün süreyle vizeden muaftır. Diplomatik pasaport hamili Özbekistan vatandaşları üç aya kadar ikamet süreli turistik veya resmi amaçlı ziyaretlerinde ve transit geçişlerinde vizeden muaftır. Hususi ve Hizmet pasaportları sahibi Özbek vatandaşları vizeye tabidir.
İkamet izni başvuruları, yabancı tarafından bizzat yapılabileceği gibi yabancının yasal temsilcisi veya avukatı aracılığıyla da yapılabilecektir. Başvuruyu alan makam, başvuru sırasında yabancının hazır bulunmasını da isteyebilmektedir.
6458 sayılı YUKKm. 30’da ikamet izni çeşitleri belirlenmiş olup, bunlar;
Kısa dönem ikamet izni ,Aile ikamet izni ,(Aynı Kanun’un 34-37. maddeler arasında düzenlenmiştir.)
Öğrenci ikamet izni ,
Uzun dönem ikamet izni ,
İnsani ikamet izni ,
İnsan ticareti mağduru ikamet izni , şeklindedir.
Bu ikametgâh izinlerine ilişkin daha detaylı düzenlemelere Yabancılar ve Uluslararası Koruma Kanununun Uygulanmasına İlişkin Yönetmeliğin 19-46. maddeleri arasında sırasıyla yer verilmiştir.