Yabancı Hukuk Bürosu İstanbul
Yabancı Hukuk Bürosu İstanbul
Hukuk Bürosu Nedir?
Hukuk bürosu, avukatlık faaliyetinin yürütüldüğü temel mekanlardan biridir. Hukuk büroları, bir taraftan danışmanlık hizmeti sunarken, diğer taraftan dava takip işlemlerini yürütür. Hukuk büroları, avukatlık büroları veya avukatlık ofisleri olarak da adlandırılırlar. Nasıl tanımlanırsa tanımlansın hukuk bürosu, avukatların mesleki faaliyet icra ettiği ve kamu hizmeti verilen bir alandır.
Hukuk Bürosu ve Barolar
Hukuk bürosu, avukatların çalışma alanı olarak hem özel nitelikli hem de kamu hizmeti vermesi nedeniyle kamusal nitelikli bir alandır. Barolar ise avukatların kayıtlı olduğu bir meslek kuruluşudur. Avukatlar baroya kaydolmadan avukatlık mesleğini icra edemeyecekleri gibi hukuk bürosu da açamazlar.
Türkiye’nin her ilinde bir adet baro bulunur. Barolar, avukatların mesleki faaliyetine müdahale niteliğinde bir yetkiye sahip değildir. Barolar, avukatlık mesleğinin yapılmasını kolaylaştırmak, avukatlar arasında dayanışmayı sağlamak ve insan haklarını savunmak için kurulmuş kamu kurumu niteliğinde meslek kuruluşlarıdır. Türkiye’de 1136 sayılı Avukatlık Kanunu’na göre avukatlar bağımsızdır. Avukatların mesleki faaliyetlerinin kapsamı, mesleğin nasıl icra edileceği, avukat-müvekkil ilişkileri Avukatlık Kanunu ile düzenlenmiştir.
Hukuk Bürosu Nasıl Açılır?
Türkiye’de bir hukuk bürosu açabilmek için avukatlık ruhsatı almak şarttır. Avukatlık ruhsatı alabilmek için hukuk fakültesi mezunu olmak ve 1 yıl avukatlık stajı yapmak gerekir. Avukatlık stajı bittikten sonra Türkiye’deki herhangi bir ilde bulunan bir baroya kayıt yapılarak hukuk bürosu açılabilir. Hukuk bürosu açmak için sayısal açıdan bir avukat yeterlidir. Türkiye’de avukatlık mesleğinde, avukatın kişisel nitelikleri daha çok ön plana çıktığından avukatların tek tek hukuk bürosu açması yasal olarak da teşvik edilmektedir.
Hukuk Bürosu ve Yabancı Hukuk Bürosu İstanbul
Türkiye’nin en büyük barosu İstanbul Barosu’dur. İstanbul avukat sayısı bakımından dünyanın da en büyük barolarından biridir. İstanbul avukat sayısı yaklaşık olarak 50.000 civarındadır. Doğal olarak İstanbul hukuk bürosu sayısı ve avukat yetkinliği konusunda da Türkiye’de bir merkez konumundadır.
İstanbul avukatları, genellikle adliyeye yakın hukuk bürolarında faaliyet yürütürler. İstanbul’da üç büyük adliye bulunmaktadır. Bu adliyeler, İstanbul Adliyesi, İstanbul Çağlayan Adliyesi ve Bakırköy Adliyesi’dir. İstanbul hukuk büroları da genellikle bu adliyeler civarında konumlanmıştır. İstanbul hukuk büroları adliyeye yakın konumlanmasına rağmen önemli bir kısmı da kentin çeşitli merkezi yerlerinde faaliyet göstermektedir.
Hukuk Büroları ve İstanbul Hukuk Büroları
İstanbul, Türkiye’nin en büyük avukat barosudur. İstanbul, avukat sayısı bakımından dünyanın en büyük baro birliklerinden biridir. İstanbul’daki avukatların sayısı 50.000 civarındadır. Tabii ki, İstanbul da hukuk firmalarının sayısı ve yetkinlik savunucuları Türkiye için merkezidir.
İstanbul avukatları genellikle mahkemeye yakın hukuk bürolarında çalışmaktadır. İstanbul’da üç ana adliye binası var. Bu mahkemeler, İstanbul Anadolu Adliye Sarayı, İstanbul Çağlayan Adliye Sarayı ve Bakırköy Adliye Sarayı’dır. İstanbul hukuk büroları genellikle bu mahkemelerin etrafında yer almaktadır. İstanbul’un hukuk büroları adliye binasının yanında bulunsa da çoğu şehrin çeşitli merkezlerinde çalışıyor. Tabi ki temelde İstanbul en iyi hukuk büroları en önemli hizmetleri sunmaktadır.
Hukuk Büroları, Avukatlar ve Uzmanlıklar
Bölgenin Türkiye’deki lisanslı hukukunun avukatları her durumda müşterileri temsil edebilir. Çubuğun işi alanla sınırlı değildir. Bu, özünde sanat meselesine bir çözüm olarak görülüyor, Türkiye’deki hukuk mesleğinin bir sonucudur. Bu nedenle, Türkiye’deki avukatlar, hukukun çeşitli alanlarından yararlanan ve çözen müşterilerin hukuki sorunlarını analiz eder.
Avukatların, Türkiye’de yasal olarak çalışmayı tercih etmelerine gerek olmamasına rağmen, avukatlık mesleği, icra sırasında belirli dava türlerini seçme hakkına sahiptir. Türkiye’deki avukatlar, her durumda bir kişiyi veya ilgili yasal anlaşmazlıkların temsil edilip edilmediğinin tamamen bağımsız olup olmadığını belirtir. Bir avukatın bir dava veya anlaşmazlığı kabul etmesi veya reddetmesi gerekir.
Yabancı Hukuk Bürosu İstanbul
Hukuk Büroları Türkiye, Türkiye vatandaşlarının, hukuk mesleğinin etik ilkelerine uygun olarak yabancı bir ülke vatandaşı almasını istiyor; O. Havana Avukatlık Kuralları, Avrupa Birliği Mesleki Etik Kuralları ve Türkiye, Mesleki Etik Avukatlar Birliği’ne uygun olarak faaliyet göstermelidir.
Faaliyetlerini yürütürken, bir hukuk bürosu profesyonel avukatların temel ilkelerini azami dikkatle uygulamalıdır. Mesleki Etik Gelişim İlkeleri’nde, hukuk hizmetleri tarafından dikkatle uygulanması gereken bazı önemli ilkeler vardır. Düşünüldüğü zaman İstanbul en iyi hukuk büroları bu önemli ilkelere göre incelenebilir.
Hukuk Bürosu ve Şeffaflık
Hukuk firması temsil ettiği müşteri ile şeffaf bir ilişki kurmalıdır. Bir avukatın meslek ilkelerine göre, bir avukat müvekkiline çalışmalarının ana yönlerini açıklamalı ve müvekkilinin yapılması gereken işi anladığından emin olmalıdır. Avukat, müşteriye talep üzerine müşteri tarafından gerçekleştirilen işin her aşamasında bilgi vermelidir. Hukuk bürosu müşteriye, müşterinin maliyetini önceden bildirmeli ve müşterinin onayını aldıktan sonra, çalışmaya katılmalıdır.
Hukuk Bürosu Ve Bir Avukatın Gizliliği
Hukuk bürolarında ve hukuk bürolarında çalışan her avukat müşterinin bilgilerini gizli tutmalıdır. Vaka bilgisinin yanı sıra gizli bilgileri içerir. Hukuk bürosunda çalışan avukatlar ve diğer asistanlar, müvekkilleri tarafından sağlanan herhangi bir belgede bulunan kişisel veya Yabancı Hukuk Bürosu İstanbul