İşe İade Avukatı Ücreti
İşe İade Avukatı Ücreti
İse İade Davası Avukatlık Ücreti 2021
İşe iade, sebepsiz yahut haksız nedenlerle işten çıkartılan işçinin aynı pozisyondan daha alt bir pozisyonda olmamak üzere işe iade davasını kazanması ve işverene başvuru yapması neticesinde tekrar işe başlatılmasıdır.
İşe iade davası avukatı olarak bilinse de böyle bir tabir yoktur. İş hukuku alanında tecrübeli tüm avukatlar işe iade davasının avukatlığını yapabilmektedir.
İşe iade davası avukatı ibaresi halk arasında işe iade davaları ile ilgilenen avukatları kast etmek için kullanılmaktadır. İş hukuku alanında kıdem , tazminat , işe iade gibi bir çok alanda size hizmet verecek tecrübeli avukatlarımızdan destek almak için bizimle iletişime geçiniz.
İşe geri iade davası ne kadar parası?
İşe başlatmama tazminatı yönünden
İş Kanunu 21.maddesinde “İşçiyi başvurusu üzerine işveren bir ay içinde işe başlatmaz ise, işçiye en az dört aylık ve en çok sekiz aylık ücreti tutarında tazminat ödemekle yükümlü olur.
İşe iade davası ilk duruşmada sonuçlanır mi?
Evet, İş Kanunu işe iade davasının ne kadar sürede sonuçlanması gerektiğini açık şekilde belirlemiştir. Buna göre; işe iade davası seri muhakeme usulüne uygun olarak 2 ay içinde sonuçlandırılmalıdır. Hatta, tarafların dava sonucunu Yargıtay’a götürmeleri halinde, Yargıtay da kararını 1 ay içinde vermelidir.
İşe geri dönüş davası kazanılırsa ne olur?
İşveren işe iade davasını kazanan işçiye 4 aya kadar boşta geçen süreler için ücret ve diğer haklarını ödemekle yükümlüdür. İşverenin işçiyi işe başlatma kararı, boşta geçen sürenin ödenmemesi sonucunu doğurmaz. İşe başlatılsın ya da başlatılmasın bu süreler işçiye ödenir.
Işe iade davası ne kadar zamanda sonuçlanır?
İşe İade Arabulucu İle Ne Kadar Sürede Sonuçlanır? İşe İade Arabulucu başvuru ile çözülmesi halinde 1 ay içinde sonuçlanmaktadır. Bu süre arabulucunun daha erken vereceği randevunun kısa olması durumunda bu süre daha 7 gün içerisinde de sonuçlanabilir.
İşe geri dönüş Mahkemesi ne kadar sürer?
İş Kanunu 20. maddesine göre İş Mahkemelerinde işe iade davası en geç 2 ay içinde sonuçlanması gerekiyor. Temyiz dosyasının da en geç 1 ay içinde karara bağlanmış olması isteniyor.
Işe iade davasını kazanan işçi ne yapmalı?
İşe iade davasını kazanan işçilere, işten atıldıktan sonra boşta geçen sürelerin 4 aya kadar olan kısmına ait ücret ödenir. İşe iade kararı verilen işçinin, mahkeme kararının tebliğ tarihinden itibaren 10 gün içinde işe başlamak için işverene yazılı başvurması gerekiyor.
İşe iade davasında faiz işler mi?
İşe iade davası ile tespit edilen en çok 4 aya kadar boşta geçen süreye ait ücret ve diğer haklar için de 4857 sayılı İş Kanunu’nun 34. maddesinde sözü edilen özel faiz türü uygulanmalıdır. Ancak işe başlatmama tazminatı niteliği itibarıyla tazminat olmakla uygulanması gereken faiz, yasal faiz olmalıdır.
Işe iade başvurusu nasıl yapılır?
Mahkeme kararının kendisine tebliğinden itibaren 10 iş günü içinde işverene yazılı olarak başvurmalıdır. Bu başvuru işçinin davasını gören avukat tarafından da yapılabilir. İşveren tarafından işe davet edilirse, işçi bu davete uymak zorundadır.
Boşta geçen süre ücreti hangi faiz?
İşe iade davası ile tespit edilen en çok dört aya kadar boşta geçen süreye ait ücret ve diğer haklar için de 4857 Sayılı Kanun’un 34. maddesinde sözü edilen özel faiz türü uygulanmalıdır. Ancak işe başlatmama tazminatı niteliği itibarıyla tazminat olduğundan uygulanması gereken faiz, yasal faiz olmalıdır.
Işe iade davası şartları nelerdir?
İşe İade Davası için Gerekli olan Koşullar,
İş Kanunu Kapsamında Çalışıyor Olmak,
Belirsiz Süreli İş Sözleşmesi ile Çalışıyor Olmak,
İş Sözleşmesinin İşveren Tarafından Feshedilmesi,
İşyerinde en az 30 İşçi Çalışması ,
İşçinin en az 6 Aylık Kıdeminin Olması ,
Feshin Geçerli bir Sebebe Dayanmaması,
Işe başlatmama tazminatı haczedilebilir mi?
Kıdem tazminatı, ihbar tazminatı, bakiye süre ücreti, işe başlatmama tazminatı, cezai şart, sendikal tazminat niteliği itibariyle ücret sayılmadığı yargı kararıyla sabit olduğundan bu alacaklarında benzer olduğu düşünüldüğünde ¼ haciz kısıtlamasına tabi olmadığı ve tamamının haczedilebilecektir.