MİRAS HUKUKU

Miras Avukatı Nedir 2022

Miras Avukatı Nedir 2022

Miras hukuku konusunda avukat, müvekkili için hukuki işlemleri yapar ve önemsiz prosedürleri yerine getirerek davanın bir an önce sonuçlanmasını sağlar. Aynı zamanda avukat, verasetin alınması ile ilgili hizmet verdiği gibi vasiyetname düzenler ve iptal edilmesi için gerekli şartları yerine getirir.

Miras davaları ne kadar sürer?

Miras davalarının tamamlanması için makul süre 731 gün olarak belirlenmiştir. Miras davasının açılması sonrasında Dava Dilekçesinin incelenmesi ve mahkemenin tensip yapması 7 gündür.

Miras davasında avukat ücretini kim öder?

Miras davası açacak kişi avukat ya da kendisi de dilekçe hazırlayarak ilgili mahkemeye dava açar. Fakat miras davalarında her zaman profesyonel destek almak büyük avantajdır. Miras davasında avukat ücretini kim öder diye merak edenler için bu ücreti dava açan şahıs ya da ortak dava açan şahıslar ödüyor.

Miras malına haciz konur mu?

Mirasçı olan kişinin miras kalacağı kişisi ölmeden bile haciz işlemi uygulanabilir. Yani oğlundan alacağı olan bir kişi bu alacağa karşılık olarak oğluna ev bırakacak olan babanın taşınmaz malına o öldüğünde geçerli olacak şekilde sağken haciz işlemi bile başlatabilmektedir.

Miras hissesi nasıl satılır?

Miras payının devri için kural olarak tapu sicil müdürlüğünde resmi senet düzenleniyor. Ancak Medeni Kanunun 677. maddesine göre bunun noterde düzenlenmesi de mümkün oluyor. Miras payının devri bedelli ise satış suretiyle devir, bedelsiz ise bağış suretiyle devir sayılır.

Miras Kalan Gayrimenkulün Satışı İçin Gerekli Belgeler Nelerdir?

Varis ya da temsilcisine ait nüfus cüzdanı,

1 adet vesikalık fotoğraf,

Gayrimenkulün tapu senedi,

Söz konusu gayrimenkul konut ise Zorunlu Deprem Sigortası (DASK),

Veraset belgesi,

Varisler başkası tarafından temsil ediliyorsa vekaletname,

Miras payının devri nasıl yapılır?

Miras payının devri, pay sahibi olan mirasçılardan herhangi birinin miras payını, iştirak bozulmadan, diğer pay sahibine ya da sahiplerine bedel karşılığında ya da bedelsiz olarak devretmesidir. Miras payının devri sadece miras açıldıktan ancak paylaştırılmadan evvel mümkündür. Miras, miras bırakanın ölümüyle açılır.

Miras devri nerede yapılır?

Mirasçılar arasında sözleşme adi yazılı şekle tabi olup yapılan bu sözleşmenin ise noterce onaylanması yeterlidir. Sözleşmenin tarafları olan mirasçılar dilerlerse aralarında yazılı bir sözleşme yapmaksızın tapu müdürlüklerinde resmi senet düzenletebilecekleri gibi bunu noterde de düzenletebilirler.

Mirasçı hakkını devredebilir mi?

Miras payı başka bir mirasçıya veya 3. Bir kişiye devredilebilir. Miras payını devralan 3. kişi kendisine düşen pay konusunda bir alacak hakkı elde eder. Yani payı devralan 3.kişi mirasçı sıfatını kazanmaz, mirasın paylaşımına katılamaz, sadece mirası devraldığı mirasçıya karşı hakkını ileri sürebilir.

Miras kalan evin diğer kardeşe devir olur mu?

Miras bırakanın ölümünden sonra açılan terekede mirasçıların paylaşım yapması gerekecektir. Bu paylaşım neticesinde mirasçılar payları üzerinde tasarrufta bulunabilecektir. Bu tasarruflardan biri de payının tamamını veya bir kısmını herhangi bir kişiye satmaktır. Dolayısıyla miras payının kardeşe satışı da mümkündür.

Baba ölünce miras paylaşımı nasıl olur?

Baba Öldüğünde Miras Paylaşımı Nasıl Yapılır? Baba öldüğünde miras paylaşımı şöyle yapılır: Geriye kalan altsoyu var ise miras altsoya eşit şekilde paylaştırılır. Eş de yaşıyor ise 1/4 pay eşin 3/4 pay ise altsoyundur. Altsoy olmaması halinde ana ve baba mirasçı olur.

Miras payının devri sözleşmesi ne zaman yapılır?

Miras payı devri sözleşmesi, miras açıldıktan sonra ancak paylaşma tamamlanana kadar yapılabilir. Zira paylaşma yapıldıktan sonra tereke üzerinde elbirliği ile mülkiyet kalmaz, her bir mirasçı payı üzerinde serbestçe tasarruf edebilir. Bunun dışında miras payı devri sözleşmeleri ivazlı ya da ivazsız yapılabilir.

Mirastan feragat etmek ne demek?

Mirastan feragat sözleşmesi, miras bırakan ile mirasçı arasında, mirasçının miras hakkından vazgeçmesine ilişkin yapılan sözleşmedir. Mirastan feragat sözleşmesinin mirasçı ve tereke alacaklıları bakımından bazı sonuçları vardır. Geçerli bir feragat sözleşmesi yapılmasıyla mirasçının tereke ile olan ilgisi kesilir.

Miras avukatı ne kadar alır,

İstanbul’un en iyi miras avukatı,

Miras Hukuku Avukat tavsiye,

Türkiye’nin en iyi miras avukatları,

Miras avukatı Ne iş Yapar,

Miras Avukatı Bakırköy,

Miras danışma hattı,

Miras avukatı İstanbul,

Miras Avukatı Nedir 2022

İlgili Makaleler

Başa dön tuşu