Avukat Boşanma Sürecinde Gerekli
Avukat Boşanma Sürecinde Gerekli
Boşanma süreci ve hukuki süreçlerin tümünde konusunda iyi bir avukatla çalışmak her zaman sizin için en doğru tercih olacaktır.
Boşanma Avukatı ; anlaşmalı boşanma avukatı , çekişmeli boşanma avukatı diye ayrım göstermemektedir.
Nasıl ki yeni bir pantolon aldıktan sonra paça kesimi için terziyi tercih ediyorsak .
Hukuki süreçlerde tabi ki konusunda uzman avukatlarla çalışılmalıdır.
Ama maalesef ki avukatlık hizmetleri genelde çok zorda kalınmadıkça yada mecbur kalınınca başvurulmakta.
Davanızın ve hukuki süreçlerinizin en başında tecrübeli avukatla yola çıkmanız sonrasında yaşanacak tüm hak ihlallerinin önüne geçmektedir.
Haklarınızı korumaya talibiz , hak kaybı yaşamamak için bizimle iletime geçebilirsiniz.
Anlaşmalı Boşanma davası ve Çekişmeli Boşanma davası olarak boşanma davaları ikiye ayrılır.
Medeni Kanun’da anlaşmalı boşanma 166. Maddenin 3. Fıkrasında hüküm altına alınmıştır.
Bu maddeye göre eşlerin anlaşmalı olarak boşanabilmeleri için bazı şartlar aranmaktadır.
Bu şartlar şunlardır:
Evlilik en az bir yıl sürmüş olmalıdır.
Tarafların birlikte bir anlaşma protokolü düzenleyerek mahkemeye başvurmuş olmaları gerekir. Birlikte başvurmasalar bile başvuran eşin davasını diğer eş kabul etmelidir.
Hazırlanan protokolde tarafların mal varlığı, velayet, ortak konut, nafaka, tazminat, ev eşyaları gibi konularda anlaşmış olduklarını gösterir beyanları bulunması gerekir.
Çünkü yargılamada hâkim, bu protokolü dikkate alır.
Duruşma gününde hâkim tarafları dinleyerek ortak iradelerinin serbest bir şekilde açıklandığına kanaat getirmelidir. Yani taraflar anlaşmalı boşanmaya yönelik iradelerini özgür bir biçimde mahkemede açıklamalıdır.
Çekişmeli boşanmada anlaşmazlık nasıl sürer?
Çekişmeli boşanma davalarında yukarıda belirtilen hususlar konusunda anlaşmaya varılamazsa tarafları uzun bir yargılama süreci bekler.
Özellikle çiftlerin en çok anlaşamadığı konu çocukların velayetidir. Ayrılmaya karar veren eşler karşılıklı olarak bu velayeti isterler.
Bu konuda kararı, çocuğun yaşam standartlarını ve geleceğini göz önünde bulundurarak hâkim verir. Sadece velayet konusunda değil aynı zamanda eşlerden biri mal paylaşımı veya nafaka gibi durumlarda da anlaşmazlık çıkarabilir.
Karşı taraftan farklı taleplerin bulunulduğu çekişmeli boşanma davalarında yargılama uzun sürmektedir. Anlaşmalı boşanma gibi tek celsede tamamlanmaz, birkaç duruşma sürebilir. Süreç boyunca takip edilmesi gereken birtakım detaylar bulunur.
Bu detayların takibi için konusunda uzman bir avukatla ilerlemek gerekir.
Anlaşmalı ve Çekişmeli boşanma süreçlerinde dikkat edilmesi gerekenlerin maddeler halinde verdiğimiz makalemizi okumanız tavsiye ederiz.