EN SON EKLENENLER

Süre Tutum Dilekçesi Verilmezse Ne Olur ?

Süre Tutum Dilekçesi Verilmezse Ne Olur ?

Süre Tutum Dilekçesi Verilmezse, mahkemece yüze karşı okunan kısa karar kesinleşir ve artık o karara karşı kanun yoluna gidilemez.

Süre Tutum Dilekçesi İstinaf Dilekçesi Yerine Geçer Mi?

Süre Tutum Dilekçesi verilmesiyle birlikte istinaf kanun yolu kullanılmış olur. Kural olarak, tekrar istinaf dilekçesi verilmesi gerekmez ancak, yeni içtihatlar çerçevesinde gerekçeli istinaf dilekçesi verilmesi hak kaybına uğramaktan kurtaracaktır.

Hukuk davalarında 6100 sayılı Hukuk Muhakemeleri Kanunun(HMK’nın) 345. maddesine göre: İstinaf yoluna başvuru süresi iki haftadır.

Ama bir kararları AYM’ninda da belirtildiği üzere; bu davalarda; hükmün önceden açıklanması halinde süre tutum dilekçesi verme imkânı vardır.

Hangi mahkemelerde süre tutum dilekçesi verilir?,

Süre Tutum Dilekçesi Hangi Mahkemeye Verilir?

Süre Tutum Dilekçesi, istinaf kanun yoluna gidilecekse bölge adliye mahkemesine gönderilmek üzere kararı veren mahkemeye verilir veya kararı veren mahkemeye gönderilmek üzere nöbetçi mahkemeye de verilebilir.

Ceza süre tutum dilekçesi nedir?

Süre tutum dilekçesi Yargıtay kararları neticesinde ortaya çıkmış bir dilekçe türüdür.

Ceza yargılamalarında süreler tefhim tarihinden itibaren başladığından ; tefhimden gerekçeli karar tebliğ edilene kadar süreyi durdurup hak kaybı olmaması için verilen dilekçeye süre tutum dilekçesi denmektedir.

Hukuk mahkemelerinde istinaf süresi ne zaman başlar?

Hukuk davası için istinaf başvuru süresi, hükmün usulüne uygun tebliği veya tefhiminden itibaren iki haftadır (HMK md. 345).

Süre Tutum Dilekçesi Verilmezse Ne Olur ?

İlgili Makaleler

Başa dön tuşu