MANŞET

İstanbul Boşanma Avukatı Ücreti 2023

İstanbul Boşanma Avukatı Ücreti 2023

Anlaşmalı Boşanma Avukatlık Ücreti Ne Kadardır?

2023 yılı için İstanbul Barosu’nun tavsiye niteliğindeki kararına göre anlaşmalı boşanma avukatlık ücreti en az 18.000 TL’dir. Üst limit bulunmamaktadır. Bu nedenle anlaşmayı düşündüğünüz avukatla iletişim kurarak mutlaka fiyat bilgisi edinin.

Çekişmeli Boşanma Avukatlık Ücreti Ne Kadardır ?

2023 yılı için İstanbul Barosu’nun tavsiye niteliğindeki kararına göre çekişmeli boşanma avukatlık ücreti en az 32.000 TL’dir. Üst limit bulunmamaktadır. Bu nedenle anlaşmayı düşündüğünüz avukatla iletişim kurarak mutlaka fiyat bilgisi edinin.

Boşanma harcı ne kadar 2023?

Çekişmesiz davalar yani her iki tarafın ortak kararı ile açılan anlaşmalı boşanma davalarında 2023 yılı itibariyle 75 TL başvuru harcı ödenmesi gerekiyor. Diğer masraflar da dahil olduğunda ödenmesi gereken rakam, avukatsız 1000 – 1500 TL civarında oluyor. Çekişmeli davalarda ise bu rakam, 2000 TL’ye kadar yükselebiliyor.

Boşanmak için avukat parası ne kadar?

Avukatlık Asgari Ücret Tarifesinde (AAÜT) Aile mahkemeleri için ayrıca bir ücret belirtilmemiştir. Ancak “Asliye Mahkemelerine takip edilen davalar için” alt sınır 9.080,00-TL’dir.

Boşanma sürecinize boşanma avukatı ile devam etmek istiyorsanız konusunda uzman boşanma avukatlarımızla size desteğe hazırız.

Boşanma davası açmak için gerekli harçlar , boşanma davası açarken boşanma avukatı ile anlaşmak istesek boşanma avukatı ücreti ne kadar , mal paylaşım davası ayrımı boşanma davası ile birlikte mi olur zilyet davası nasıl açılır gibi bir çok çok sorunun cevabını boşanma süreci yazımızda bulabilirsiniz.

İstanbul Boşanma Avukatı Ücreti 2023

İlgili Makaleler

Başa dön tuşu