EN SON EKLENENLER

Afet Bölgesi İlan Edilirse Ne Olur 2023

Afet Bölgesi İlan Edilirse Ne Olur 2023

Bir yer Afet Bölgesi ilan edildiğinde, orada yaşayanlara sağlık hizmetleri tamamen ücretsiz götürülüyor. Bölgedeki ordu birlikleri, kendilerinden istenenleri yapmak zorunda kılınıyor. Yapılardaki hasarı tespit etmek amacıyla gerekirse bütün illerden teknik heyetler görevlendirilebiliyor.

Afet Bölgesi İlan Edilirse Ne Olur 2023

Afet Bölgesi ilan edilirse, bölge hükümetleri ve hükümetler tarafından özel olarak oluşturulmuş olan afet yönetim birimleri tarafından oluşturulan bir afet yönetim planına göre hareket etmeleri gerekecek. Plan, afetin etkilerini hafifletmek ve insanların etkilenen bölgelerdeki güvenliğini mümkün kılmak için çeşitli önlemleri içerecektir. Bu önlemler arasında afetin etkileri hakkında bilgi sahibi olmak, afetin öncesi ve sonrasındaki korunma planlarının yapılması, afet sonrası etkileri azaltmak için özel ekipman satın alınması, afet sonrası önlemleri almak, afetten etkilenen alanların yeniden inşa edilmesi gibi çalışmalar yer alacaktır.

Bir afet bölgesi ilan edildiğinde, hükümetler ve özel afet yönetim birimleri tarafından kurulan afet koordinasyonu ağı, afet sonrası etkileri hafifletmek için insanların güvenliği sağlanmak ve afet sonrası korunma planlarının uygulanması için gerekli olan malzemelerin tedariki için gerekli olan kaynakların sağlanması için çalışacaktır.

Afet bölgesi ilan edilmesi ne demek?

Afet bölgesi ilan edilen yerlerde bulunan vatandaşlar sağlanan desteklerden yararlanır. Afet bölgesi kısaca tanımıyla deprem, yangın, sel, heyelan, kaya düşmesi, çığ gibi olaylar sonrasında afetin tekrarlanabileceği bölgelerin afet bölgesi ilan edilmesidir.

Afet bölgesi nelerden faydalanır?

Bütün sağlık hizmetleri, o bölgedeki herkese ücretsiz verilir. Devlet hastanelerinin yanı sıra, askeri hastanelerde ve özel hastanelerde bulunan hastalara da ücretsiz bakılır. Bölgedeki ordu birlikleri, kendilerinden istenecek yardımları yapmakla zorunlu tutulur.

 

İlgili Makaleler

Başa dön tuşu