MANŞET

Küçükçekmece Hukuk Büroları *2023

Küçükçekmece Hukuk Büroları *2023

Boşanma avukatlarımız boşanma hukuku konusunda edindikleri deneyim ve bilgiler çerçevesinde, müvekkillerimize en etkili hızlı ve sonuç odaklı çözümler  sağlamak için hukuki destek vermektedirler.

Boşanma, evliliğin yasal olarak sona ermesi demektir.

Bunun için de boşanma davası açmadan önce veya dava sırasında uzman boşanma avukatı nezaretinde boşanmanın planlanması ve neticelendirilmesi gerekir.

Boşanma sebepleri özel ve genel sebepler olmak üzere ikiye ayrılmaktadır.

Türk Medeni Kanunu’nda boşanma sebepleri 161-166’ncı maddeleri arasında düzenlenmiştir.

Yargıtay kararlarında da görüleceği üzere; özel boşanma sebepleri olarak zina, hayata kast, pek kötü veya onur kırıcı davranış, suç işleme ve haysiyetsiz hayat sürme, terk, akıl hastalığı sayılmıştır.

Boşanma Hukuku Küçükçekmece Hukuk Büroları

Genel boşanma sebepleri olarak ise; evlilik birliğinin sarsılması ,şiddetli geçimsizlik sebebiyle boşanma, eşlerin anlaşarak boşanmaları; anlaşmalı boşanma davası , bir boşanma reddinden sonra eşlerin üç yıl bir araya gelmemeleri olan fiili ayrılık sayılmaktadır.

Boşanma Şekilleri Anlaşmalı Boşanma ve Çekişmeli Boşanma olarak ikiye ayrılmaktadır.

Anlaşmalı Boşanma Davasında eşler arasında hazırlanacak mal paylaşımı velayet gibi konuların netleştirilmesi ve anlaşmalı boşanma protokolünün boşanma avukatınız tarafından hazırlanması gerekmektedir.

Bu hususta boşanma avukatınıza çok fazla görev düşer sizin ve varsa çocuklarınızın haklarını koruyarak gerekli hukuki  çözümler sunarak boşanma protokolünün hazırlanması gerekmektedir.

Anlaşmalı Boşanma Protokolü Örneğini  ,

Anlaşmalı boşanma protokolü  Taslağını Anlaşmalı Boşanma Avukatınızla birlikte üstünden geçip gerekli olan tüm detayların eklenmesi çıkarılması gereken maddelerin çıkarılması için istişare yapılması her zaman doğru bir yol olacaktır.

Çekişmeli Boşanma Avukatı ise çekişme yani anlaşılması zor olan zamanlarda size yardımcı olacak sizin yerinize gerekli hukuki süreci devam ettirecektir.

Anlaşmalı Boşanma Avukatı ne kadar gerekliyse Çekişmeli Boşanma Avukatı bir o kadar gerekli doğru bir seçim olacaktır.

Bazen taraflar kendi aralarında anlaşma sağlayamazlar ama vekiller devreye girerek gerekli görüşmeler ve orta yol anlaşmaları yapılarak uzun olacak süreci  sizin için daha kısa ve doğru bir şekle dönüştürecektir.

Boşanma davalarında boşanma konusunda uzman sizi anlayan ve hukuki bilgisine güvendiğiniz bir boşanma avukatı ile yolunuza devam ederseniz sizin için doğru bir tercih olacaktır.

Küçükçekmece Hukuk Büroları *2023

Boşanma Davalarınızdaki Süreçte  Yanınızda Olmaya Talibiz Bizimle İletişime Geçmeniz Yeterli

İlgili Makaleler

Başa dön tuşu