MANŞET

Türk Vatandaşlığı Nasıl Alınır 2023

Türk Vatandaşlığı Nasıl Alınır 2023

2023’te Türk vatandaşlığına kabul şartları nelerdir, 2022’de Türk vatandaşlığına geçmek için hangi belge ve belgeler gereklidir, Türk vatandaşlığı için nereye başvurulur, Türk vatandaşlığına başvurmak ne kadar sürer?

Zamanla, özel Türk vatandaşlığı elde etmek için yabancıların fahiş gayrimenkul gereksiniminin 250.000 dolara düşürülmesi hararetli tartışmalara yol açtı.

Nihayetinde 12 Nisan 2022’de Cumhurbaşkanlığı Kabinesi toplantısında bu fiyatın 400.000 dolara çıkarılması kararı açıklandı ancak bugüne kadar resmi olarak açıklanmadı. 13 Haziran’da yürürlüğe girdi.

Yatırım yoluyla vatandaşlık

En az 400.000 $ değerinde gayrimenkul satın alan kullanıcılar

Türk bankalarında 3 yıl boyunca en az 500.000 ABD Doları tutarında mevduat bulunduranlar

En az 500.000 ABD Doları tutarında sabit sermaye yatırımı yapan kişi

3 yıl satamaz Bu karar kapsamında, Türk vatandaşlığının kazanılmasına ilişkin istisnalar içeren Türk Vatandaşlığı Kanunu Uygulama Yönetmeliği’nin 20. maddesinin 2. fıkrasının “b” bendinde değişiklik yapılması öngörülmektedir.

En az 400 bin ABD Doları veya karşılığı döviz karşılığı gayrimenkul satın alan kişiler, TCK’da belirtilmek şartıyla Cumhurbaşkanı kararıyla Türk vatandaşlığını kazanabilecek. Tapu Kadastro 3 yıldır satılık değil. Yabancı uyruklu kişilere davalarında hukuki destek sağlamakta ve vatandaşlık avukatı hizmeti vererek vatandaşlık hukuku alanında çalışmaktayız. Türk Yabancılar Kanunu, yabancıların Türkiye Cumhuriyeti’nde yabancı olmaları nedeniyle sahip oldukları kısıtlamaları ve hakları incelemektedir.

Ülkeler, yabancıları ülkelerine kabul edebilecekleri hakları veya koşulları sınırlamakta özgürken, bu konudaki uluslararası anlaşmalar çerçevesinde de çeşitli sınırlandırmalara tabidirler.

Yabancılar hukuku ve vatandaşlık hukuku iki ayrı hukuk dalıdır. Vatandaşlık, kişinin bir ülkeye olan bağlılığını ifade eden bir kavramdır ve vatandaşlık, kişiyi ait olduğu ülke ile ilgili belirli hak ve ödevlerin sahibi yapar. Vatandaşlık hukuku ise bireysel vatandaşlık hak ve ödevlerine ilişkin kuralları düzenleyen hukuk dalıdır.

Vatandaşlık hukuku alanı ağırlıklı olarak 5901 sayılı Türk Vatandaşlığı Kanunu ile düzenlenmektedir. Yabancılar hukuku ise bir devletin veya ülkenin ülkeye gelen yabancılar hakkında uyguladığı mevzuatı içeren hukuk dalıdır. Yabancılar hukuku, öncelikle 6458 sayılı Yabancılar ve Uluslararası Koruma Kanunu ile düzenlenmektedir.

Florya Vatandaşlık Avukatları, bölgede ikamet etmek isteyen ve vatandaşlık konularında yardım almak isteyen yabancı uyruklu vatandaşların hukuki sürecini takip etmektedir.

Vatandaşlık Avukatı Olarak Hizmetlerimiz

Türkiye’de bulunan yabancılar Türk vatandaşlığı için başvurur,

Yabancılar için Türkiye’de oturma izni alınması,

Oturma izninin uzatılması,

Yabancıların Türkiye’de Çalışma İzni,

Çalışma İzni Uzatması,

Türkiye’de bulunan yabancılar için belge onayı ve apostil işlemleri,

Yabancılar tarafından yurtdışında verilen boşanma kararlarının Türkiye’de tanınması ve tenfizi,

Türk vatandaşlığından çıkmak isteyenlerin başvuru işlemleri,

Yabancıların Türkiye’deki miras hakları, senetler, ipotekler,

Türkiye’de yabancılar evlenir, boşanır,

Yabancılardan Türk resmi kurumlarına yapılacak başvurular,

Bir yabancı tarafından bir Türk mahkemesine yapılan başvuru, Türkiye’de gayrimenkul sahibi olan yabancılar için hukuki destek.

Ülkemizde Yabancılar Hukuku’nun kaynakları:

Pasaport Kanunu,

İskan Kanunu,

Yabancıların Çalışma İzinleri Hakkında Kanun,

Harçlar Kanunu,

Doğrudan Yabancı Yatırımlar Kanunu,

Türk Vatandaşlığı Kanunu,

Türkiye’de, vizenin veya vize muafiyetinin tanıdığı süreden ya da 90 günden fazla kalacak yabancıların ikamet izni olması zorunluluğu bulunaktadır. İkamet izni başvurusu genel olarak yabancının vatandaşı olduğu veya yasal olarak bulunduğu ülkedeki konsolosluklara yapılır. 6 ay içinde kullanılmaya başlanmayan ikamet izinleri geçerliliğini kaybeder.

Bakırköy Vatandaşlık Avukatı Bakırköy, İstanbul’un Avrupa yakasında bir ilçedir. Bakırköy, Türkiye’nin ilk metropolü olan İstanbul’un ayrılmaz bir parçasıdır. Ataköy Bölüm 1, Ataköy 2-5-6. Kısım, Ataköy 3-4-11. Kesim, Ataköy 7-8-9-10. Kısım, Basınköy, Cevizlik, Kartaltepe, Osmaniye, Sakızağacı, Şenlikköy (Florya), Yenimahalle, Yeşilköy, Yeşilyurt, Zeytinlik, Zuhuratbaba olmak üzere toplam 15 bloktan oluşmaktadır:

Yabancıların Türkiye’de kullanabilecekleri haklardan bazıları aşağıda sıralanmıştır;

gayrimenkul edinme hakkı Yabancı sermayeli şirket kurma ve şirkete ortak olma hakkı Miras Soylu Yabancıların Türkiye’de Çalışma İzinleri ve Hakları Yabancıların Türkiye’de istihdamı, çalışma izni Sağlık hizmetlerinden ve sosyal güvenlik haklarından yararlanma Eğitim Hak ve Özgürlükleri ile Vatandaşlık Hukuku Seyahat – ikamet hakkı ve özgürlük sözleşme hakları basının özgürlüğü Örgütlenme ve Üyelik Özgürlüğü Kişi Dokunulmazlığı

Her biri alanlarında uzman ve tecrübeli avukat kadromuzla Yabancılar ve Vatandaşlık Hukuku alanında da sizin çözüm ortağınızız.

Avcılar Vatandaşlık Avukatı

Avcılar, İstanbul ilinin Avrupa yakasında yer alan bir ilçesidir. İlçenin doğusunda Küçükçekmece Gölü ile Küçükçekmece ilçesi, kuzeyinde Başakşehir ilçesi, batısında Esenyurt ve Beylikdüzü ilçeleri, güneyinde ise Marmara Denizi ile çevrelenmiştir. Avcılar Merkez Mahallesi ,Ambarlı Mahallesi, Cihangir Mahallesi ,Gümüşpala Mahallesi ,Denizköşkler Mahallesi,Üniversite Mahallesi,Mustafa Kemal Paşa Mahallesi ,Firuzköy Mahallesi,Tahtakale Mahallesi ,Yeşilkent Mahallesi Avcılar, 10 mahalleden oluşmaktadır.

Vatandaşlık Avukatı Olarak Verdiğimiz Hizmetlerimiz

Sonradan Türk Vatandaşlığının Kazanılması,

Evlat Edinilme Yoluyla  Türk Vatandaşlığının Kazanılması,

K.T.C. Vatandaşlarının Türk Vatandaşlığını Kazanması,

Seçme Hakkı İle Türk Vatandaşlığının Kazanılması,

İstisnai Olarak Türk Vatandaşlığının Kazanılması,

Göçmen Olarak Türk Vatandaşlığının Kazanılması,

İkamet Şartı Aranmaksızın Yeniden Türk Vatandaşlığının Kazanılması,

İkamet Şartına Bağlı Olarak Yeniden Türk Vatandaşlığına Kazanılması,

Türk Vatandaşlığı Nasıl Alınır 2023

Evlenme Yoluyla Türk Vatandaşlığına Kazanılması,

İkamet izinlerinin türleri 6458 sayılı Kanun ile düzenlenmiştir.
a) Geçici oturma izni
b) Aile ikamet izni
c) öğrenim için oturma izni
d) Daimi ikamet izni
e) İnsani İkamet İzni
f) insan ticareti mağdurları için oturma izni şeklinde;

Türkiye’de serbest meslek sahibi olan yabancılara, Türkiye’de en az beş yıl yasal ve sürekli ikamet etmiş olmaları halinde Çalışma Bakanlığı tarafından bağımsız çalışma izni verilir.

4817 sayılı Kanun, yabancıların çalışma izinlerine ilişkin bazı istisnai durumları saymış ve bu istisnai durumlarda yabancılara çalışma izni verilebileceğini belirtmiştir.

Bahçelievler Vatandaşlık Avukatı

Beylikdüzü, İstanbul’un batıdaki ilçelerinden biridir. Güneyinde Marmara Denizi, doğusunda Avcılar, batısında Büyükçekmece, kuzeyinde ise Esenyurt ilçeleri vardır. Yüzölçümü 36 km² dir. Beylikdüzü İstanbul’un en kozmopolit ilçelerinden biridir, bu özelliği bir Türkiye mozayiği gibidir ve ilçede hatırı sayılı sayıda yabancı uyruklu da ikamet etmektedir. Beylikdüzü İstanbul’da en fazla prim yapan bölge olarak yatırımcısına en çok kazandıran ilçe olmuştur.
Adnan Kahveci Mahallesi ,Barış Mahallesi ,Büyükşehir Mahallesi ,Cumhuriyet Mahallesi ,Dereağzı Mahallesi, Gürpınar Mahallesi, Kavaklı Mahallesi, Marmara, Sahil Mahallesi ,Yakuplu Mahallesi olarak, Beylikdüzü ilçesi 10 mahalleden oluşmaktadır.

Vatandaşlık avukatı olarak ilçeyi beğenip Türkiye’de yaşamaya karar veren yabancı ülke vatandaşlarının tüm yasal sürelerini çözümlemektedir.

Vatandaşlık Avukatı Olarak Verdiğimiz Hizmetlerimiz

Yabancıların Türkiye’de  Türk vatandaşlığı başvuruları,

Oturma izni alınması, Oturma izninin uzatılması,

Yabancıların Türkiye’de  Evrak tasdik ve apostil işlemleri,

Yurtdışında alınan boşanma kararlarının tanıma ve tenfizi,

Türk vatandaşlığından çıkmak isteyen kişilerin başvuru işlemleri,

Yabancıların Türkiye’de  Miras hakkı,

Yabancıların Türkiye’de Senet, ipotek,

Türk Vatandaşlığı Nasıl Alınır 2023

Yabancıların Türkiye’de  Evlilik, boşanma,

Yabancıların Türkiye’de  Resmi kurumlara başvuru,

Yabancıların Türkiye’de  Mahkemelere başvuru,

Yabancıların Türkiye’de  Taşınmaz sahibi olma konularında hukuki destek sağlanmaktadır.

Türk Vatandaşlığına Başvurusunda Gereken Belgeler

Vatandaşlık isteğini belirten başvuru formu

Vekaletname

Sağlık raporu

2 adet biometrik fotoğraf (fonu beyaz)
Pasaport veya benzeri belge, vatansız ise temininin mümkün olması halinde buna ilişkin belge
Medeni hal belgesi, evli ise evlenme belgesi, boşanmış ise boşanma belgesi, dul ise eşine ait ölüm belgesi
Başvuranın kimlik bilgilerini gösteren belge (doğum belgesi veya nüfus kayıt örneği gibi belge)
Başvuran evli ise eş ve çocuklarının aile bağını kanıtlayan nüfus kayıt örneği veya benzeri belge

Başvuranın velayetinde bulunan 18 yaşından küçük çocuğun da Türk Vatandaşlığı kazanması isteniyorsa yurtiçinde noterde, yurtdışında ise dış temsilcilik veya ülkesi yetkili makamlarınca düzenlenmiş diğer ebeveynin muvafakatini gösteren belge ve noter tasdikli Türkçe tercümeleri
Başvuranın Türk vatandaşı birinci veya ikinci derece yakınları varsa bu kişilere ait nüfus kayıt örneği
Başvuranın doğum tarihinin ay ve günü bulunmuyorsa, doğum tarihinin tamamlanması için ülkesinin yetkili makamlarından alınmış belge, belgenin temin edilememesi halinde ise 5490 Sayılı Nüfus Hizmetleri Kanunu’nun 39. maddesi gereğince işlem yapılmasını kabul ettiğine dair imzalı beyanı
Hizmet bedelinin Maliye Veznesine yatırıldığını gösteren makbuz ,

Bahsi geçen belgelerin noter tasdikli Türkçe çevirileri

Türk Vatandaşlığı Nasıl Alınır 2023

Küçükçekmece Vatandaşlık Avukatı

Küçükçekmece, İstanbul’un batısında aynı adlı gölün çevresinde kurulmuş bir ilçedir.
Küçükçekmece’de 4 tane küӀtür merkezi vardır.

BunӀar: Cennet Kültür ve Sanat Merkezi (CKSM), Atakent Kültür ve Sanat Merkezi (AKSM),Sefaköy Kültür ve Sanat Merkezi (SKSM) ve Yahya Kemal Beyatlı Gösteri Merkezi (YKB)’dir.

Küçükçekmece Merkezi konum olması dolayısıyla çok beğenilen ve yatırım yapılan ilçelerimizden biridir.

Vatandaşlık Avukatı Olarak Verdiğimiz Hizmetlerimiz

Yabancıların Türkiye’de  Türk vatandaşlığı başvuruları,

Yabancıların Türkiye’de Oturma izni alınması, Oturma izninin uzatılması,

Yabancıların Türkiye’de Çalışma izni alınması, Çalışma izninin uzatılması,

Yabancıların Türkiye’de  Evrak tasdik ve apostil işlemleri,

 

Yabancıların Türkiye’de Yurtdışında alınan boşanma kararlarının tanıma ve tenfizi,

Türk vatandaşlığından çıkmak isteyen kişilerin başvuru işlemleri,

Yabancıların Türkiye’de  Miras hakkı,

Yabancıların Türkiye’de Senet, ipotek,

Yabancıların Türkiye’de  Evlilik, boşanma

 

Yabancıların Türkiye’de  Resmi kurumlara başvuru,

Yabancıların Türkiye’de  Mahkemelere başvuru,

Yabancıların Türkiye’de  Taşınmaz sahibi olma konularında hukuki destek sağlanmaktadır.

Türk Vatandaşlığı Nasıl Alınır 2023

İstanbul avukat ve hukuki danışmanlık, İstanbul’da hukuki ve adli konularda avukatlık hizmeti vermekteyiz. İstanbul’un ilçeleri Vatandaşlık Hukuku Avukatı Adalar, Vatandaşlık Hukuku Avukatı Arnavutköy, Vatandaşlık Hukuku Avukatı Ataşehir, Vatandaşlık Hukuku Avukatı Avcılar, Vatandaşlık Hukuku Avukatı Bağcılar, Vatandaşlık Hukuku Avukatı Bahçelievler, Vatandaşlık Hukuku Avukatı Bakırköy, Vatandaşlık Hukuku Avukatı Başakşehir, Vatandaşlık Hukuku Avukatı Bayrampaşa, Vatandaşlık Hukuku Avukatı Beşiktaş, Vatandaşlık Hukuku Avukatı Beykoz,

Vatandaşlık Hukuku Avukatı Beylikdüzü, Vatandaşlık Hukuku Avukatı Beyoğlu, Vatandaşlık Hukuku Avukatı Büyükçekmece, Vatandaşlık Hukuku Avukatı Çatalca, Vatandaşlık Hukuku Avukatı Çekmeköy, Vatandaşlık Hukuku Avukatı Esenler, Vatandaşlık Hukuku Avukatı Esenyurt, Vatandaşlık Hukuku Avukatı Eyüpsultan, Vatandaşlık Hukuku Avukatı Fatih, Vatandaşlık Hukuku Avukatı Gaziosmanpaşa, Vatandaşlık Hukuku Avukatı Güngören, Vatandaşlık Hukuku Avukatı Kadıköy, Vatandaşlık Hukuku Avukatı Kağıthane, Vatandaşlık Hukuku

Avukatı Kartal, Vatandaşlık Hukuku Avukatı Küçükçekmece, Vatandaşlık Hukuku Avukatı Maltepe, Vatandaşlık Hukuku Avukatı Pendik, Vatandaşlık Hukuku Avukatı Sancaktepe, Vatandaşlık Hukuku Avukatı Sarıyer, Vatandaşlık Hukuku Avukatı Silivri, Vatandaşlık Hukuku Avukatı Sultanbeyli,Vatandaşlık Hukuku Avukatı Sultangazi, Vatandaşlık Hukuku Avukatı Şile, Vatandaşlık Hukuku Avukatı Şişli, Vatandaşlık Hukuku Avukatı Tuzla, Vatandaşlık Hukuku Avukatı Ümraniye, Vatandaşlık Hukuku Avukatı Üsküdar, Vatandaşlık Hukuku Avukatı Zeytinburnu ilçelerinde ve tüm İstanbul ilçelerinde hukuki hizmet vermekteyiz. Marmara bölgesi, çevre iller Vatandaşlık Hukuku Avukatı Edirne, Vatandaşlık Hukuku Avukatı Tekirdağ , Vatandaşlık Hukuku Avukatı Kocaeli , Vatandaşlık Hukuku Avukatı İzmir , Vatandaşlık Hukuku Avukatı Ankara gibi illerden avukatlık ve hukuki danışmanlık hizmetimiz için bize ulaşabilirsiniz. Partner avukatlarımız ve hukuk bürolarımız arayıcılığıyla ;

Vatandaşlık Hukuku Avukatı Afganistan , Vatandaşlık Hukuku Avukatı Almanya ,Vatandaşlık Hukuku Avukatı ABD Birleşik Devletleri Yabancılar ve Vatandaşlık Hukuku Avukatı ,Vatandaşlık Hukuku Avukatı  Andorra Yabancılar ve Vatandaşlık Hukuku Avukatı ,Vatandaşlık Hukuku Avukatı Arnavutluk Yabancılar ve Vatandaşlık Hukuku Avukatı , Avustralya Yabancılar ve Vatandaşlık Hukuku Avukatı avukatı,  Avusturya Yabancılar ve Vatandaşlık Hukuku Avukatı ,Azerbaycan Yabancılar ve Vatandaşlık Hukuku Avukatı avukatı, Bahamalar Yabancılar ve Vatandaşlık Hukuku Avukatı ,

Bahreyn Yabancılar ve Vatandaşlık Hukuku Avukatı ,Belçika Yabancılar ve Vatandaşlık Hukuku Avukatı ,Beyaz Rusya Yabancılar ve Vatandaşlık Hukuku Avukatı Birleşik Arap Emirlikleri Yabancılar ve Vatandaşlık Hukuku Avukatı ,Bosna Hersek Yabancılar ve Vatandaşlık Hukuku Avukatı , Brezilya Yabancılar ve Vatandaşlık Hukuku Avukatı ,  Bulgaristan Yabancılar ve Vatandaşlık Hukuku Avukatı ,Yabancılar ve Vatandaşlık Hukuku Avukatı ,  Çin Halk Cumhuriyeti Yabancılar ve Vatandaşlık Hukuku Avukatı ,

Fransa Yabancılar ve Vatandaşlık Hukuku Avukatı ,Guatemala Yabancılar ve Vatandaşlık Hukuku Avukatı , Gürcistan Yabancılar ve Vatandaşlık Hukuku Avukatı ,Hırvatistan Yabancılar ve Vatandaşlık Hukuku Avukatı ,Hindistan Yabancılar ve Vatandaşlık Hukuku Avukatı ,  Hollanda Yabancılar ve Vatandaşlık Hukuku Avukatı ,  Irak Yabancılar ve Vatandaşlık Hukuku Avukatı ,  İngiltere Yabancılar ve Vatandaşlık Hukuku Avukatı , ı İran Yabancılar ve Vatandaşlık Hukuku Avukatı ,  İrlanda Yabancılar ve Vatandaşlık Hukuku Avukatı ,  İspanya Yabancılar ve Vatandaşlık Hukuku Avukatı , İsrail Yabancılar ve Vatandaşlık Hukuku Avukatı,

İsveç Yabancılar ve Vatandaşlık Hukuku Avukatı , İsviçre Yabancılar ve Vatandaşlık Hukuku Avukatı ,  İtalya Yabancılar ve Vatandaşlık Hukuku Avukatı ,  İzlanda Yabancılar ve Vatandaşlık Hukuku Avukatı , Jamaika Yabancılar ve Vatandaşlık Hukuku Avukatı , Japonya Yabancılar ve Vatandaşlık Hukuku Avukatı , Kanada Yabancılar ve Vatandaşlık Hukuku Avukatı , Karadağ Katar Yabancılar ve Vatandaşlık Hukuku Avukatı ,

Kazakistan Yabancılar ve Vatandaşlık Hukuku Avukatı , Kenya Yabancılar ve Vatandaşlık Hukuku Avukatı ,  Kırgızistan Yabancılar ve Vatandaşlık Hukuku Avukatı ,Kıbrıs Cumhuriyeti Yabancılar ve Vatandaşlık Hukuku Avukatı ,  Kiribati Yabancılar ve Vatandaşlık Hukuku Avukatı , Kolombiya Yabancılar ve Vatandaşlık Hukuku Avukatı ,Komorlar Yabancılar ve Vatandaşlık Hukuku Avukatı , Macaristan Yabancılar ve Vatandaşlık Hukuku Avukatı ,

 Pakistan Yabancılar ve Vatandaşlık Hukuku Avukatı , Romanya Yabancılar ve Vatandaşlık Hukuku Avukatı , Ruanda Yabancılar ve Vatandaşlık Hukuku Avukatı ,  Rusya Federasyonu Yabancılar ve Vatandaşlık Hukuku Avukatı ,Suudi Arabistan Yabancılar ve Vatandaşlık Hukuku Avukatı ,Tunus Yabancılar ve Vatandaşlık Hukuku Avukatı ,Türkiye Yabancılar ve Vatandaşlık Hukuku Avukatı,Türkmenistan Yabancılar ve Vatandaşlık Hukuku Avukatı,

Vatandaşlık Hukuku Avukatı Uganda Yabancılar ve Vatandaşlık Hukuku Avukatı ,  Ukrayna Yabancılar ve Vatandaşlık Hukuku Avukatı , Yeni Zelanda Yabancılar ve Vatandaşlık Hukuku Avukatı ,Yunanistan Yabancılar ve Vatandaşlık Hukuku Avukatı , ülkelerdeki yurttaşlarımıza ülkemizdeki miras hukuku alanlarındaki dava süreçlerine destek olmaktayız.

Yabancılar ve Vatandaşlık Hukuku alanındaki sorularınız için whatsapp hattımıza sorunuzu iletin yetkili tecrübeli Vatandaşlık Hukuku avukatlarımız 24 saat içinde yanıt verecektir.

Türk Vatandaşlığı Nasıl Alınır 2023

İlgili Makaleler

Başa dön tuşu