MİRAS HUKUKU

Bilinmeyen Miras Nasıl Öğrenilir 2023

Bilinmeyen Miras Nasıl Öğrenilir 2023

Bilinmeyen Miras Nasıl Öğrenilir

Vatandaşlar e-devlet arama düğmesine veraset ilamı sorgulama yazarak bu yeni uygulamaya ulaşabilecekler. Sorgulama miras bırakan kişini T.C. kimlik numarasını girerek yapılabilmektedir.

Ölen birinin üzerine mal varlığı nasıl öğrenilir?

Miras araştırması (ölen kişinin mal varlığını öğrenme) yapılabilmesi için mirasçıların öncelikle “mirasçılık belgesi” almaları gerekir. Mirasçılık belgesi (veraset ilamı) noterden talep edilebilmektedir. Fakat kimi zaman noter sisteminden veraset ilamı alınması mümkün olamayabilir.

Dededen kalan mal varlığı nasıl öğrenilir?

Bir kimsenin mirasçı olup olmadığı, mirasçılara hangi oranda ne kadar miras kaldığı veraset ilamında belirtiliyor. Mirasçılık belgesi olarak da bilinen ilamı almak için Sulh Hukuk Mahkemesi’ne veya noterlere başvuruda bulunabiliyor.

Babamın mal varlığını nasıl öğrenebilirim?

Babanın Mal Varlığını Öğrenmek

Veraset ilamı ile tapu dairesine gidip babanın üzerine kayıtlı taşınmazların listesini çıkarabilirsiniz. Yine sulh hukuk mahkemesinden veraset ilamı çıkartırken TAKBİS sorgusu talep edebilirsiniz.

Bilinmeyen Miras nasıl öğrenilir e-devlet?

1-İlk olarak E-devlet internet adresine girerek. T.C kimlik numarası ve şifresi ile giriş yapılması gerekiyor. 2-Daha sonra, ana sayfa da bulunan arama butonuna “Veraset İlami Sorgulama” yazmanız yeterli olacaktır.

Miras kalan para bankadan nasıl alınır?

Tasdiknamenin ibrazı üzerine banka, ablanızın bankadaki parasını, hisseleri oranında mirasçılara ödeyecek. Ayrıca Veraset ve İntikal Vergisi beyannamesi vermeden mirasçılar veraset ilamı ile bankaya başvuru yaparak paranın kendilerine ödenmesini de talep edebilirler.

Babama ait tapu bilgilerini nasıl öğrenebilirim?

T.C. kimlik numarası bilgileri ile turkiye.gov.tr adresi üzerinden e-vatandaşlık sistemi ile tapu sorgulayabiliyorsunuz.

Mirasçılık belgesi e devletten nasıl alınır?

Öncelikle E-Devlet Mirasçılık Belgesi Sorgulama linkine tıklayın. Giriş yaptıktan sonra karşınıza çıkacak olan ekrandan miras bırakıp bırakmadığını merak ettiğiniz kişinin TC Kimlik Numarasını girin. Eğer bu kişi size herhangi bir miras bıraktı ise dökümanı karşınıza çıkacaktır.

Ölen birinin bankadaki parası nasıl öğrenebilirim?

Murisin bankalarda bulunan hesaplarına ulaşılabilmesi için Medeni Kanun hükümlerine göre mirasçı veya vekilinin yetkili olduğunu gösteren belgeler ile doğrudan ilgili olduğu düşünülen banka şubelerine başvuru yapılması gerekmektedir.

Mirasçılık belgesi alma e devletten alınır mı?

Adalet Bakanlığı mühendislerince hayata geçirilen uygulamayla birlikte 16 Aralık 2016’dan bu yana mirasçılık belgesi e-devlet üzerinden görüntülenebiliyor.

İlgili Makaleler

Başa dön tuşu