EN SON EKLENENLER

Esnafa 3 Bin TL ve 5 bin TL Hibe Desteği Başvurusu

Esnafa 3 Bin TL ve 5 bin TL Hibe Desteği Başvurusu

2021 Esnaf desteği hibe yardımı başvurusu nasıl yapılır ve şartları nelerdir?

Esnafa destek paketi tam kapanma süreci ile birlikte yeniden gündem olmuştu. Paketin açıklama tarihi için kabine toplantısının işaret edilmesinin ardından gözler bugün gerçekleştirilecek toplantı sonrasında Cumhurbaşkanı Erdoğan ulusa sesleniş konuşmasında çevrildi.

Bu kapsamda, esnafa 3 bin TL hibe desteği müjdesini Başkan Erdoğan, kamuoyu ile paylaştı.

Bu açıklamaların ardından “1 Milyon 150 Bin esnafa 3000 TL hibe desteği nasıl alınır?

Esnaf desteği başvurusu nasıl yapılır ve şartları nelerdir?” gibi soruların yanıtları merak edilir hale geldi. İşte esnafa 3 bin TL hibe desteği müjdesi!

Cumhurbaşkanı Erdoğan Kabine toplantısı sonrası esnafa müjdeyi sıraladı ve 5 bin TL hibe desteğini açıkladı. Vatandaşlar ise 5 bin TL hibe kimlere veriliyor, şartları neler sorularına yanıt arıyor. Peki, hibe desteği başvuru şartları neler, kimler başvurabilir?

5 BİN TL HİBE DESTEĞİ KİMLERE VERİLECEK?

Esnaflarımıza yönelik yeni bir destek programının projesini sizlerle paylaşmak istiyorum. Salgın tedbirleriyle sebebiyle işlerine ara vermek zorunda kalan esnaflarımıza iki grup halinde destek olmayı amaçlıyoruz. Sayıları 235 bine ulaşan ilk grupta yer alan işletmelere 5 bin liralık hibe ödemeleri yapacağız.

3 BİN TL HİBE DESTEĞİ KİMLERE VERİLECEK?
Destek vereceğimiz ikinci grupta ise bakım, onarım, seyyar satıcılar, müzisyenler, oto yıkamacılar, oyuncak, kozmetik ve hediyelik eşya satıcıları, camcılar, bakırcılar, ayakkabılar, tuhafiyeciler, kurs işletmecileri yer almaktadır.

Bu gruba daha önceki destek ödemelerinden yararlanan, lokantalar, terziler dahildir. Bu gruptaki vatandaşlarımıza bir defaya mahsus 3 bin lira hibe ödemesi vereceğiz.

”1 milyon 384 binden fazla esnaf ve sanatkara iki ayrı grup halinde 4 milyar 622 milyon liralık destek verilecek.

Birinci grupta kahvehane, kafe, çay bahçesi gibi yerler ile okul ve personel servisleri, düğün salonları, öğrenci yurtları, kantinler, kırtasiyeler, internet kafeler, hamamlar, lunaparklar gibi işletmeler yer almaktadır. Sayıları toplamda 235 bine ulaşan bu işletmelere bir defaya mahsus 5 bin liralık hibe ödemesi yapılacaktır.

İkinci grupta bakım, onarım, tamirat, kaporta işleri ile uğraşanlar, seyyar satıcılar, sıhhi tesisatçılar, hırdavatçılar, müzisyenler, oto yıkamacılar, kuru temizlemeciler, oyuncak, kozmetik ve hediyelik eşya satıcıları, camcılar, çilingirler, bakırcılar, kalaycılar, ayakkabıcılar, konfeksiyoncular, tuhafiyeciler, zücaciyeler, kurs işletmecileri yer almaktadır.”

İkinci gruba daha önceki destek ödemelerinden yararlanan lokantalar, pastaneler, dondurmacılar, terziler, berberler, taksici, minibüsçü, otobüsçü ve pazarcıların da dahil olduğu bu gruptaki vatandaşlara bir defaya mahsus 3 bin lira hibe ödemesi yapılacaktır.

Esnafa 3 Bin TL ve 5 bin TL Hibe Desteği Başvurusu

İlgili Makaleler

Başa dön tuşu