MANŞET

Hırvatistan Vize Reddi İtiraz 2023

Hırvatistan Vize Reddi İtiraz 2023

Hırvatistan Vize Reddine Nasıl İtiraz Edilir?

Hırvatistan vizesi için yapılan başvuru reddedildiği durumda, başvuru sahibinin 15 gün içerisinde Hırvatistan Büyükelçiliği’ne itiraz dilekçesi ile itiraz etmesi mümkündür bu başvuru avukat aracılığıyla yapılması işleyişin doğru ve hızlı ilerlemesini sağlayacaktır.

Hırvatistan vize reddinin yanlış bir karar olduğunu düşünen başvuru sahipleri, kararın yanlış olduğuna yönelik argümanlarını ve destekleyici belgeleri vize reddi konusunda uzman olan avukata iletmelidir. Konusunda tecrübeli avukatlarımız vize reddine itiraz dilekçesini yazıp gerekli başvuruları yapacaktır.

Hırvatistan Vize Reddi Halinde Yapılacaklar

Hırvatistan başvurusu sonrasında verilen fiş ile kolayca sonuç takibi yapılabilmektedir. Turistler, bazı durumlarda vize başvurusunun olumsuz sonuçlanması gibi bir sorunla karşılaşmaktadır. Bu karardan dolayı kişi ülkeye giriş yapamamaktadır.

Hırvatistan vizesine red kararı verilmesinin en temel nedenleri ise şu şekildedir;

Güvenlik sorunu
Verilen evrakların eksik olması
Bilgilerin birbiriyle çelişkili olması
Vize türünün seyahat amacına uygun olmaması
Başvuru yapan kişinin yetersiz mali güce sahip olması
Hırvatistan seyahat sağlık sigortasının uygun olmaması
Vize başvuru formunda verilen bilgilerin hatalı olması
Vize başvurusunda bulunan kişi eğer red kararının haksız yere yapıldığını düşünüyorsa, kısa sürede karara dilekçe ile itiraz etme hakkına sahiptir. İtiraz için dilekçe ve kararı çürütür nitelikte olan belgeler ile konsolosluğa müracaat edilmelidir.

Hırvatistan Vizesi Kaç Günde Çıkar?

Hırvatistan vizeleri için standart vize işlem süreci, başvurunun Hırvatistan dış temsilciliğine ulaştıktan itibaren 15 gündür. Başvuru evraklarının durumuna göre 15 günlük süre değişiklik gösterebilmektedir.

Vize başvurusu esnasında teslim edilen evrakların gerekli kriterleri karşılamaması, eksik olması ve yanlış bilgiler içermesi gibi nedenlerden ötürü işlem süresi 30 gün ile 60 gün arasında uzayabilmektedir.

Hırvatistan Vize Başvuru Yerleri ve Bilgiler

Hırvatistan vize başvurusu için ziyaretçiler, ikamet adreslerine uygun olan konsolosluklara ve büyükelçiliklere başvurulmalıdır. Türkiye’de yer alan Hırvatistan vize başvuru noktaları şu şekildedir;

İstanbul Hırvatistan Başkonsolosluğu
Adres: Asmalı Mescit Mah., Oteller Sok., No: 1, Tepebaşı- Beyoğlu / İstanbul

Telefon: +90 (212) 293 54 67

Yetki alanı: Afyon, Aydın, Balıkesir, Bilecik, Bursa, Çanakkale, Denizli, Edirne, Bolu, İstanbul, İzmir, Kırklareli, Kocaeli, Kütahya, Manisa, Muğla, Sakarya, Tekirdağ, Uşak ve Zonguldak

Hırvatistan Ankara Büyükelçiliği
Adres: Aziziye Mah. Kırkpınar Sok. 18/5 Çankaya/ Ankara

Telefon: (312) 446 0831

Yetki alanı: Afyon, Ankara, Aksaray, Amasya, Ağrı, Antalya, Ardahan, Bartın, Bayburt, Çorum, Burdur, Çankırı, Denizli, Erzincan, Erzurum, Eskişehir, Giresun, Gümüşhane, Iğdır, Isparta, İzmir ve Karabük

Hırvatistan İzmir Fahri Konsolosluğu
Adres: Şair Eşref Bulvarı No: 6/7 Çankaya/İzmir

Telefon: (232) 446 28 70

Yetki alanı: İzmir ve çevre iller

Hırvatistan Vize Reddi İtiraz 2023

 

İlgili Makaleler

Başa dön tuşu