EN SON EKLENENLERMANŞET

İltica Başvurusu Nasıl Yapılır 2024

İltica Başvurusu Nasıl Yapılır 2022

İltica Eden Birisi Ülkesine Dönebilir Mi

İltica onayı, geri dönmenin güvenli olmadığı varsayımıyla verildiğinden birçok durumda mültecinin geri dönmesine izin verilmez. Öte yandan, bazı koşullarda, ilticacının ülkesine geçici süre için dönüş yapabildiği koşullar bulunmaktadır.

İltica etmek suç mu?

28 temmuz 1951 BM mülteci hakları sözleşmesi gereğince insanların iltica etmesi suç değildir, haktır.

İltica ne zaman sonuçlanır?

Mülakattan sonra sonuçlar 10 gün ile 90 gün arasında açıklanabilmektedir fakat evrak eksikliği ya da raportörün daha detaylı bilgi edinme istemesi halinde sonuçlar 6-7 aya sarkabilmektedir bu gibi durumlarda iltica dairesine ayda bir dilekçe vererek aktüel durumunuz hakkında bilgi alabilirsiniz.

İltica eden biri evlenebilir mi?

İltica eden bir mültecinin aile birleşimi yapma hakkı vardır. Şayet mültecinin ailesi vizeli yada vize muafiyeti olan pasaport ile (yeşil, gri, kırmızı) gelmiş ise aile birleşimleri iltica etme kampına başvuru yapmadan direk yabancılar dairesine başvuru yapılarak gerçekleşmektedir.

Yurtdışında iltica etmek ne demek?

İltica, farklı bir devlet vatandaşına verilen sığınma hakkıdır. Siyasi bir hak olarak kabul edilen iltica sonrasında, vatandaş iltica ettiği devletin koruması altına girmektedir.  İltica insanlara ait olduğu ülkenin dışında başka bir ülke tarafından sunulan vatandaşlık hakkına verilen isimdir.

İltica Başvurusu

Almanya iltica ne kadar sürer?

Kabul tesisinde barınma süreniz, esas olarak en az altı hafta, en fazla altı ay sürer.

Dublin kaç ayda düşer?

Dublin sürecinde 6 ay çok önemli bir kuraldır. En son verilen mahkeme kararının üzerinden 6 ayı legal bir şekilde zaman aşımına uğratabilirseniz o zaman DUBLIN düşer ve sorumluluk başvuru yaptığınız ülkeye kalır. Ancak DUBLIN sureci içerisindeki her işlem süreyi sıfırlar ve 6 ay yeniden başlar.

Norveç iltica kabul ediyor mu?

İltica, sığınma talebi anlamına gelir. Ülkenize döndüğünüzde tehlike altında olacağınızı düşünüyorsanız, Norveç’te sığınma talep etme ve oturum izni alma hakkınız bulunmaktadır. Kimin sığınma hakkı olduğuna uluslararası ve Norveç hukukuna göre karar verilmektedir.

Duldung kimlere verilir?

İlke olarak, İkamet Yasası §60a uyarınca, ülkeden ayrılma zorunluluğu olan, ancak sınır dışı edilmenin önünde geçici engeller olan veya başka sebepler dolayısıyla Almanya’dan ayrılması mümkün olmadığına inanılan kişilere Müsamaha Belgesi (“Duldung”) verilir.

İltica Başvurusu

İltica Başvurusu Nasıl Yapılır 2022

İltica edince ne oluyor?

İltica hakkı, ülke komisyonları ve kabul edilirse, kişi sığınma alır. Böylece, bir kişi bu devletin koruması altına girer. Ülkenizdeki yaşam koşulları yetersizse veya can güvenliği tehlikedeyse sığınma başvurusunda bulunabilirsiniz

Norveç’e gitmek için ne gerekli?

Norveç Schengen üyesi ülkelerden biridir. Dolayısıyla Norveç’e gitmek için öncelikle bir Schengen vizesi almak zorundasınız. Schengen vizesi aldıktan sonra Norveç‘e seyahat edebileceksiniz. Hangi tür pasaportunuzun olduğu da bu noktada önem teşkil ediyor.

İlgili Makaleler

Başa dön tuşu