Kvkk Nedir

Kvkk Nedir

Kişisel verilerin korunması kanunu kimleri kapsıyor?

KVKK, “kişisel verileri işleyen gerçek kişiler ile bu verileri tamamen veya kısmen otomatik olan ya da herhangi bir veri kayıt sisteminin parçası olmak kaydıyla otomatik olmayan yollarla işleyen gerçek ve tüzel kişiler hakkında uygulanır.” Demektedir.

KVKK nasıl kayıt olunur?

Kişisel Verileri Koruma Kurumunun (“Kurum”) internet sitesi olan www.kvkk.gov.tr aracılığıyla giriş yapılır.

Ekrana gelen sayfada yer alan VERBİS butonuna tıklanır ve ilgili alanlar doldurularak VERBİS’e kayıt olunur.

KVK kapsamı nedir?

AMAÇ, KAPSAM VE TANIMLAR

Madde 1 – (1) Bu Kanunun amacı, kişisel verilerin işlenmesinde başta özel hayatın gizliliği olmak üzere kişilerin temel hak ve özgürlüklerini korumak ve kişisel verileri işleyen gerçek ve tüzel kişilerin yükümlülükleri ile uyacakları usul ve esasları düzenlemektir.

KVKK eğitimi zorunlu mu?

Zorunlu KVKK Eğitimi

KVKK kapsamında veri sorumlusu ve veri işleyenlerin kendi personellerine KVKK kapsamında yapmaları gereken hakkında eğitim verdirtmeleri zorunludur.

Bu eğitimin personellerin çalıştıkları departmana göre hem idari hem teknik tedbirlere ilişkin olması gerekmektedir.

Verbis KVKK nedir?

Veri Sorumluları Sicili (VERBİS), veri sorumlularının kayıt olmak zorunda oldukları ve veri işleme faaliyetleri ile ilgili bilgileri beyan ettikleri bir kayıt sistemidir.

Veri sorumlularının, Kurulun gözetiminde Başkanlık tarafından tutulmakta olan Veri Sorumluları Siciline kaydolmaları zorunludur.

Kişisel veriler ne kadar süre ile muhafaza edilebilir?

Kişisel verilerin silinmesi, yok edilmesi ve anonim hale getirilmesiyle ilgili yapılan bütün işlemler kayıt altına alınır ve söz konusu kayıtlar, diğer hukuki yükümlülükler hariç olmak üzere en az üç yıl süreyle saklanır.

KVKK doğrulama kodu nedir?

Kişisel verileri işleyen gerçek ve tüzel (şirket) kişilerin kişisel veri girmeye başlamadan önce kayıt olmaları gereken aynı zamanda girmekte oldukları kişisel verilerle ilgili kategori olarak bilgi girişi yapacakları bir kayıt sistemidir.

KVKK onaylanmazsa ne olur?

Kurum ve kuruluşların açık rıza metnini onaylanmaması durumunda firmalar ya da kurumlar sizin kişisel verilerinizi kullanamazlar ve işleyemezler.

En basitinden size kampanyalar hakkında bildirim SMS ve e-posta gönderemezler.

KVK yı nereye şikayet edebilirim?

0850 222 1 585 numaralı telefondan KVK çağrı merkezi yetkililerine ulaşabilirsiniz.

SON EKLENENLER

error: İçerik korunuyor !!
[sg_popup id=6974]
%d blogcu bunu beğendi: