MİRAS HUKUKU

Mirasçılık Belgesi Talebi

Mirasçılık Belgesi Talebi

Yasal mirasçılar, mirasçı atananlar veya vasiyet alacaklıları, bu sıfatlarını gösteren resmi bir mirasçılık belgesi (veraset ilamı) talep etme hakkına sahiptir. İşte bu belge, mirasçılık belgesidir.

Talep üzerine mahkeme, Mernis sisteminden teyit ederek ve gerekli hallerde miras bırakanın nüfus kayıtlarının bulunduğu nüfus idaresine yazı göndererek kayıtlarda mirasçısı görünen yakınların adlarını ve yakınlık bilgilerini istemekte ve gelen bu bilgilere göre saptadığı mirasçıları miras payları ile birlikte gösteren ilamı müracaat edene vermektedir.

Mirasçı olarak görünen kişilerden biri, vatandaşlık değiştirdiğinden kapalı kayıt olarak gözüküyorsa, bu kişinin yaşadığına ilişkin resmi belge, tercümesi ile birlikte Mahkeme dosyasına sunulmalıdır. Aksi takdirde süreç uzamaktadır.

Mirasçılık belgesi talebi, Sulh Hukuk Mahkemesine çekişmesiz (davalı olmaksızın) bir dava olarak yöneltilecektir.

Bu belgede, yalnızca bunu talep eden değil, tüm yasal ve atanmış mirasçılar miras paylarıyla beraber gösterilecektir.

Mirasçılık belgesi, Tapu ve Bankalar gibi pek çok resmi merci tarafından yapılacak olan işlemlerde istenmektedir.

Dolayısıyla mirasçılar tarafından en çok başvurulan yollardan biri olmaktadır.

Miras Avukatı

Miras hukuku dava ve danışmanlık hizmetleri

Vefat eden bir kişi, eğer sağlığında mirasının kime geçmesini istediğini düzenlemediyse, yasal mirasçıları bu mirası yasal hükümlere göre paylaşmak zorundadır. Bu durumda miras paylaşımında bir çok miras hukuku sorusu gündeme gelmektedir. Miras avukatı size bu konularda hukuki destek verir.

Tecrübemize güvenebilirsiniz.

Miras avukatı olarak büromuz sizlere en iyi hizmeti verme çabasındadır. Talebinize göre, gerekli miras araştırmalarını Türkiye çapında gerçekleştiriyor ve miras paylaşımı esnasında size hukuki destek veriyoruz.

Miras avukatı arayışınızda dava ve danışmanlık hizmeti almak için bizimle iletişime geçebilirsiniz.

Profesyonel hizmet

Geçmişte birçok ailenin miras avukatı olarak yer aldığımız dava ve dava dışı işlemlerde mirasın paylaşılması ile ilgili bir çok farklı soruya cevap ve mirasın paylaşımı esnasında etkin hukuki destek vermiş bulunuyoruz.

Sizlere de bu bağlamda edindiğimiz tecrübe ile hizmet vermekten memnuniyet duyarız.

Miras avukatlarımız Türkçe’nin yanı sıra Almanca ve İngilizce olarak da hizmet vermekte, böylece dil ve anlayış sorunu da ortaya çıkmamaktadır.

Miras avukatı olarak mahkemeden mirasçılık belgesinin alınmasından, gayrimenkullerin paylaşımına kadar sizlerin yanındayız.

Lütfen bizi aramaktan çekinmeyin.

İlgili Makaleler

Başa dön tuşu