MANŞET

Miras Avukatı Kırklareli 2021

Miras Avukatı Kırklareli 2021

 

Miras Avukatı

Miras avukatları, mirasın eşit bir şekilde taksimi konusunda en büyük uğraşı gösteren kişilerdir. Miras avukatları kendilerini miras hukuku konusunda verimli bir şekilde geliştirdiklerinden dolayı bu davalar başarılı bir şekilde neticeleniyor.

Miras avukatlarının girdiği büyük miras davaları vardır. Bu miras davalarını açan kişiler tercih ettikleri avukatlar ile anlaşma yoluna giderler.

Bu anlaşma davayı açan kişinin lehine sonuçlandığında müvekkilin hak kazandığı malvarlığı üzerinde avukatın da hakkı bulunuyor. Avukat ve müvekkil arasında yapılan anlaşmaya göre mal varlığının çokluğu konusuna göre avukatta belli bir yüzdeye ortak oluyor.

Miras davasında avukat yüzde kaç alır diye bakıldığında bu iki kişi arasında yapılan sözleşmeye ve malvarlığının durumuna bağlı bir olaydır.


Miras Avukatları Hangi Davalara Bakarlar?

Mirasa konu olan haller ile ilgilenen miras hukuku avukatı görevleri ve yürüttüğü dava türleri oldukça geniştir. Bu davalar ise aşağıdaki gibi sıralanabilir:

Veraset alımı davaları,

Vasiyetname düzenlenmesi davaları,

Mirasçılık iptal davası (reddi miras)

Muris muvazaası davaları,

Saklı pay davaları,

Mal paylaşımı davaları,

Tenkis davaları,

Miras davalarında en iyi avukat tercihi yapılarak, davanın seyri değiştirilebilir. Hukuki alanda uzmanlaşmış olan avukatlardan danışmanlık ve yardım hizmeti alınabilir.


Miras Avukat Ücretleri?

Miras avukatı Ankara ilinde miras hukukundaki farklı konulara ilişkin davalara bakar. Miras davasında görevli olan avukatların, almış olduğu ücretler belli bir standarda sahip değildir.

Çünkü miras avukatlarının baktığı dava türüne ve özelliklerine bağlı olarak avukat ücretleri belirlenir. Miras avukat ücretleri, Asliye Hukuk Mahkemesinde geçerli olan tutarlardır.

Her bir dava türü ise avukat ücretindeki değişkenliğe sebep olur.

Asliye Hukuk Mahkemelerinde görülen davalardaki avukat ücretleri ile Sulh Hukuk mahkemelerinde görülen dava ücretleri aynı değildir. Belirlenen ücretler, dava tarihindeki süreçte Resmi Gazete açıklamaları doğrultusunda belirlenir.


Miras Avukatları Miras Paylaşımını Nasıl Yapar?

Miras avukatı Ankara il sınırları içinde miras paylaşımları ve diğer miras işlemleriyle ilgili çalışmaları yürütürler. Mirasların paylaşımını yapan avukatlar, öncelikle hayatını yitiren kişinin vasiyetnamesi varsa kontrol eder.

Ölüm gerçekleşmeden önce yasal olarak hazırlanan vasiyetnamelere göre mal paylaşımı yapılır. Miras davasına bakan avukatlar, herhangi bir vasiyetnamenin olmaması durumunda ise eşlerin hayatta olup olmamalarına bakarlar.


Miras Davalarında Avukatın Rolü

Miras davalarının başarılı bir şekilde sonuçlanması için tercih edilen avukatın mesleki yetkinliği çok önemlidir. Daha önce aynı davayla ilgili çok fazla mahkemeye çıkması gerekir. Seçilen avukatlar miras hukuku alanına hâkim olduklarından dolayı kişi haklarını en iyi şekilde savunurlar. Özellikle yaşanan hak kayıpları alanında başarılı bir avukat ile yeniden sağlanabilir. Miras avukatı seçmeden önce avukatla yüz yüze görüşmelerde önemlidir. Bu görüşmeler sırasında miras davasında avukat yüzde kaç alır sorusu da avukata sorulabilir.

ASAL HUKUK DANIŞMANLIK olarak miras davalarında nasıl bir rol izlenmeli hukuki haklarınızı bilerek bu süreci beraber yürütmek size daha detaylı bilgi verebilmek için bizimle irtibata geçiniz.

İlgili Makaleler

Başa dön tuşu